Logo icoon horeca belgie huisstijl (11)

Culinair festival Antwerpen Proeft lost eerste 11 namen voor eindejaarseditie Proeft Boutique

5/5
Horeca belgie Antwerpen proeft 2021

Proeft Boutique, de najaarseditie van restaurantfestival Antwerpen Proeft, maakt zijn eerste 11 namen bekend.

Het evenement heeft tijdens het verlengd weekend van Wapenstilstand plaats in de Antwerpse Waagnatie, op donderdag 11/11, zaterdag 13/11 en zondag 14/11.

‘Proeft Boutique wil op 11 november het startschot van lange en onvergetelijke eindejaarsfeesten zijn,’ vertelt een enthousiaste organisator Ward Ramaekers. ‘Het wordt gezelliger dan ooit, en ook nu zal iedereen die van eten en drinken houdt serieus aan zijn trekken komen. Je mag een uitgekiende mix verwachten van gastronomische hoogvliegers, veel nieuw talent, internationale topsmaken en Antwerpse sterkhouders.’

De eerste lijst – hieronder – van deelnemende restaurants en speciaalzaken doet een mens alvast watertanden. Meer namen voor Proeft Boutique krijg je binnenkort te horen.

– Signatuur = casual fine dining, seizoensgebonden . Bart Gils . Antwerpen . hiervoor in Hoogstraten, nu nieuw op het Zuid

– Tinèlle = Frans-Belgisch, fine dining . Ken Verschueren . Mechelen . hiervoor sterrenrestaurant De Tuinkamer in Beerzel

– Bistro B23 = eigentijds Frans . John Weijers . Antwerpen

– Casello = fine dining . Yorre Adriaenssens . Schilde

– De Godevaart = modern Europees, fine dining . Martijn Hendrikse . Antwerpen

– Gå Nord = Scandinavisch, oosters . Antwerpen

– L’Épicerie du Cirque under the Palm Trees = eigentijds Vlaams, streek- en seizoensgebonden . Dennis Broeckx . Antwerpen

– Little Beirut = authentiek Libanees . Fares Saliba . Antwerpen

– Zaowang = sushi, Zuidoost-Aziatisch . Antwerpen

– Cremerie Germaine = artisanale gelato . Jan Vandewiele . Antwerpen

– Philip’s Biscuits = artisanale biscuits, patisserie . Maxim Painblanc . Antwerpen, Mechelen

Organisator Ramaekers: ‘Mensen hebben goesting in een écht feest onder vrienden, familie of collega’s en na lang wachten is het eindelijk zover. Kom vanaf 11 november lekker genieten op Proeft Boutique, en hef mee het glas op het goede leven.’

Praktische informatie en (vanaf september) tickets: proeft.be.
 


Over Antwerpen Proeft, Proeft Boutique i.s.m. AEG

Op restaurantfestivals Proeft Boutique (eerste editie van 11 tot 14 november 2021) en Antwerpen Proeft, gestart in 2007 en pionier in België, bieden gerenommeerde restaurants, jong keukentalent en tv-chefs signatuurgerechten in degustatievorm aan voor een fractie van de gangbare prijs: 6 of 7,5 euro. Toonaangevende speciaalzaken en artisanale namen prijken eveneens op de affiche.

Proeft Boutique en Antwerpen Proeft (16, 17 en 18 april 2022) vinden plaats in de cultuurhistorisch waardevolle Waagnatie, aan de Schelde in de Antwerpse wijk het Eilandje.

AEG is hoofdpartner. Ambassadeur is Nick Bril, sterrenchef van restaurant The Jane. Ere-ambassadeurs zijn onder meer sterrenchefs Johan Segers (‘t Fornuis), Roger van Damme (Het Gebaar, Désirée) en Viki Geunes (Zilte).

Covid Safe Ticket

Proeft Boutique werkt met het Covid Safe Ticket en de bijbehorende mobiele CovidSafeBE-app, die ook wordt gebruikt om te reizen binnen de EU.

Acht op de tien Vlamingen vindt dit systeem een goed idee, blijkt uit een recente enquête van mobiliteitsclub VAB (8 augustus 2021) bij 5.200 personen.

Waagnatie, 11/11, 13/11 en 14/11

MIJN ZAAK ONLINE

Ook een artikel van uw zaak op Horeca België? Of heb je liever dat ons team bij je langskomt voor een persoonlijk bezoek en een leuk gesprek?

Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen snel contact met je.

Nieuwe berichten

Onze shop

Meest gelezen