Custom Text

Deel dit bericht

Alle nieuws / Chef's / In de kijker

Open brief aan chef Bellings

Open brief aan chef Bellings

Deze open brief vonden we op facebook en was geschreven door: Gertje Mentens

Allereerst wil ik alvast meegeven dat ik jou als horecaondernemer niets te leren heb. En als chef al helemaal niet. Maar er moet mij toch iets van het hart als mens. Jouw rubriek in HLN begint me te storen, en al eventjes. Met de glimlach met nullen gooien is niet netjes.

Waarom doe je mensen zoiets aan. Je weet zelf wat er allemaal kan mislopen, hoe snel het fout kan gaan. Iemand ziek, afwezig en laat het misschien zelf te weinig kennis zijn. Vraag je dan ook waarom het mislopen is? Ga je buiten met info of knal je gewoon de dikke nul in de krant?

Onze sector en de mensen kruipen uit een diep dal na maanden sluiting, zij die niet opgaven komen er wel door, of misschien ook niet. En net dan, dan hak jij er de bijl nog eens in. Het zou je sieren als chef om de mensen die lager als 6 scoren niet te publiceren maar te helpen. Vest aantrekken, achter het vuur en de mensen even kort laten zien hoe het wel moet. Dat, dat zou jou groot maken als chef. En publiceer met veel toeters en bellen de mensen met 7 tot 10. Helemaal akkoord. Als je goed bent verdien je een plaats in de krant. Maar misschien kan je andere helpen beter te worden in plaats van uitgelachen te worden. Natuurlijk moeten kaf en koren gescheiden worden, daar ben ik het mee eens, maar dat kan anders. K hoor collega’s (want je rubriek leeft wel hoor) die jou zouden weigeren. Zo ver zou ik niet gaan. Maar ik zou zeker de discussie of het gesprek aangaan. Zou ik zelfs doen als ik je gewoon ergens tegen het lijf liep. Gewoon m’n mening delen met jou, als je er voor open zou staan weliswaar. Aan HLN nog even dit, ik ben fan van jullie, maar is er nog geen slecht nieuws genoeg? Verkondig een blijde boodschap, zeker als je het in de hand hebt. Jullie kunnen mensen oprecht blij maken en/of kraken.

Maar mag ik aub vragen om deze mensen niet te kraken. Het is al moeilijk genoeg geweest zo.

En nogmaals Luc, enkel maar respect voor wat je zelf kunt en brengt.

Enthousiaste groeten Gert

Ook nieuws te melden over Horeca? Stuur dan een mailtje naar info@horeca-belgie.be

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>