Nieuws

Horeca Belgie eventplanners

10 goede gewoontes van succesvolle eventplanners

Succesvolle eventplanners zijn uiterst productief. Wat maakt hen nu zo succesvol? Wel, ze hebben 10 (+1) gewoontes die hen hierbij helpen. En die hebben we hier even opgesomd.

1. Ze bewegen voldoende.

Dat lichaamsbeweging een positieve invloed heeft op je productiviteit en de werking van je hersenen is wetenschappelijk bewezen. Om goed te presteren, moet je je goed in je vel voelen. Succesvolle mensen hebben dat begrepen. Hardlopen, fietsen, yoga, … zijn populaire sporten bij productieve eventplanners.

2. Ze slapen voldoende en staan vroeg op.

Voldoende slapen is niet evident in deze stresserende job met onregelmatige werkuren. Toch blijkt uit onderzoek dat succesvolle mensen voldoende nachtrust nemen. En ook de neiging hebben vroeg op te staan om de dag goed te beginnen. Ook overdag zijn momenten van rust of ontspanning nodig. Die ogenblikken plant de succesvolle eventprofessional in. Dat brengt ons naadloos bij de volgende goede gewoonte.

3. Ze plannen en werken in blokken.

Succesvolle eventorganisatoren maken een planning en stellen een to-dolijst op. Dat houdt hen gefocust. Productieve mensen plannen realistisch en houden rekening met hoeveel tijd iets in beslag neemt. Ze verdelen grote taken in kleine stukjes, zodat die makkelijk behapbaar zijn. Zo gaan ze sneller vooruit. Ze vermijden afleiding op de momenten dat ze werken aan een bepaalde taak. Zo bekijken ze bijvoorbeeld hun mailbox alleen op specifieke tijdstippen. Omdat ze hun planning niet willen laten overhoop halen door één of andere mail met goed of slecht nieuws. Zo houden ze controle.

4. Ze zijn gek op deadlines en respecteren die.

Deadlines houden eventplanners scherp en zorgen ervoor dat ze productief blijven. Dankzij die deadlines vermijden ze uitstel en afstel.

5. Succesvolle eventplanners multitasken nooit.

In tegenstelling tot wat velen denken, is multitasken nefast voor de productiviteit. Succesvolle mensen werken taken één voor één af en doen nooit verschillende zaken tegelijk.

6. Ze werken bewust en gemotiveerd.

Productieve eventplanners weten waarom ze iets doen. Ze zijn zeer gemotiveerd en houden de zaken goed in de gaten. Ze zijn op de hoogte van alle belangrijke dingen en bewaken die zorgvuldig. Zo weten ze bijvoorbeeld heel goed waar geld aan wordt uitgegeven en waar geld vandaan komt.

7. Ze zijn niet bang om NEEN te zeggen.

Succesvolle mensen bepalen grenzen voor zichzelf en voor anderen. Ze blijven meester van hun eigen energie, tijd en ruimte en vinden het OK om neen te zeggen. Ze zorgen eerst voor zichzelf voordat ze iemand anders helpen. Neen zeggen kan ook gastvriendelijk.

8. Ze maken veel vrienden en hebben veel contacten

Wie je kent is vaak interessanter dan wat je kent. Vrienden en contacten helpen je om vooruit te komen. Succesvolle eventplanners hebben ook een groot netwerk met veel vrienden, contacten, klanten. Zij investeren ook bewust in die relaties. Ze weten wat hun netwerk voor hen kan doen en ook wat zij voor hun netwerk kunnen betekenen.

9. Ze hanteren een positieve en constructieve woordenschat

Hun uitspraken getuigen van betrokkenheid en verantwoordelijkheid. Ze zullen nooit zeggen: “Dat is niet mijn taak, dat is niet mijn schuld, ik geef het op of het kan me niet schelen.” Ze zoeken altijd oplossingen en denken constructief mee. Uit hun mond klinkt nooit: “Dat is onmogelijk.” Succesvolle eventplanners zien overal kansen of uitdagingen. En als ze hulp nodig hebben om die aan te gaan, dan vragen ze daar gewoon om. “Ik doe dat altijd zo”, is nog zo’n statement dat nooit over hun lippen komt. Ze zijn leergiering en durven af te wijken van gewoontes.

10. Ze zijn dankbaar en koesteren de kleine dingen

Succesvolle eventplanners zijn dankbaar voor de dingen die ze hebben bereikt. En dat zijn niet altijd grootse zaken. Dat kan gaan om hele kleine dingen. Van een tevreden klant over succesvolle boeking tot nieuwe opdrachten, nieuwe klanten, nieuwe evenementen. Ze genieten er van en dat maakt hen blij. Daar focussen ze op en dat maakt het makkelijker voor hen om een tegenslag te overwinnen. Door de positieve gebeurtenissen te koesteren, blijven ze gemotiveerd.

11. Ze lezen de juiste info

En als extraatje: succesvolle eventplanners blijven altijd op de hoogte van de evenementenactualiteit. Ze zijn mee met de nieuwste trends en zijn steeds op zoek naar praktische tips en advies. Voor deze gewoonte wenden de meest succesvolle eventorganisatoren zich tot bijvoorbeeld Horeca België of eventplanner.be, hét online vakblad voor de eventsector.


Bron : Eventplanner


Yasmine schrijft en deelt SEO artikels over voeding, gastronomie en horeca.

Yasmine schrijft en deelt artikels over voeding, gastronomie en horeca.

 

Horeca Belgie rita GAZPACHO groenten

Gazpacho met brochette van groentjes

Iedere week stelt Lady Chef 1993 Rita Buysens u hier een gemakkelijk te bereiden gerecht met lekker veel groenten voor. Zoals deze week een gazpacho met brochette van zomergroentjes.

Gazpacho

Gazpacho is een Spaans (voor)gerecht. Het is een koude soep van rauwe groenten en kruiden, meestal met tomaat, en in de originele versie beslist zonder vlees of bouillon. Deze soep wordt niet verwarmd maar behoort ijskoud gegeten te worden.
Gazpacho stilt de honger, lest de dorst en voorziet het lichaam van de nodige vitamines en zout. Het gerecht wordt zowel als voorgerecht, hoofdgerecht, tapa of als tussendoortje gegeten.

Naam

De benaming gazpacho is mogelijk afkomstig van het Latijnse woord caspa wat staat voor restje of kleinigheid. Een andere theorie is dat het woord is afgeleid van het eveneens Latijnse woord gazofiliacum wat zoiets als Schatgraven in een kerk betekent.

Herkomst

De herkomst van het gerecht is niet helemaal duidelijk. Een theorie is dat het gebaseerd is op een Romeins gerecht met azijn. Een andere theorie is dat de Moren een gerecht met water, knoflook, olijfolie en brood introduceerden en dat gazpacho hierop doorontwikkeld is. Maar mogelijk maakten Spaanse herders al voor het begin van de jaartelling een soort gazpacho.

Evolutie in het receptuur

Oorspronkelijk werden alle ingrediënten, met uitzondering van het zout en de croutons, fijngesneden, gemengd en gepureerd met een vijzel maar tegenwoordig wordt meestal de blender gebruikt. Eventueel wordt het mengsel daarna gezeefd. Een deel van de ingrediënten wordt vaak alleen gesneden en er soms apart bij geserveerd zodat ieder ze naar eigen smaak kan toevoegen. Eigenlijk kunnen allerlei ingrediënten in de gazpacho verwerkt worden zolang het bindmiddel, de wijnazijn en olijfolie, maar van goede kwaliteit zijn.

Gazpacho is na verloop van tijd een belangrijk onderdeel geworden van de Andalusische keuken, met name rond de steden Córdoba en Sevilla. Pas in de 19e eeuw werd het gebruikelijk om tomaten toe te voegen en dit werd ook het internationale gebruik. Vandaar dat een gazpacho die buiten Spanje wordt geserveerd bijna altijd rood is.

Recept van Rita

Ingrediënten

voor de gazpacho: ½ komkommer, 2 tomaten, ½ ui, ½ rode peper, 1 teentje look, 2 sneetjes brood, ½ liter water of groentebouillon, 1 eetlepel rode wijnazijn, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel tomatenpuree, snuifje suiker, zwarte peper en zout.

blender gazpachoper brochette: stukjes komkommer, stukjes rode paprika, meerkleurige kerstomaten, enkele blaadjes basilicum.

Bereiding:

 1. Schil de komkommer.
 2. Pel de ui en de look.
 3. Emondeer de tomaten en verwijder de zaadjes.
 4. Schil de rode peper en verwijder de zaadjes.
 5. Snij de korsten van het brood.
 6. Hak alle ingrediënten grof en mix dan in de blender.
 7. Voeg tijdens het mixen in 3 keer het water of de groentebouillon bij.
 8. Los de tomatenpuree op in de azijn en voeg samen met de suiker toe.
 9. Spijs met de peper en het zout.
 10. Voeg de olijfolie straalsgewijze al mixend toe.
 11. Plaats de gazpacho minimum 2 uur in de frigo want de soep moet ijskoud opgediend worden.
 12. Stel de brochettes samen met de groentjes en de basilicum.

Lady Chef 1993 Rita Buysens groentenSinds 1991 organiseert Green Seed samen met Culinaire Ambiance de verkiezing van de “Lady Chef of the Year”.

In 1993 werd Rita Buysens, toen cheffe van restaurant Bel Air, in Koksijde uitverkoren.

Klik HIER voor meer recepten met groenten van Lady Chef Rita. 


 

gasto social media channel

GASTO: van, door en met passie voor de horeca

Vijfduizend volgers van onze Facebookpagina! En zowat 25.000 leden verdeeld over verschillende communities. Best een goede reden opdat Think About! – het bedrijf achter Horeca België – aan de slag zou gaan om de grenzen open te gooien. En met dezelfde filosofie ‘van, door en met passie voor de horeca’ aan het werk te gaan om een internationaal platform op te zetten. Het heeft heel moeite en energie gekost, maar hier stellen we GASTO voor. Met enige trots, enkele toeters en bellen, en niet minder dan 7 (zeven!) spetterende Social Media Winacties.

GASTO – spreek uit met de franse G – betekent ‘gast’ in het Esperanto. En gastvrijheid is net waar het allemaal om draait in de horeca. In dezelfde filosofie van Horeca België – van, door en met passie voor de horeca – wil GASTO hét sociaal mediakanaal zijn voor zowel de horeca-uitbaters, -leveranciers en -medewerkers, als voor iedereen die de horeca een warm hart toedraagt.

GASTO is heel gemakkelijk in gebruik en functioneert een beetje als Facebook. Maak een profiel aan en begin met het posten van berichten. Je kan er lid worden van groepen en forums, of er zelf eentje aanmaken om je horeca-gerelateerde activiteit in het daglicht te zetten; privé of openbaar.

Via GASTO ga je collega’s van over de gehele wereld terugvinden. Je zal met hen kunnen communiceren via de Chat en ideeën uitwisselen in de forums. Maar ongetwijfeld vind je er ook nieuwe vrienden en zakelijke relaties. En gaat dankzij GASTO zowel jouw persoonlijk als professioneel netwerk flink uitbreiden.

GASTO is niet taalgebonden. De forums, groepen en communities kunnen worden opgezet in de taal van jouw keuze.


Yasmine schrijft en deelt SEO artikels over voeding, gastronomie en horeca.

Yasmine schrijft en deelt artikels over voeding, gastronomie en horeca.

 

Horeca Belgie rita roerei groenten

Toast met avocado, granaatappel en roerei

Iedere week stelt Lady Chef 1993 Rita Buysens u hier een gemakkelijk te bereiden gerecht met lekker veel groenten voor. Zoals deze week een toast met avocado, granaatappel en roerei.

Ingrediënten voor 2 personen:

2 dikke sneden brood, 1 avocado, 1 granaatappel, sap van ½ limoen, 4 eieren, klontje boter, 2 eetlepels room, 1 theelepel gehakte platte peterselie, 1 eetlepel gehakte bieslook, peper, zout, Espelette-peper, korianderbloempjes (facultatief).

1. Ontpit de granaatappel.

Bekijk in dit filmpje hoe je dat het beste doet.

2. Snij de avocado in twee en haal het vruchtvlees er uit met behulp van een lepel.

3. Besprenkel met het limoensap en plet de avocado fijn met een vork.

4. Meng met de bieslook en een mespuntje Espelette-peper.

5. Breng op smaak met peper en zout.

6. Klop de eieren los in een kom met de room.

7. Breng op smaak met peper en zout.

8. Voeg er platte peterselie bij.

9. Smelt een beetje boter in een pan op een zacht vuur.

10. Doe de eieren in de pan en gaar ze al roerend tot ze mooi romig zijn.

Bekijk in dit filmpje drie verschillende technieken.

11. Toast de sneden brood lichtbruin.

12. Beleg de toast met de avocadomousse.

13. Schik er de roereieren op.

14. Bestrooi met de granaatappelpitten, en garneer met de bieslooksprietjes en de korianderbloempjes.


Lady Chef 1993 Rita Buysens groentenSinds 1991 organiseert Green Seed samen met Culinaire Ambiance de verkiezing van de “Lady Chef of the Year”.

In 1993 werd Rita Buysens, toen cheffe van restaurant Bel Air, in Koksijde uitverkoren.

Klik HIER voor meer recepten met groenten van Lady Chef Rita. 


 

Gourmand World Cookbook

Beste foodfotograaf voor de Gourmand World Cookbook Awards is een Belg

Volgens de organisatie van Gourmand World Cookbook Awards is beste foodfotograaf van de wereld is een Belg. 
Fotografen en foodwriters kunnen hun boek inschrijven Gourmand World Cookbook of the Year awards.
Uit al die inzendingen wordt per land één titel uitgekozen dat dan in aanmerking komt voor de World Cookbook Award.En van alle inzendingen werd het boek van Jean-Pierre Quick and Easy Thai Recipes bekroond tot het beste in de categorie fotografie.

Mogen we daar als Belg even trots op zijn?

Lees meer


Bron : Culinaire Ambiance


 

paling voor twee horeca belgie

Dit zijn de winnaars van paling voor twee

In het groen, in het rood, in de room of gewoon gebakken in de boter. Het is weer het seizoen van paling.  We vroegen u via onze Facebookpagina om uw favoriete palingrestaurant. En dankzij de medewerking van de sympathieke chefs van deze restaurants mogen we 4 lezers gelukkig maken met een lekkere bereiding van paling voor twee personen.

Paling

Rivierpaling, ook wel gewone paling of Europese aal (Anguilla anguilla) genoemd is op z`n best als hij een duim dik is. Hoe dikker paling, hoe hoger zijn vetgehalte.

De paling die in onze winkels ligt is afkomstig uit aquacultuur. Het eten van paling uit rivieren of andere oppervlaktewateren wordt trouwens door de Vlaamse overheid afgeraden omwille van de mogelijke vervuiling. De gekweekte paling is daarentegen picobello en superlekker.

Paling bevat visolie, de zogenoemde omega-3-vetzuren, die een cholesterol- en triglyceriden-verlagende werking hebben. Vette vis bevat evenveel vet als vet vlees en Franse kaas, maar van een veel betere soort. Paling eten is dus gezond!

Lekkere bereidingen

In Vlaanderen komt de meeste paling op het bord ‘in het groen’. De bereiding is een delicate aangelegenheid waarvan sommige eethuizen een specialiteit maken. De aal wordt gestoofd in een mengeling van groene kruiden zoals salie, gembermunt, wilde marjolein, veldzuring, citroenmelisse, kervel, tijm, citroentijm, bonenkruid, peterselie, brandnetel, kruizemunt, pimpernel, waterkers, dragon, bieslook en/of basilicum.

Maar de chefs van uw favoriete palingrestaurants bereiden die ook met vele andere sausjes en garnituren.

Winnaars van een lekkere bereiding van paling voor twee

 

paling voor twee DIKSMUIDEDe heer Arthur Vandorpe wint een lekkere bereiding van paling voor twee personen in Scheeweghe, het restaurant van Dimitri en Annelies in het pittoreske Oostkerke, een deelgemeente van Diksmuide, op een kleine 20km van Veurne en 40km van Brugge.

 

 

paling voor twee HEUSDENMevrouw Rita De Wambersie wint een lekkere bereiding van paling voor twee personen in het sympathieke eethuis Stapsteen, dat zijn naam ontleent aan het voordien moerassige gebied in Heusden waar palingpeurders via stapstenen hun weg moesten zoeken.

 

paling voor twee HOEKEMevrouw Sophie Bisschop wint een lekkere bereiding van paling voor twee personen in Noorderlicht,  het restaurant van Johan en Michèle langs de Damse Vaart die befaamd is om zijn statige populierenrijen die her en der feeëriek overhellen.

 

 

paling voor twee KNOKKEMevrouw Nathalie Samyn wint een lekkere bereiding van paling voor twee personen in bistro l’Echiquier op amper 50 meter van het strand en de zee en met de beroemde ‘Place M’as Tu Vu’ om de hoek. Hét toevluchtsoord voor wie even tot rust wil komen in Knokke.

 

We wensen hen alle 4 een dikke proficiat, én smakelijk eten!


Wenst u als horecazaak of -leverancier mee te doen met een volgende Social Media Winactie van Horeca België? Stuur ons een mailtje!


 

 

 

 

 

Horeca Belgie garnalen

Overaanbod garnalen dreigt door Offerfeest

Door het Offerfeest liggen de pelfabrieken in Marokko een tijdje stil. De frigo’s zítten bomvol, want er wordt historisch veel gevangen. Om te vermijden dat de prijs instort, vraagt de Nederlandse Vissersbond haar vissers om de komende twee weken géén garnalen te vangen.

Overaanbod garnalen

Nee, garnalen zijn niet duur meer. Want neen, garnalen zijn niet langer schaars. Meer nog, er dreigt een overaanbod. Zo erg zelfs dat de Nederlandse Vissersbond en sectororganisatie VisNed oproepen om de komende twee weken helemaal niets meer te vangen.

“Omdat we ze niet meer verwerkt krijgen”, zegt Pim Visser van VisNed. “Het Offerfeest komt eraan op 22 augustus. In Marokko werken ze dan een tijdje niet. Als de vissers blijven aanvoeren, moet alles in de diepvries en daar heeft niemand iets aan.”

Horeca Belgie garnalen pellen MarokkoMarokko

Want ja, het is nog altijd in Marokko dat goedkope arbeidskrachten uw garnalen pellen. Zo’n 90 procent van alle aanvoer gaat per vrachtwagen naar de gigantische pelfabrieken daar en terug.

En het zijn vooral de Nederlanders die uw garnalen vangen. Ze hebben 85 procent van de markt in handen. Nederland zit dus aan de knoppen als het om onze ‘kaviaar van de Noordzee’ gaat.

Forse prijsdaling

“En nu moet er iets gebeuren”, zegt Pim Visser. “Want er is een zeer groot aanbod, en dat heeft de prijs al fors doen zakken. We moeten zorgen dat de prijs niet helemaal instort.”
Voor een kilo gepelde garnalen betaalt u op dit moment zo’n 50 euro in de winkel of supermarkt. Is dat goedkoop? “Het is goedkoop als je vergelijkt met de vorige jaren, toen de prijs vaak boven de 100 euro per kilo lag”, zegt Charles Devinck van de Vlaamse Federatie van Vishandelaars.

Visser met vakantie

De Nederlandse vissers zijn niet verplicht om de oproep te volgen. En de Vlaamse? Die vissen amper één procent van de totale jaarlijkse garnalenvangst op, dus wat zij doen betekent niet veel voor de markt. “Maar ik neem vakantie”, zegt garnaalvisser Gregory Arnoys uit De Panne. “De Nederlanders kopen onze garnalen niet meer op omdat ze er zelf al te veel hebben. Ik krijg nog 5 euro per kilo in plaats van 13 euro vorig jaar. Dat is niet interessant.”


Bronnen : Tom le Bacq, vismagazine


Yasmine schrijft en deelt SEO artikels over voeding, gastronomie en horeca.

Yasmine schrijft en deelt artikels over voeding, gastronomie en horeca.

 

Horeca Belgie rita omelet groenten

Omelet met meli-melo van groenten

Iedere week stelt Lady Chef 1993 Rita Buysens u hier een gemakkelijk te bereiden gerecht met lekker veel groenten voor. Zoals deze week een omelet met champignons, courgette, bloemkool, paprika en kerstomaten.

Ingrediënten voor een omelet voor 1 persoon:

2 eieren, 3 champignons, 5 cm courgette, 5 bloemkoolroosjes, ¼ rode paprika, 3 kerstomaten, 1 theelepel fijngesneden platte peterselie, 1 theelepel geraspte Parmezaanse kaas, olijfolie, peper en zout

Bereiding:

 1. Was de courgette, snij in de lengte in 2 en dan in halve schijfjes.
 2. Schil de paprika en snij in reepjes.
 3. Borstel de champignons en snij ze in schijfjes.
 4. Snij de kerstomaten in twee.
 5. Stoof de bloemkoolroosjes en de courgette in olijfolie gedurende 3 à 4 minuten.
 6. Voeg de paprikareepjes erbij.
 7. Voeg er na een minuut ook de kerstomaten bij.
 8. Spijs met peper en zout.
 9. Zorg ervoor dat de groentjes beetgaar zijn.
 10. Klop de eieren op en spijs met peper en zout.
 11. Roer er de helft van peterselie onder.
 12. Bak de omelet.
 13. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.
 14. Schik de omelet op een bord.
 15. Verdeel de groentjes over de omelet.
 16. Vouw de omelet voor 1/3 dicht en bestrooi met de andere helft van de peterselie.

TIP: Je kan de omelet garneren volgens het seizoen met andere groenten en kruiden.


Lady Chef 1993 Rita Buysens groenten

Sinds 1991 organiseert Green Seed samen met Culinaire Ambiance de verkiezing van de “Lady Chef of the Year”.

In 1993 werd Rita Buysens, toen cheffe van restaurant Bel Air, in Koksijde uitverkoren.

Klik HIER voor meer recepten met groenten van Lady Chef Rita. 


Yasmine schrijft en deelt SEO artikels over voeding, gastronomie en horeca.

Yasmine schrijft en deelt artikels over voeding, gastronomie en horeca.