Custom Text

Deel dit bericht

Alle nieuws / Buitenland / Evenementen

Praag protesteert tegen beperkingen met bierglasketting

PragueToday is in Old Town Square. Horeca belgie
Demonstranten hebben zondag in het centrum van Praag een ketting van bierglazen met brandende kaarsen gebouwd om de beperkingen die zijn aangenomen om de verspreiding van Covid-19 te bestrijden, aan te vechten.

De kilometer lange ketting leidde van het regeringsgebouw naar het historische Oude Stadsplein, met glazen die twee of drie meter van elkaar verwijderd waren.

"We zijn hier omdat we echt wanhopig zijn en aan het einde van ons bestaan, fysiek en mentaal," vertelde protestorganisator Jiri Janecek aan AFP.

De manager van de kleine brouwerij Maly Janek ten zuiden van Praag klaagde dat de regering de sector schade had berokkend door de sluiting van restaurants sinds de uitbraak van Covid-19 afgelopen maart.

"De regering mislukte met haar beperkingen en zette een veel dodelijkere pandemie van armoede, werkloosheid en instortende bedrijven in gang", zei Janecek, dit met betreurend schamele compensaties voor het bedrijf.

Op de kille, mistige zondagmiddag staken demonstranten kaarsen aan en plaatsten ze in bierglazen die werden uitgedeeld door de organisatoren, die ze vervolgens op de stoep zetten.

Sommigen droegen Tsjechische vlaggen en de organisatoren zetten een kist met spijkers op als symbool van de naderende dood van hun bedrijf.

"Ik hou niet van de verboden, de beperkingen die onze persoonlijke vrijheid aantasten, je kunt nergens heen, er is niets aan de hand. Ik hou niet van dit soort leven", vertelde demonstrant Veronika Musilova aan AFP.


De nieuwsafdeling van de Barron of Horeca België was niet betrokken bij het maken van de bovenstaande inhoud. Dit verhaal is geproduceerd door AFP. Voor meer informatie ga naar AFP.COM

Lees hier het originele bericht van AFP News op Barron’s.com

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>