Nieuws

horeca belgie week media 1

de Week van Horeca België in Beeld – 2

Een selectie van het belangrijkste nieuws van Horeca België in één opslag.

Klik op de foto’s om meer te lezen.

horeca belgie brusselse cocktailbars

5 Brusselse cocktailbars en een uitsmijter hebben veel te bieden.

aanslagen hotelsector

273 mio omzetverlies voor Brusselse hotels door de aanslagen.

horeca belgie chai latte chalo

Chai Latte: populaire kruidenthee. Hoe maak je en waar vindt u het?

horeca belgie kaviaar doos

Het gaat goed met de Belgische kaviaar van Royal Belgian Caviar.

horeca belgie eten en drinken

Fransen zijn de wereldkampioen eten en drinken.

Technologie kan het personeelstekort in de horeca oplossen. (PRO)

Zo valt u wél op met de promotie van uw asperges! (PRO)

Zet een duurzaam gerecht op uw menukaart. (PRO)

NOLO, Afrikaanse inspiratie en comeback voor klassiekers. (PRO)

Menukaart in braille door blinde klant in Het Moment te Ieper.

horeca belgie kenny bernaerts

Kenny Bernaerts eert de Vlaamse kost bij ouders in de Vijfhoek.

In de toekomst gaan we elke dag op restaurant. (PRO)

 

horeca belgie kenny bernaerts

Kenny Bernaerts eert de Vlaamse kost

Als kok kan je de wereld zien. Dat was alleszins het geval bij Kenny Bernaerts. De jonge chef was amper afgestudeerd aan de koksschool of hij stond al in de keuken van Gordon Ramsay en La Gavroche. Twee prestigieuze Londense eettempels.

De wereld rond

Terug in België belandde de gedreven Kenny, via een omweg in Comme chez Soi, bij Sea Grill. Hij werkte er zich oHoreca Belgie Vijfhoek Kenny Bernaertsp tot de rechterhand van Yves Mattagne voor de ontwikkeling van nieuwe gerechten en consultancy-opdrachten. Zo vloog hij samen met de super-chef de wereld rond.

Kenny is terug in geboortestreek

Nu is Kenny weer geland in Sint-Katelijne-Waver bij Mechelen, de gemeente waar hij opgroeide. Bij zijn ouders die er De Vijfhoek uitbaten. Een volkscafé waarvan de geschiedenis meer dan honderd jaar teruggaat. Met zijn bruine houten stoelen, hoge krukken aan de toog en een ouderwetse glazenkast ziet het café er alleszins authentiek uit, al is het nog niet zo lang geleden gerenoveerd.

Vlaamse kost

Horeca Belgie creatieve gerechten Kenny

Naast Vlaamse kost ook eigen creatieve gerechten.

In een zaaltje naast het café is een bistro die al jarenlang de klassieke Vlaamse kost eert. Het stoofvlees is er legendarisch. Maar zoals zijn broer dat al voor hem gedaan had, zo heeft ook Kenny eigen creatieve gerechten op de uitgebreide kaart gezet.
Je kan er een portie zelfgemaakte bitterballen bestellen. Maar ook ceviche van zeebaars met citroengras, avocado en pompelmoes. En al zit je in een café-zaaltje, de rundscarpaccio wordt wel afgewerkt met truffel en foie gras.

Ook voor carnivoren

Kenny is dan wel de assistent van viskok Mattagne geweest, toch heeft hij hier een extra kaart voor carnivoren gemaakt. Die zullen blij zijn met een longhaas (onglet) met bordelaise en mergpijp, een steak van West-Vlaams rood rund of een filet pur van holsteinrund, gerijpt in Orval-bier. Maar ook een portie super-krokante goujonettes van scharretong met zelfgemaakte tartaarsaus gaan u blij maken. En de authentieke kroketten van Orval-kaas.

Kent u De Vijfhoek? Heeft u er al gegeten? Klik dan hier en plaats een review.


Bron: De Tijd | Foto’s: Daniel Geeraerts, De Vijfhoek


 

horeca belgie eten en drinken

Fransen zijn wereldkampioen eten en drinken

Hebben de Fransen hebben het ritueel van het ‘snacken’ ontdekt, hun eettraditie lijdt er niet onder. Dat bewijst de OECD met cijfers over de tijd die ze aan tafel doorbrengen. Fransen besteden namelijk gemiddeld 2u13’ per dag aan eten en drinken. In 2010 was dat zelfs nog 9 minuten meer.

Eten en drinken

Na de Fransen volgen de Italianen (2u11’) en de Grieken (2u07’). Het zijn overigens niet alleen de mediterrane landen die lang tafelen. Ook Korea, China en Japan blijven ruim boven het OECD-gemiddelde van 1u31’.
Wij, Belgen komen daar met 1 minuutje meer heel dicht bij in de buurt.

Dat blijkt uit een onderzoek door de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OECD), die op een rijtje zette hoeveel tijd mannen én vrouwen in 30 landen besteden aan eten en drinken en onbetaalde activiteiten. Zoals het huishouden doen of vrijwilligerswerk. Behalve opvallende verschillen tussen mannen en vrouwen – de ‘gendergap’ – springt vooral het verschil in culinaire tradities in het oog.

De Fransen wijzen zelf op een bijverschijnsel. In de VS heeft 38% van de volwassenen obesitas. In Frankrijk is dat 15,3%. Le Figaro suggereert dat het wel eens een gevolg zou kunnen zijn van het verschil tussen de manier van eten. Een dagelijkse hap op de bank voor de tv of bij een fastfood-restaurant. Of de Franse aanbeveling om vooral met de volle aandacht te eten, en na de maaltijd nog even langer aan tafel te blijven zitten.

horeca belgie gender gap


Bron: OECD, Foodlog


 

horeca belgie kaviaar doos

Het gaat goed met de Belgische kaviaar

Het bedrijf achter de Belgische kaviaar heeft wind in de zeilen. Met een afzet van zo’n vier ton kaviaar vorig jaar belooft Royal Belgian Caviar in 2018 voor het eerst in zestien jaar winst te halen uit zijn productie. De enige Belgische producent van het ‘het zwarte goud’ noemt zichzelf uniek, diervriendelijk. En uitzonderlijk in kwaliteit.

Pionier

Royal Belgian Caviar is in ons land de pionier van ‘het zwarte goud’. In 2002 verscheen het bedrijf als eerste en enige Belgische kaviaarproducent op de markt. De lancering van het topproduct werd voorafgegaan door tien jaar intensieve voorbereiding. In deze periode bouwde het bedrijf een eigen broed-stock op van verschillende steursoorten. En Royal Belgian Caviar groeide bij de kaviaarliefhebbers al snel uit tot een wereldwijde kwaliteitsreferentie.

horeca belgie kaviaar steurVan bevrucht eitje tot uiteindelijke oogst

Om een exclusieve kwaliteit te garanderen, verloopt het volledige kweekproces onder gecontroleerde omstandigheden. Daarom houdt het bedrijf ook alles in eigen hand. Van zowel de kweek van de steur tot de samenstelling. En de productie van de visvoeding. Elke stap van het productieproces wordt nauwgezet opgevolgd. Van de bevruchting van de eitjes tot de uiteindelijke oogst. De steuren worden individueel gescreend en geselecteerd op basis van grootte, stevigheid en smaak van de eitjes.

6 soorten kaviaar

De Royal Belgian Caviar is een kaviaar die slechts licht gezouten wordt. De eieren van de Siberische steur zorgen voor een zuivere nootachtige smaak met een milde nasmaak. Er zijn 6 variëteiten: Gold Label, Platinum, Osietra, White Pearl, Beluga en Classic.

horeca belgie kaviaar recept100% duurzaam

De “Convention on International Trade in Endangered Species” verbiedt de vangst van steuren in de Kaspische Zee. Daarmee is de handel in wildvang kaviaar ook wettelijk verboden. En Royal Belgian Caviar biedt met zijn product een 100% duurzaam alternatief.

Kopen en proeven

Deze kaviaar kan zowel in de kleinhandel en groothandel kopen. Maar ook topchefs waarderen de kwaliteit en klasse van deze Belgische kaviaar. En dus kunt dit Belgisch topproduct al proeven in heel wat Belgische restaurants.


Bron en foto’s: Royal Belgian Caviar, belga


 

horeca belgie chai latte chalo

Chai Latte: populaire kruidenthee met melk

Chai Latte, waar komt deze populaire drank vandaan? Wat is de samenstelling ervan en hoe maak je? En waar vindt u het? Vandaag aandacht voor die Indiase kruidige thee die veel succes oogst in diverse tearooms.  

Een beetje geschiedenis

Chai is ontstaan in India, Nepal, Tibet en Pakistan. Het is er de algemene naam voor thee.  Chai werd veelal gebruikt bij de natuurgeneeskunde ayurveda, die de basis vormt onder het hindoeïsme. Rond het jaar 2000 stak Chai Latte de grote plas over. Het werd onder andere populair in Australië, waar naar het al snel geïmporteerd werd richting de VS. En later ook Europa.

Starbucks heeft ook bijgedragen tot de popularisering. Want de take-away koffie-specialist is een van de eerste die het kruidig drankje verkochten als “Spiced black tea blended with steamed milk”.

Dus was het een paar decennia geleden nog onbekend, nu is het inmiddels in iedere tearoom te verkrijgen. En is het een pittig alternatief geworden voor wie even genoeg heeft van koffie, matcha latte, thee of suikerhoudende energiedrankjes.

kruiden chai latte horeca belgieVerschillende soorten Chai

Elke regio in India heeft zijn eigen Chai. En eigen receptuur. Maar de meest gebruikte ingrediënten zijn toch wel de basis van zwarte thee, melk en water. Daarnaast worden er allerlei specerijen toegevoegd. Zoals kardemom, kaneel, gember, steranijs, zwarte peper, kruidnagel, nootmuskaat, saffraan en venkel. Tegenwoordig worden er ook extra smaakjes toegevoegd zoals vanille, chocolade, cacao, hazelnoten, ….

Chalo Chai Latte

Het bereiden van een pittige Chai latte mag dan wel kinderspel zijn, het vinden van de juiste ingrediënten is net iets minder. dat net iets minder. Omdat het drankje voornamelijk bestaat uit kruiden, heb je best wat specerijen nodig. Het is ook handig om een basis chai mix in huis te halen. Daarom besliste de Belgische Gita Van den Boer na een reis naar haar geboorteland India om zelf een Chai Latte Label op te richten. Een jaar later is Chalo een succesvol bedrijf met een breed gamma aan Chai-smaken waaronder de Chini Chai met 20 procent minder suiker. Onder het motto ‘a hug in a mug’ wil Chalo iedereen – en zeker studenten in de blok – een pittig hart onder de riem steken.

horeca belgie chalo Chai Latte proefpakketDe producten van Chalo bevatten enkel natuurlijke ingrediënten. Ze bevatten geen kleur- of smaakstoffen.

En er zijn 5 verschillende smaken.

Heeft u moeite om kiezen welke smaak uw favoriet zal zijn? Of wil je eens kennis maken met het assortiment?

Dan is dit proefpakket ideaal!

U krijgt een leuk doosje met een voorproefje van de 5 soorten chai latte. Authentieke Masala, citroengras, kardemom, vanille en chini chai. Elke smaak is afzonderlijk verpakt.

Hoe een Chai Latte bereiden

Meer dan de kruiden- en theemix met een beetje warm water, melk (kan ook de plantaardige variant zijn) heeft u niet nodig om Chai Latte te maken. Werk af met een beetje kaneel. Schuim een beetje warme melk op en serveer bij de chai tea. Enjoy!


Bronnen & Foto’s : Wikipedia, Elle, Culy, Chalo, Epicurious


 

horeca belgie week media 1

de Week van Horeca België in Beeld

Klik op de foto’s om meer nieuws van Horeca België te lezen.

horeca-belgie-maginique-pop-up

Pop-up in Bergbos wordt volwaardig restaurant en bar.

aanslagen hotelsector

273 mio omzetverlies voor Brusselse hotels door aanslagen.

Toprestaurant Maison du Cygne is gered van de zwanenzang.

Kapriz Mechelen

Kapriz: een bevlieging van oude rotten in het vak.

horeca belgie SELSation

SELSation ontpopt zich als een verborgen parel aan het firmament.

sail anchor berchem zondag

Op zondag familiale gezelligheid in ‘Sail & Anchor’.

transvaal foodies horeca belgie

Foodies vinden Transvaal een eerlijk en persoonlijk restaurant.

kattencafé kortrijk

Kattencafé Kuro Neko vestigt zich deze zomer in Kortrijk.

 

 

 

 

 

 

Cafébaas is z’n 1700 likes kwijt na hacking van Facebookgroep.

horeca belgie Il Piacere della Tavola

Italiaans restaurant in Lede wil respect voor Italiaanse traditie.

Topzaak op de dijk moet krabben om rond te komen.

Griekse bootrestaurant Karimata wordt eind deze maand Mediterra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Heeft u iets nieuws te melden? Stuur het ons t.a.v. Yasmine. Voeg er ook een mooie foto bij.


 

horeca belgie brusselse cocktailbars Alice

5 Brusselse cocktailbars in de kijker

Er wordt beweerd dat de kwaliteit die Brusselse cocktailbars in het glas brengt, lager ligt dan in Vlaanderen. Maar wat beleving betreft, hebben Brusselse cocktailbars veel meer te bieden. De stad is zo divers. En bevolkt door zowel locals als expats die er even veel nationaliteiten als smaken op nahouden. Dat geeft de Brusselse bartenders de ruimte om te experimenteren.

5 Brusselse cocktailbars en een uitsmijter

Met het weekend in het vooruitzicht zet Horeca België voor u 5 Brusselse cocktailbars in de kijker. Alfabetisch gerangschikt. We laten het oordeel aan u over. Ze zijn alle 5 zeker het bezoeken waard. En de uitsmijter mag u ook niet overslaan.

horeca belgie brusselse cocktailbars Cipiace

 Cipiace : sprankelend

Heel recentelijk geopend is de Brusselse cocktailbar Cipiace. Het is een aperitivo-bar die niet zou misstaan in Milaan, de aperitivo-hoofdstad van Italië. Uitbaters Giorgia en Andrea, afkomstig uit de Italiaanse Pugliastreek, staan garant voor een sprankelende ontvangst. Niet evident, want deze gezellige zaak zit vaak gevuld tot in de nok. De ‘Lost In Thyme’ – een cocktail van mezcal, Cynar, groene Chartreuse, siroop van citroen en tijm, citroensap en aquafaba – zal er zeker uw smaakpapillen bekoren. Adres: Voorplein 49a, 1060 Sint-Gillis.

 

Hortense & Huhoreca belgie brusselse cocktailbars Hortensemus : prachtig kader

Hortense & Humus is een bloedmooi theesalon in rococostijl, vol sierlijke krullen en geschilderde engeltjes. Matthieu Chaumont, franse mixoloog en chef Nicolas Decloedt stampten er een unieke concept uit de grond. Nicolas genoot zijn opleiding in gastronomische hotspots als ‘In de Wulf’ en ‘Mugaritz’. Hij serveert er naast de uitstekende cocktails een creatieve geraffineerde vegetarische keuken met groenten recht uit de tuin van de chef. Adres: Vergniesstraat 2, 1050 Elsene.

 

 

La Pharmacie Ahoreca belgie brusselse cocktailbars La Pharmacie Anglaisenglaise : curieus

La Pharmacie Anglaise opende de deuren in 2015 als reclamestunt van het ginmerk Hendrick’s. Maar ook nu blijft het uitstekende cocktails serveren in een prachtig kader. De bar is gehuisvest in een negentiende-eeuws pand dat ooit dienst deed als apotheek. Eigenaar Francesco Ravo behield het donkere, houten meubilair van weleer. En richtte deze cocktailbar ruimte verder in met planten, obscure bokalen van medicijnen en dierlijke foetussen op sterk water. Het is de Brussels meest curieuze bar, zoveel is zeker. Adres: Koudenberg 66, 1000 Brussel.

 

Life is Behoreca belgie brusselse cocktailbars autiful : gastvrij

Qua concept kleurt Life Is Beautiful binnen de lijntjes. Het interieur staat op punt. Rustgevende kleuren, veel planten en een mooie backbar. Op het vlak van gastvrijheid en smaken in het glas scoort deze Brusselse cocktailbar hoog. Dat is de verdienste van Harouna Saou en zijn vriendin Karoline. Proef er de Burning Passion. Twee soorten rum, twee fruitsappen, wat Campari en vanillesiroop. En met een brandend stukje passievrucht als garnituur is dit een streling voor oog en tong. Adres: Dansaertstraat 161, 1000 Brussel.

 

horeca belgie brusselse cocktailbars Yin ChanYi Chan : oosters

In Yi Chan ben je aan het juiste adres voor vakkundig gemaakte dimsum, noedels en tjaptjoi. Maar daar voegt Yen een hoogsteigen stijl van cocktails aan toe. Als telg van een geslacht dat ooit het allereerste Chinese restaurant opende in de buurt rond het Beursplein, zet Yen Pham de zaak van zijn vader verder op zijn eigen manier. Hij gebruikt zijn kennis van de Aziatische keuken om zijn drankjes een oosterse toets te geven. Een drankje dat je zeker lang zal bijblijven is de Rising Cha op basis van sesam-vodka, honing en een senchasiroop van groene thee. Adres: Jules Van Praetstraat 13, 1000 Brussel.

 

Uitsmijter : cocktails en livemuziek

Als uitsmijter vermelden we ook nog Alice, de bar van het Brusselse restaurant Rouge Tomate. Het is verplichte cocktailhalte als je in de buurt bent van de Louisalaan. Naast de heerlijke cocktails, vind je er ook een prachtig programma livemuziek.


Bron : Dieter Moeyaert | Foto’s: Alice (hoofdfoto), Cipiace, Hortense & Humus, La Pharmacie Anglaise, Life is Beautiful, Yi Chan


Heeft u iets nieuws te melden? Stuur het ons t.a.v. Yasmine. Voeg er ook een mooie foto bij.


 

aanslagen hotelsector

273 mio omzetverlies voor Brusselse hotels door aanslagen

De Belgische hotelomzet heeft pas in het vierde kwartaal van 2017 het niveau bereikt dat ze had kunnen realiseren zonder de aanslagen. De misgelopen omzet van de voorbije kwartalen loopt op tot 273 miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers van Guidea, het expertisecentrum voor toerisme en horeca.

Aanslagen duidelijke impact op de hotelsector

De aanslagen in Parijs. De lockdown in Brussel. En de aanslagen in de Belgische hoofdstad. Drie momenta die een duidelijke impact gehad op de hotelsector in ons land. Naar aanleiding van de aanslagen in Parijs en de lockdown in Brussel, in november 2015, daalde de omzetgroei van 7,4 procent in het derde kwartaal van 2015 naar -2,4 pct in het vierde kwartaal.

Na de aanslagen in Brussel van 22 maart 2016 daalde de omzetgroei  van -2 pct in het eerste kwartaal van 2016 naar -13 pct in het tweede kwartaal.

273 miljoen potentieel omzetverlies

Zowel Brussel als Vlaanderen kenden een omzetdaling in de nasleep. De impact was het hoogst in Brussel. Voor Wallonië ontbreken volgens Guidea volledige cijfers.

Het potentieel omzetverlies van de Belgische hotelsector tussen het vierde kwartaal van 2015 en het vierde kwartaal van 2017 is opgelopen tot 273 miljoen euro.

“In het vierde kwartaal van 2015 was er na de aanslagen van Parijs en de lockdown in Brussel een potentieel omzetverlies van 34 miljoen. Tijdens het tweede kwartaal van 2016, was het potentieel omzetverlies 94 miljoen euro”, aldus Guidea.

De gerealiseerde omzet lag in het vierde kwartaal van 2017 hoger dan de potentiële omzet. Dat betekent dat pas vanaf het vierde kwartaal de omzet opnieuw evolueert alsof er geen aanslagen waren.

Herstel in 2017

Guidea merkt op dat er in 2017 sprake is van een herstel van de omzetgroei. Die trekt aan van 3 pct in het vierde kwartaal van 2016 tot 15 pct in het derde en vierde kwartaal van 2017. “Dat is de snelste groei van de voorbije 10 jaar”, benadrukt Guidea.


Bron: Belga


Heeft u iets nieuws te melden? Stuur het ons t.a.v. Yasmine. Voeg er ook een mooie foto bij.


 

Kapriz Mechelen

Kapriz: een bevlieging van oude rotten in het vak

Sinds afgelopen weekend is de Mechelse Grote Markt een restaurant rijker: Kapriz. “Een bevlieging”, lacht zaakvoerder Herman Van Eetvelde (69), die al tonnen ervaring heeft.

Van Eetvelde baat nu brasserie Plaisances aan de Plaisancebruggen uit en hij zal dat ook blijven doen. Hij was dan ook niet meteen zinnens om een nieuwe zaak – de zevende al in zijn lange carrière – te openen, maar de gelegenheid deed hem anders besluiten. “De opportuniteit was er: dit pand aan de Grote Markt stond leeg en ik vond een goede kelner en chef-kok”, vertelde hij aan Sven van haezendonck van Het Laatste Nieuws

Kapriz

De inspiratie voor de naam Kapriz haalden de inititiefnemers bij het Franse Caprice, een bevlieging en dat kunt u deze zaak wel noemen.

Het concept komt van Fabrice Brauer (46), die al in verschillende sterrenzaken werkte. Toen hij voor de Carlton aan de overkant van de Grote Markt werkte, zag hij dit pand leegstaan. Er moest iets mee gebeuren! Dankzij Herman kreeg hij de kans.  Ook in de keuken zwaait een ervaren rot de plak: Jef Dillen (61). Hij baatte samen met zijn vrouw Chantal 24 jaar De Lanteern uit in Battel.

Op de kaart 

U kunt zich verwachten aan een beperkte kaart, die we om de twee maanden zal aangepast worden aan de seizoenen. Alles zal er vers worden bereid. Dus is het de bedoeling om de betere keuken te brengen. Geen croques of pannenkoeken. In de plaats wel toast met zalm of café gourmand.

Kapriz is alle dagen geopend vanaf 10 uur behalve op maandag. De keuken is open van 12 tot 14 en van 18 tot 21u. In de namiddag kunt u nog wel kleinere gerechten krijgen.   


Bron: Het Laatste Nieuws | Foto: David Legreve


Heeft u iets nieuws te melden? Stuur het ons t.a.v. Yasmine. Voeg er ook een mooie foto bij!


 

horeca-belgie-maginique-pop-up

Pop-up in Bergbos wordt volwaardig restaurant en cocktailbar

Na een overgrote succes van de pop-up in het Bergbos van Heist-Op-Den-Berg vorige zomer, opent Jelle Trevels er op 1 april de Bar Bistro Maginique.

Van pop-up naar een volwaardige horecazaak

Vorige zomer runde Jelle Trevels samen met Jochen Verbeeck een pop-upcocktailbar in het Bergbos. “De pop-up was een test om te zien of dit concept slaagkansen had”, vertelde Jelle aan Antoon Verbeeck van Het Laatste Nieuws. “Dit is altijd al mijn droom geweest, en het leek me dan ook tijd om die droom te verwezenlijken. Dit pand is een ideale plek om een restaurant en cocktailbar te openen.

Werken

De werken zijn nog volop aan de gang. Het pand waar vorige zomer nog de pop-up was, wordt nu uitgebreid met een restaurantgedeelte. Muren en plafond krijgen een industriële uitstraling. En er wordt een nieuwe keuken gebouwd. De cocktailbar, die op dezelfde locatie als de pop-up komt, krijgt net als in de zomer een vintage look.

Opening

Openen doet de zaak met een grote paaseizoektocht in het bos op 1 april om 10u30. In het Bergbos worden hardgekookte eieren verstopt, die de kinderen nadien kunnen omruilen voor een zakje chocolade eitjes. Terwijl de kleintjes eieren aan het zoeken zijn, krijgen de ouders een glaasje bubbels of een pintje en kunnen ze meteen ook kennismaken met de Maginique.

Het restaurant

In het restaurant zal er plaats zijn voor 82 klanten. Jelle zal er zelf de koksvest aantrekken. En zich laten bijstaan door garde van zowat tien medewerkers. Dat is al heel wat meer dan de pop-up van vorige zomer.

Op de menukaart

Stond er op de menukaart van de pop-up allerlei gewaagde cocktails, de menukaart wordt klassiek. Speenvarken met wortelpuree wordt de specialiteit. De bar en het restaurant zullen ’s avonds gelijktijdig open zijn. Wie dus na de maaltijd nog zin heeft in een cocktail, kan er blijven plakken. U zult ook kunnen genieten van warme tapas in de cocktailbar. Iets wat in de pop-up niet mogelijk was.

Groot publiek

Nog meer dan met de pop-up, wil Jelle een zo breed mogelijk publiek aanspreken. Van iemand die gezellig wil tafelen tot een bezoeker van het bos of de nabijgelegen uitkijktoren die zin heeft in een cocktail of een koffietje. Iedereen zal er welkom zijn.

Bar Bistro Maginique zal alle dagen open zijn, behalve op dinsdag en woensdag.

Klik hier voor informatie en sfeerfoto’s van de pop-up.


Bron: Het Laatste Nieuws | Foto: Maginique


Heeft u iets nieuws te melden? Stuur het ons t.a.v. Yasmine. Voeg er ook een mooie foto bij!