Logo icoon horeca belgie huisstijl (11)

De beste vegetarische restaurants van België

5/5
Tom Wuyts Horeca België De Levensboom

Vegetarisme en veganisme zijn steeds populairder aan het worden in België. Steeds meer mensen kiezen voor een plantaardige levensstijl, om verschillende redenen. Zo willen sommige mensen de dierenwelzijn verbeteren, anderen zijn bezorgd over het milieu en weer anderen vinden dat vegetarisch eten gewoon gezonder is.

Gelukkig zijn er in België steeds meer restaurants die zich richten op vegetarische en veganistische gerechten. Deze restaurants serveren niet alleen smakelijke en creatieve gerechten, maar ook gerechten die voedzaam en verantwoord zijn.

Humus x Hortense in Brussel is een van de meest bekende vegetarische restaurants van België. Het restaurant is 100% plant based en prijkt in Gault Millau aan de top met een score van 16/20. Nooit eerder deed een vegetarisch restaurant beter. De gerechten zijn rijk aan smaken en ingrediënten en worden vers bereid door een team van jonge internationale chefs.

Nicolas Decloedt en Caroline Baerten, die beide zijn opgeleid in de gerenommeerde hotelschool Ter Duinen, zijn de gepassioneerde grondleggers van dit restaurant. Deze opleiding gecombineerd met hun uiteenlopende achtergrond maken van Humus x hortense een uniek concept en een restaurant waar elke liefhebber van lekker eten zich kan verwachten aan een unieke beleving.

Het succes is te danken aan teamwork schrijven ze op hun website. Samen met bioboer Dries Delanote, voedingswetenschapper Maxime Willems en zero-waste activist Steven Desair hebben Nicolas en Caroline een collectief gevormd dat zich laat leiden door duurzame principes in de gastronomie. Om zo de mooiste gerechten op je bord te creëren. Dit gecombineerd met overheerlijke cocktails en een gedreven zaalteam doet iedere levensgenieter watertanden.
Website: Humus x Hortense

De Levensboom in Hasselt is een fine dining restaurant met een volledig plant-based menukaart. De chef-kok, Hans Van Der Fraenen, is een voorloper in de vegetarische keuken en staat bekend om zijn innovatieve en creatieve gerechten.

De menu van De Levensboom verandert regelmatig, maar altijd zijn de gerechten verrassend en smaakvol. De chef gebruikt een breed scala aan ingrediënten, van lokale groenten tot exotische kruiden, om gerechten te creëren die zowel visueel aantrekkelijk als smakelijk zijn.
Website: De Levensboom

Le Botaniste in Brussel is een keten van restaurants met een focus op plantaardige gerechten. Het restaurant biedt een betaalbare en toegankelijke manier om vegetarisch te eten.

De menukaart van Le Botaniste is eenvoudig maar smakelijk. De gerechten zijn bereid met verse, lokale producten en zijn een goede manier om kennis te maken met vegetarisch eten.
Website: Le Botaniste

Dit zijn slechts enkele van de vele geweldige vegetarische restaurants die België rijk is. Of je nu op zoek bent naar een casual lunch of een romantisch diner, je vindt in België zeker een vegetarisch restaurant dat aan je wensen voldoet.

MIJN ZAAK ONLINE

Ook een artikel van uw zaak op Horeca België? Of heb je liever dat ons team bij je langskomt voor een persoonlijk bezoek en een leuk gesprek?

Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen snel contact met je.

Nieuwe berichten

Onze shop

Meest gelezen