Logo icoon horeca belgie huisstijl (11)

De kunst van het schrijven van het perfecte menu voor een restaurant

5/5
pexels-roman-odintsov-4551832

Een menukaart is het eerste wat klanten zien als ze bij een restaurant voorbij lopen. Een goede menukaart kan een publiek naar een restaurant lokken en ervoor zorgen dat ze nog eens terug willen komen. Aan de andere kant kan een slechte menukaart potentiële klanten wegjagen en een negatieve impact op hen achterlaten. Uit een onderzoek is gebleken dat mensen hun eerste mening over een nieuw restaurant vormen op basis van drie factoren: uiterlijk, geur en – je raadt het al – de menukaart. Dus als je een geweldige eerste indruk wilt geven aan al je potentiële klanten, lees dan verder om meer te leren over hoe je de perfecte menukaart voor je zaak creëert.

Wat is de rol van een menu?

Een menukaarten horeca is een lijst van voedsel en dranken die in een restaurant of een andere eetgelegenheid te vinden zijn. Het is meestal geschreven op een bord en weergegeven op de muur en wordt daarnaast ook vaak overhandigd in boekvorm wanneer een gast plaats neemt aan tafel. Een menu is een essentieel onderdeel van het runnen van een succesvol restaurant. Het informeert uw klanten over de verscheidenheid van gerechten die ze kunnen bestellen, hun ingrediënten, en de prijzen. 

Waarom is het belangrijk om een goede menukaart te hebben?

Een goede menukaart helpt je om meer te verkopen. Een goed menu kan klanten aantrekken, ze langer in je restaurant houden en meer eten verkopen. Daarnaast helpt een menu je ook met het opbouwen van een merkidentiteit. Klanten lezen aan de hand van de menukaart over de ingrediënten en de kwaliteit ervan, de service en de sfeer. Een menukaart kan een merk er professioneel en aantrekkelijk uit laten zien voor de klanten. Daarnaast kun je zelf ook onderzoek doen om zo de klanten beter te leren kennen. Op basis van het menu kun je bijhouden hoeveel klanten een bepaald gerecht kiezen, daarnaast zul je erachter komen welke gerechten wel of niet lekker gevonden worden. Hier kun je wanneer je het menu aanpast slim op inspelen.

Het ontwerp

Een visueel aantrekkelijke menukaart zal de aandacht van potentiële klanten trekken. Het zal ervoor zorgen dat ze de menukaart willen pakken en de gerechten die je serveert eens willen proberen. Bij Peterprint.be kun je terecht voor een groot aanbod van kwalitatieve menukaarten. Klanten zijn meestal drukbezette mensen die meestal niet veel tijd hebben of geen zin hebben om een lang menu te lezen of moeilijke keuzes te maken. Je menu moet dus aantrekkelijk en duidelijk zijn. Het moet alle informatie bevatten die de klanten nodig hebben.

Wie is PeterPrint

Het gezicht van een stel hele fijne digitale drukkers. Samen met jou zorgen zij ervoor dat je creatieve ontwerp perfect op papier komt. Als het snel moet. Of op een bijzonder papiertje. Als het milieu belangrijk voor je is. Maar ook als je gewoon een scherpe prijs zoekt. Ze geloven dat drukwerk bestellen een fluitje van een cent moet zijn.

Bezoek de website van PeterPrint…

MIJN ZAAK ONLINE

Ook een artikel van uw zaak op Horeca België? Of heb je liever dat ons team bij je langskomt voor een persoonlijk bezoek en een leuk gesprek?

Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen snel contact met je.

Nieuwe berichten

Onze shop

Meest gelezen