Logo icoon horeca belgie huisstijl (11)

INNOVINO: importeur van Franse en Italiaanse boetiek wijnen

5/5
INNOVINO: importeur van Franse en Italiaanse boetiek wijnen
Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email

INNOVINO importeert (h)eerlijke boetiek wijnen uit Frankrijk en Italië. Boetiek wijn wordt op artisanale wijze gemaakt door familiale wijnbouwers. Zaakvoerder en sommelier Gunther De Grom kent de wijnboeren waarmee hij samenwerkt persoonlijk. Hij gaat er op bezoek en weet perfect hoe zij hun wijn produceren. Hij biedt een unieke en kwaliteitsvolle selectie wijnen aan voor u en uw gasten.

INNOVINI levert hoofdzakelijk boetiek wijnen aan de betere horecazaken en wijnbars. Maar ook particulieren zijn zeker welkom. Bij INNOVINO kan je ook terecht voor relatiegeschenken of unieke wijnevents op maat.

Ik sprak met zaakvoerder en sommelier Gunther De Grom over zijn passie voor wijn, over de impact van corona en over een hoopvolle toekomst.

Wat is het verhaal achter INNOVINO?

Ik heb al heel lang een grote passie voor fietsen en wijnen. Op elke reis die we maakten, proefde ik de lokale wijnen. Maar ik had geen kennis van de productie van wijnen. Daarom besloot ik vijf jaar geleden om een opleiding tot sommelier te volgen. Puur uit interesse, nog niet met het idee om een business op te starten. Tijdens deze opleiding groeide mijn liefde voor Franse wijnen, want tot dan toe was ik een echte Italofiel.

Ik had een carrière van meer dan dertig jaar achter de rug in de elektrotechnische industrie. Professioneel én persoonlijk wou ik een andere wending geven aan mijn leven. Ik besloot om mijn commerciële ervaring te gebruiken om Franse en Italiaanse boetiek wijnen hier op de markt te brengen. Zo ontstond INNOVINO.

Wat is de impact van corona op jouw zaak?

Op vrijdag 13 maart heb ik mijn laatste evenement georganiseerd: een Chianto Classico avond in een restaurant. De dag erna ging alles dicht. Tijdens de eerste lockdown waren niet-essentiële verplaatsingen verboden en kreeg ik relatief veel bestellingen van particulieren via mijn webshop. Die bestellingen leverde ik zelf aan huis. Dit heeft een paar maanden zeer goed gedraaid, waardoor ik die eerste lockdown goed overleefd heb.

Nadien ging de horeca terug open en had ik vooral een mix van particuliere klanten en zakelijke klanten. Maar tijdens de tweede golf in oktober kwamen er zeer weinig bestellingen via de webshop, omdat niet-essentiële verplaatsingen toen wel toegestaan waren. Ik wil een dankwoord richten aan de overheid voor de steunmaatregelen, die mij toelieten om een moeilijke periode met minimale omzet te overbruggen.

Ik zocht zelf ook naar een oplossing om particuliere klanten toch terug aan te trekken en opende een pop-up wijnshop. Een zeecontainer omgebouwd tot een pop-up glasunit, rijkelijk gevuld met een select wijnassortiment, staat te pronken in mijn voortuin. Voorbijgangers zien de wijnen staan in de vitrine en vinden het een attractief, modern concept.

Hoe zie jij de toekomst van INNOVINO?

Een combinatie van B2C en B2B. Vóór corona bestond 90% van mijn cliënteel uit horecazaken. Deze contacten liggen mij nog steeds zeer nauw aan het hart. Het contact met mijn horecaklanten is zeer gemoedelijk, we hebben een goede vertrouwensrelatie opgebouwd. Enerzijds wil ik dus zeker blijven samenwerken met hen.

Anderzijds wil ik de particuliere klanten die nu hun weg tot bij mij gevonden hebben, niet zomaar laten vallen. Binnenkort verdwijnt de pop-up glasunit en gaan we een aanpassing doen aan mijn woning, zodat ik een permanente wijnboetiek kan openen en dus ook de particuliere klanten kan blijven bedienen. Zo kan ik de lokale wijnliefhebbers blijven adviseren omtrent wijnen. Bij elke wijn kan ik een verhaal vertellen, want voor elke wijn bezocht ik de plaats waar deze geproduceerd werd en ken ik de lokale wijnbouwer.

Vanaf 1 mei gaat de horeca hopelijk terug open. Hoog tijd dus om wijn in te slaan, want van zodra de maatregelen gelost worden, gaat er zeker een tekort zijn aan wijn! (lacht)

Gelijk heb je Gunther!

Ik moedig alle horecazaken aan om het unieke aanbod boetiek wijnen van INNOVINO zelf te ontdekken op www.innovino.be!

Warme groeten

De Schone Schrijfster

deschoneschrijfster.be

De Schone Schrijfster

-waar woorden ontwaken-

Als freelance tekstschrijver bied ik horecazaken eerste hulp bij (her)schrijven of corrigeren van teksten. Menukaarten, recepten, flyers, folders, affiches, website, sociale media … Ik doe met veel plezier een check op taalfouten en haal zo de haren uit de soep. Of ik mix jouw woorden tot een heerlijke tekst die je klanten doet likkebaarden. Bel of schrijf me. Kijk als voorsmaakje op mijn website www.deschoneschrijfster.be en volg me op facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

MIJN ZAAK ONLINE

Ook een artikel van uw zaak op Horeca België? Of heb je liever dat ons team bij je langskomt voor een persoonlijk bezoek en een leuk gesprek?

Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen snel contact met je.

Nieuwe berichten

Meest gelezen