Logo icoon horeca belgie huisstijl (11)

100% BELGISCHE CHARCUTERIE & BIER

5/5
100% BELGISCHE CHARCUTERIE & BIER

Carrefour pakt uit met een exclusief gamma charcuterie ‘De Belgen’. Hun promo luidt als het volgt: “Bij de borrel, als voorgerecht of in een gratin: ga voor de authentieke smaken van charcuterie die het resultaat is van knowhow van bij ons”. We proefden de charcuterie en combineerden elke variëteit met een Belgisch bier.

Recepten van weleer!

Gaume paté IGP is eigenlijk een pastei met gerezen deeg, gemarineerd in witte wijn, typisch voor de keuken in de Gaume-streek. Ideaal als voorgerecht, en even lekker koud als warm. We pairen deze lekkernij met La Rulles Blonde. Dit is bier uit de … Gaume.

Chimay paté is geïnspireerd op oude streekrecepten, aangepast aan de hedendaagse smaak. Hij toont de knowhow van onze ambachtelijke producenten en wordt in het hart van de regio Chimay gemaakt op basis van varkensvlees dat eerst werd geroosterd in de oven. Noblesse oblige, wel gaan voluit voor een Chimay Rouge.

De smaak van een streek!

Ardense ham IGP wordt gemaakt volgens een traditionele methode: traag roken met beuken- en eikensnippers, drogen en lang laten rijpen om een uiterst verfijnde smaak te bekomen. Een zachte doch complexe Dubbel past hier uitstekend bij. Zoek niet verder en open een Westmalle Dubbel.

Brugse ham wordt gemaakt in Maldegem en is gebaseerd op een oud Vlaams recept. Het geheim? Belgisch varkensvlees, tijd, en de pekel met specerijen, die het natuurlijke, geraffineerde aroma nog oppept. Passen streekproducten altijd bij elkaar? Natuurlijk is dit niet het geval, maar in dit specifiek geval past een Brugse Zot Bruin van de Brugse Brouwerij De Halve Maan uitstekend.

Heerlijke traditie!

De Ardense ringworst IGP is een snoer droge worstjes op basis van 100% mager varkensvlees volgens een authentiek recept, zonder kleurstoffen of gluten. Een klassieker voor jouw aperitiefplankje. Maakt het niet te moeilijk en open een Orval.

De Ardense Worst IGP, dat is alle kunde van onze Ardense worstenmakers samen: de keuze voor topingrediënten, traag gerookt met beukenhout, lang gerijpt en met dat typische gerookte karakter dat nog versterkt wordt met specerijen. Een subtiel gerookte Cornet Smoked doet de worst alle eer aan.

IGP:  De vermelding IGP (Indication Géographique Protégée) linkt een product aan zijn regio van origine. Zo ben je zeker dat je een authentiek product hebt gekozen, gemaakt met beschermde en erkende vakkennis. In de taal van Vondel wordt het BGA ofte ‘Beschermde Geografische Aanduiding’.

U vindt trouwens ons Bier Grand Cru Magazine ook in de Carrefour winkels.

Bron: bieregrandcru.be
Auteur: Luc De Raedemaeker
Cover: pixabay.com

Bier Grand Cru
Op zoek naar bierleveranciers?

MIJN ZAAK ONLINE

Ook een artikel van uw zaak op Horeca België? Of heb je liever dat ons team bij je langskomt voor een persoonlijk bezoek en een leuk gesprek?

Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen snel contact met je.

Nieuwe berichten

Onze shop

Meest gelezen

7 Trends voor het ontwerpen van een menukaart in 2024

De menukaart speelt een cruciale rol in de eetervaring van een gast, het optimaliseren hiervan verbeterend niet alleen de ervaring van de gast, maar zorgt ook voor een betere eerste indruk. In dit blog vertellen we je hoe jij je menukaart kan verbeteren met deze 7 menukaart ontwerp trends. 1. Minimale menukaart ontwerp In 2024 geldt: minder is meer. Strakke, eenvoudige ontwerpen met veel witruimte verbeteren de leesbaarheid en geven de menukaart een moderne, elegante uitstraling. Dit soort ontwerpen helpt...

Lees meer