Custom Text

Deel dit bericht

Alle nieuws / Chef's / Leverenciers

‘Ik droom ervan elk jaar een nieuwe vestiging te openen’

Jean-Sur-Mer Horeca Belgie (1)

Door: TOM MICHIELSEN 02 april 2021 07:00 Voor De Tijd

Midden in coronatijden en lockdowns bouwt Jan Kegels het horeca-, catering- en winkelconcept ‘Jean sur Mer’ uit rond vis. In december opende hij de visbar Harbour Café op de Antwerpse Groenplaats en in maart ging The Shop open.

Al van jongs af is Jan Kegels (42) begeesterd door alles wat met de zee en vis te maken heeft. ‘Als kind liep ik uren op het strand met mijn garnaalnetje in de aanslag. Later ging ik sportvissen. Ik heb ook al vaak meegevaren met vissersboten op de Noordzee.’

Jean-Sur-Mer Horeca Belgie (2)

Na zijn studies marketing en enkele jaren in de verkoop van auto’s en verzekeringen besloot de Antwerpenaar van zijn passie een zaak te maken. Een vijfminutenbrainstorm met zijn zus leverde de naam ‘Jean sur Mer’ op, het basisconcept – vis als voeding weer hip maken – kwam uit de koker van Kegels zelf.

Omdat hij nog maar 32 was en geen grote budgetten had, kocht hij een caravan uit 1974 en bouwde die om tot een mobiel keukentje. ‘Van daaruit verkocht ik mijn eigen premium visproducten en streetfood: garnaalkroketten, kibbeling, fish-and-chips, fruits de mer. Dat was hard werken, maar ik koos elke dag vrij mijn traject en planning.’

In minder dan tien jaar kwamen er nog twee foodtrucks bij. Een merk was geboren. Kegels begon zijn producten ook te verkopen aan winkels en horecazaken.

De coronacrisis was geen reden om bij de pakken te blijven zitten. Kegels besloot zijn foodtrucks te gebruiken in een drive-in voor het afhalen van zijn producten, op een parking van het restaurant van een vriend. ‘De eerste vier maanden passeerden duizend auto’s en tot op vandaag draait dat goed’, zegt hij. Maar om het omzetverlies te compenseren begon hij vanuit een ‘dark kitchen’ (een keuken zonder eetzaal) schotels te verkopen via Uber Eats en Takeaway.com. Die werden mee ontwikkeld door de jonge chef-kok Peter Vlyminck die twee jaar eerder in de zaak was gestapt.

‘Het delivery concept was ons marktonderzoek in de praktijk. We konden experimenteren met gerechten en aanvoelen waar de vraag zat. Dat sterkte ons om de volgende stap te zetten.

Lees het volledige artikel van TOM MICHIELSEN  op De Tijd

Jean-Sur-Mer Horeca Belgie (3)

De essentie

  • Jan Kegels begon tien jaar geleden in een oude caravan als Jean sur Mer visgerechten te verkopen.
  • Daar kwamen later nog twee foodtrucks bij en de verkoop aan winkels en horecazaken.
  • Tijdens de coronacrisis begon hij succesvol met een drive-in en leveringen aan huis.
  • Daar zijn het afgelopen jaar nog twee nieuwe zaken bijgekomen: Jean sur Mer The Harbour Café (een kruising tussen een restaurant en een viswinkel) en Jean sur Mer The Shop (een kruising tussen een vishandel en een hippe visbar).

Bezoek de website van Jean Sur Mer

Bron: De Tijd

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>