Logo icoon horeca belgie huisstijl (11)

5 Tips voor het hygiënisch houden van uw horeca onderneming!

5/5
5 Tips voor het hygiënisch houden van uw horeca onderneming!

Als eigenaar van een horecaonderneming is het van het grootste belang dat uw klanten gezond blijven. Een van de belangrijkste manieren om dit te bereiken, is door een strikte naleving van hygiënevoorschriften. In dit artikel bespreken we enkele tips voor het hygiënisch houden van uw horecaonderneming.

Waarom hygiëne cruciaal is in de horeca

Hygiëne is van vitaal belang in de horeca, niet alleen om de gezondheid van uw klanten te waarborgen, maar ook om aan de wettelijke voorschriften te voldoen. Voedsel dat niet goed wordt bereid, opgeslagen of geserveerd, kan leiden tot ziekte en zelfs tot een uitbraak van voedselvergiftiging. Dit kan niet alleen de gezondheid van uw klanten in gevaar brengen, maar ook uw reputatie beschadigen en u blootstellen aan juridische problemen.

Train het personeel op hygiëne

Het is belangrijk om uw personeel te trainen op hygiëne. Zorg ervoor dat iedereen weet hoe hij of zij voedsel veilig moet bereiden, opslaan en serveren. Dit omvat het wassen van handen, het dragen van geschikte beschermende kleding en het zorgen voor een schone werkomgeving. Zorg er ook voor dat uw personeel op de hoogte is van de wettelijke voorschriften met betrekking tot hygiëne en voedselveiligheid.

Installeer een goede vloer

De vloer van uw horecaonderneming is een belangrijke factor als het gaat om hygiëne. Een schone vloer is niet alleen belangrijk voor het uiterlijk van uw zaak, maar ook voor de gezondheid van uw klanten. Een horeca vloer moet aan specifieke eisen voldoen om te voldoen aan de hygiënevoorschriften. Een HACCP vloer is een vloer die is ontworpen om aan deze eisen te voldoen. Deze vloeren zijn bestand tegen chemicaliën en vocht, zijn gemakkelijk schoon te maken en te desinfecteren, en voorkomen dat bacteriën en andere ziekteverwekkers zich kunnen vermenigvuldigen.

Hygiënische opslag van voedsel

Het op de juiste manier opslaan van voedsel is van groot belang voor de hygiëne in uw horecaonderneming. Voedsel moet op de juiste temperatuur worden bewaard om de groei van bacteriën te voorkomen. Bewaar voedsel op de juiste manier, bijvoorbeeld in afgesloten containers en op de juiste temperatuur. Label en dateer voedsel om te voorkomen dat het bederft.

Hoe om te gaan met afval en vuilnis

Afval en vuilnis kunnen een risico vormen voor de hygiëne in uw horecaonderneming. Zorg ervoor dat u een goed afvalbeheersysteem heeft en dat u afval regelmatig opruimt. Gebruik afgesloten afvalcontainers om te voorkomen dat insecten en knaagdieren het afval kunnen bereiken.

MIJN ZAAK ONLINE

Ook een artikel van uw zaak op Horeca België? Of heb je liever dat ons team bij je langskomt voor een persoonlijk bezoek en een leuk gesprek?

Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen snel contact met je.

Nieuwe berichten

Onze shop

Meest gelezen