Door: TOM MICHIELSEN 02 april 2021 07:00 Voor De Tijd Midden in coronatijden en lockdowns bouwt Jan Kegels het horeca-, catering- en winkelconcept ‘Jean sur Mer’ uit rond vis. In december opende
Zolang de lock-down duurt zetten we elke week een bijzondere wijn in de kijker die verdeeld wordt door een (lokale) wijnhandel en die ook makkelijk on-line te bestellen is. Noem
Ook wij lopen er al eens met onze ogen open in de 1 april grappen. Toen we gisteren over het internet surfte kwamen we een post tegen van Duvel Moortgat
Met trots stellen zij Duvel Moortgat het nieuwe revolutionaire Duvel-glas voor! Op de juiste temperatuur genieten van uw Duvel was nog nooit zo eenvoudig #Duvel #Brewedtobelived https://lnkd.in/dP9EP38 DUVEL IS VEEL MEER
Door de steunmaatregelen tijdens deze coronaperiode schakelde het gemeentebestuur Knokke-Heist een tandje bij in het coachingproject. Via dit project kan bijna elke handelaar maximaal 8 uur begeleiding per kalenderjaar aanvragen.
SOJA EEN DUURZAME KEUZESoja is ALPRO’s meest gebruikte ingrediënt. Dus wel goed om te weten dat die regenwoud- en GGO-vrij is.“Het grootste deel is van Europese kweek, de rest komt uit
Nieuw op onze Online Horeca Beurs Ilias Bouijdad, is een jonge ondernemer uit Antwerpen die net voor de eerste lockdown gestart is met Deli Dips. Deli Dips is een groothandel voor horeca-uitbaters, traiteurs
Zolang de lockdown duurt zetten we elke week een interessante wijn in de kijker die verdeeld wordt door een lokale wijnhandelaar en ook makkelijk online te bestellen is. Deze week
Ik ben misschien wat laat met dit artikel, want jij bent je natuurlijk al weken aan het voorbereiden op Pasen, maar denk ik dat je met de tips wel wat
Tijdens één van mijn inspiratietrainingen zei een van de deelnemers, dat ze vaak flyerde en dat dat goed werkte. Top! Ik ben een ontzettende voorstander van het gebruiken van “offline”
Omdat bewegen gezond is en genot goed is voor onze moraal, bundelen ondertussen al meer dan 9 Belgische Brouwers hun krachten en ontwikkelen ze in samenwerking met INTO Sport Events
INNOVINO importeert (h)eerlijke boetiek wijnen uit Frankrijk en Italië. Boetiek wijn wordt op artisanale wijze gemaakt door familiale wijnbouwers. Zaakvoerder en sommelier Gunther De Grom kent de wijnboeren waarmee hij
“Ja, maar we willen toch meer likes enzo?” zegt Frank verbijsterd. Ik laat even een korte stilte vallen en zeg dan resoluut NEE. Vervolgens weer een stilte, maar nu om
Pasta, wie houdt er niet van? In al zijn gedaantes is het een heerlijke lekkernij. Van de alom bekende spaghetti bolognese en smeuïge raviolipakketjes tot een troostrijke schotel pruttelende lasagne,
Gisteren was het zover en gaf ik de laatste gratis training over adverteren op Facebook & Insta. Ondanks dat het een goede training was (volgens de berichten) en er veel
Steenhuffel, 25 februari 2021 De pandemie raakt zowat alle sectoren maar de horeca- en brouwerijsector wordt bijzonder hard getroffen. De strenge veiligheidsmaatregelen beperken onze bewegingsvrijheid privé en zakelijk. Door het
Zolang de lock-down duurt zetten we elke week een bijzondere wijn in de kijker die verdeeld wordt door een (lokale) wijnhandel en die ook makkelijk on-line te bestellen is. Achter
Carrefour pakt uit met een exclusief gamma charcuterie ‘De Belgen’. Hun promo luidt als het volgt: “Bij de borrel, als voorgerecht of in een gratin: ga voor de authentieke smaken
Lag er vorige week nog een berg sneeuw, deze week schijnt de zon weer volop en is de lente in aantocht. Veel verandering in een korte tijd, maar er is
Slijpservice voor zowel particulier als professional Chef & Knife is een slijpdienst voor chefs, professionals en hobby-koks. Sinds 2019 werken ze samen met een groot aantal gerenommeerde gastronomische restaurants in
Grootste professionele panel in foodservice Ruim 4 jaar geleden begon Carolien Plevier een avontuur met Marc Waelbers, Wim Van Nuffel en Jeroen Claessens, de Foodservice Community België. Vanuit de stellige
Deze week zijn alle pizza’s1+1 GRATIS! Een nieuwe maand, een nieuwe pizza actie! 🍕 Geniet deze week opnieuw van onze pizza 1+1 GRATIS actie in alle* Bruno Foodcorners. Deze actie is geldig op
Zolang de lock-down duurt zetten we elke week een bijzondere wijn in de kijker die verdeeld wordt door een (lokale) wijnhandel en die ook makkelijk on-line te bestellen is. Zuid-Afrika
Om me heen voel ik de onrust. “We” zijn nog niet open, maar het kan toch niet heel lang meer gaan duren? Er is een omslag gaande van geduldig afwachten
Ideaal voor het ontsmetten van ruimtes en voertuigen door het spuiten op oppervlakken.Te gebruiken met Covikill 5L (1/100 concentraat) of Covikill 10L (gebruiksklaar) Het desinfecteert met een 360°-spray gedurende 4
Gister zat ik weer een ouderwets te swingen achter mijn laptop, omdat ik een mailtje van en klant had binnengekregen: Hoi Suus,Ik heb de laatste tijd even wat minder tijd
De administratie… Voor vele ondernemers is de administratie een vervelende klus, een klus waar men geen energie van krijgt. Het wordt vaak vooruit geschoven en laat menig ondernemer hier vele
Zolang de lock-down duurt zetten we elke week een bijzondere wijn in de kijker die verdeeld wordt door een (kleinere) wijnhandel en ook makkelijk on-line te bestellen is. Deze week
Ik mis het zo. Lekker overdag even een koffie pakken op een terrasje of s ’avonds ongedwongen uit eten. Soms wat lekkers tussendoor als ik ergens aan het flexwerken ben,
Le 2 février, Quick lance un nouveau burger, le Patron. Un burger avec une sauce à la bière. Véritable ode aux pintjes, l’une des meilleures choses que la Belgique à
Nu de nieuwjaarsmaand ten einde loopt, maken we ons op voor de volgende Wijn Wijn Wijn-livestream. Op 7 februari a.s. praten we met 3 eminente wijnschrijvers/wijnjournalisten. Voor het eerst hebben
Weet jij al hoe je meer omzet kunt realiseren in deze tijd? Het kan altijd beter, toch? Omdat het allemaal nog steeds zo onduidelijk voor je is, heb ik besloten
Het is weer zover. Een paar extra weken worden er simpelweg bijgeplakt en zo ontstaat er een moedeloos gevoel van opgeven. Wanneer? Wanneer gaat er een ommekeer komen? Wanneer mogen
Kerst en Nieuwjaar achter de rug, dus met z’n allen in “Dry January” aangekomen. Niet alleen “Dry” door het verminderd alcoholgebruik van sommige mensen, maar ook door het opdrogen van
Al ruim 24 jaar maken ze bij DIDESS koekjes en cakes naar Belgische traditie, met hoogwaardige ingrediënten en een heerlijke ambachtelijke smaak. Naast hun koekjes in emmers en boxen hebben
You are EGGceptional! ’t Munckenei steekt de lokale horeca een hart onder de riem met het eigen EGGceptional-project! We nodigden Wingense horecamensen uit om – met minstens één ei –
Demonstranten hebben zondag in het centrum van Praag een ketting van bierglazen met brandende kaarsen gebouwd om de beperkingen die zijn aangenomen om de verspreiding van Covid-19 te bestrijden, aan
Lynn Van den Bossche start vanaf 10 januari met haar gloednieuwe zaak ‘Guusting’. Ze wil met “GUUSTING” zorgen voor een gezond alternatief van de alom gekende lunchboxen. Om dat te
“Heb jij nog goede voornemens dit jaar?” is een vraag die ik ook dit jaar weer kan verwachten. Nee. Ik doe niet aan goede voornemens. Want voornemens zijn zaken die
Hoogstwaarschijnlijk ga jij dit bericht niet lezen, want je bent veel te druk met de voorbereidingen voor Kerst. Maar ik zou het wel doen. Ik heb een waardevolle Kerstboodschap voor
Deze week heb ik maar 1 kerstboodschap en dan niet voor jou, maar voor jouw gasten. Wil je meedoen met het verspreiden van onderstaande boodschap en ervoor zorgen dat ook
Vorige keer had ik het al even over zichtbaar zijn en vandaag laat ik met een video zien hoe het werkt. Je hebt niet veel nodig om aan de slag te gaan
Zichtbaar zijn. Het was wellicht niet het eerste waar je aan dacht terwijl je halsoverkop bezig was om je aangepaste assortiment te maken, toen je vanwege de lockdown opnieuw dicht
Het wordt steeds belangrijker: een online zichtbaarheid die van het scherm af knalt. Hoe anders krijg je de aandacht tussen al die anderen die roepen dat ze ook iets FAN-TAS-TISCH
Lukt het jou al om het aantal bestellingen die je per dag ontvangt, omhoog te krijgen? Of zie je juist een gestage afname? Frustrerend. Je bent niet de enige. Juist
Georganiseerd door Melitta Professional Coffee Solutions Benelux BV Geachte koffieliefhebber, Wat fijn dat u tijd heeft kunnen vrijmaken om ons digitale initiatief én tevens alternatief te bezoeken. We meenden er goed
Op 24 november om 10.00 uur zal hier het Sustainable GoodFoodMood Event plaatsvinden, de online beurs voor gastvrij België. In deze moeilijke tijd is het helaas niet mogelijk om elkaar
livestream Op 15 november hebben ze drie top sommeliers uit Vlaamse sterrenrestaurants te gast op hun virtuele WijnWijnWijn-sofa. Ze polsen er naar hun leven als sommelier, hun favoriete wijn- en
Dat Covid-19 een grote impact heeft op het leven van elk van ons is duidelijk. Dat de pandemie een enorme impact heeft op de hospitality sector evenzeer. Zowat alle bedrijven
“Ik heb dagen van €50,- omzet met mijn take-away business….pffft…geen zin meer in” aldus een horecaondernemer die het even niet meer zag zitten nu de tweede lockdown in volle gang is. Logisch.
Maar laten we vooral hoepen dat u ze nooit hoeft te gebruiken. De meerderheid onder ons kent het ondertussen wel. Een ongeval met de wagen. Al dan niet onder slechte
Ook de komende weken blijft de brouwerijwinkel open. Ze verwelkomen jullie graag elke dag tussen 13 uur en 19 uur. Weet je dat ze ook take-away aanbieden? Je kan nu
Twee weken geleden schreef ik gefrustreerd iets over het maken van je mise en place voor 2021. Gefrustreerd omdat ik de pijn en wanhoop van de horeca ondernemers om mij heen
Vorige week had ik het er al even over in mijn bericht over de Horecawebsite Challenge, maar deze week wil ik graag nog even wat uitgebreider ingaan op je horecawebsite,
27.10.2020 – 27.10.2020 KICK-OFF OP 27/10 De missie van ChefsproVeggie Studies geven aan dat steeds meer chefs openstaan om een uitgebreider en kwalitatiever veggie aanbod te bieden in hun keukens.
Eind oktober 2020 verhuist Perfecta Frituurapparatuur naar een nieuw adres Sinds de oprichting in 1942,is Perfecta een toonaangevende fabrikant van frituurinstallaties voor België, Nederland en Noord-Frankrijk.Door voortdurende innovatie voldoen de
Wauw. Ik merk dat nu na de 2e sluiting het voor mij ook wel wat lastig wordt om hier positief over te blijven denken. En dat terwijl ik altijd uitga
Als we een restaurantbezoek graag gezellig willen houden, moet de smartphone op stil. Vervelend tijdens het eten Acht op de tien Belgen vindt vervelend wanneer iemand tijdens het eten naar
Het is heel duidelijk dat het de verkeerde kant op gaat coronawise, dus dat hoef ik je niet te vertellen. Veel ondernemers die ik spreek zijn echt uit het veld
Dat bijverkoop en meerverkoop (in dure marketingtermen aangegeven als cross-selling & upselling) belangrijk is om een hogere gemiddelde besteding te creëren, is wel algemeen bekend, maar ten tijde van Corona
Cornet Smoked de nieuwste telg van Brouwerij De Hoorn Vernieuwing en dynamiek in het bierlandschap Na de succesvolle lancering van – Cornet – in 2014 lanceren de brouwers
“Jaaa….wij moeten ook maar eens iets gaan doen met online marketing”, zei een horecaondernemer laatst tegen me. Huh? Iets met online marketing? Wat is dat, “iets”? En met welk doel?
Het klinkt misschien logisch, maar het belang en de kracht van het communiceren van de juiste boodschap op het juiste moment, wordt nog vaak onderschat. Tijdens het bezoeken van horeca,
Annemie De Meyer uit Pulle is exclusief verdeler voor de Benelux van de covigun, een door Hendrik Heyrman uit Beveren ontwikkelde automatische vernevelaar om virussen te bestrijden. “De waterstofperoxide die
Beheerd door DMC BV
Halfweg 35
B-2450 Meerhout
+32495/53.55.55
BE 0480 153 760