Logo icoon horeca belgie huisstijl (11)

Laat gasten aan tafel bestellen en betalen rechtstreeks vanaf hun telefoon.

5/5
Lightspeed Q-beach house Horeca Belgie

De voordelen van een digitale ober


Op bezoek in het Q-beach house om de QR-Code ervaring van Lightspeed uit te testen.

Bij aankomst worden we vriendelijk ontvangen door een host die ons begeleidt naar één van de weinige vrije tafeltjes.
We nemen plaats aan een tafeltje waar een beetje schaduw voor een fijne afkoeling zorgt.

Wat mij onmiddellijk opvalt is de rustige sfeer bij de medewerkers. Alhoewel ze met enkele zijn om toch een best groot aantal tafels te bedienen, werken ze met een uitstraling die niets anders doet vermoeden dan dat ze alles perfect onder controle hebben.

De host had er ons bij het binnenkomen al op attent gemaakt dat we onze bestelling direct zouden kunnen doorgeven via de Qr-codes die aanwezig zijn op elke tafel. Achter deze Qr-code zit de kaart waarop alle dranken en hapjes gevonden kunnen worden.

Persoonlijk contact

De vragen die ik mij eerder stelde bij het bestellen via een Qr-code was het persoonlijk contact met de obers, wat met suggesties en wat als ik meer info zou willen? Maar deze vragen worden al snel van de baan geveegd door de handigheid van de app, het overzicht van de kaart en het gevoel om snel onze bestelling door gegeven te hebben. Aanraders die verschijnen op het scherm van mijn smartphone geven ons dan ook direct suggesties om een cocktail te bestellen. Wat ik dan ook doe, in plaats van de gewoonlijke koffie.

Na het bestellen ontvangen we in de app onmiddellijk de rekening die we contactloos kunnen betalen met de smartphone. Best handig en veilig in deze tijden. Buiten de host hebben we nog geen ober aan tafel gezien, maar we hebben wel direct besteld en afgerekend. Best handig, nu afwachten tot we onze drankjes op tafel krijgen. En ja hoor, mijn eerste indruk klopt, alles onder controle, binnen de kortste momenten staat er een goedlachse rustige ober aan onze tafel die meteen vraagt of alles naar wens is.

We zijn heel tevreden met de nieuwe technologie van bestellen antwoord ik. “Fijn om te horen” zegt de ober. “Mooi weer, een lekkere cocktail en fijne muziek zal jullie beleving hier nog aangenamer maken. “ “Bestellen met die code en het onmiddellijk afrekenen bespaart ons echt ontzettend veel tijd en werk. En onze kassa klopt altijd.” lacht hij er nog bij. Onze gasten hebben nooit het gevoel dat ze hoeven te wachten, wij hebben meer tijd voor hen als we aan tafel komen.”

Zelfs met een vol Q-beach house waar toch een 450 tal plaatsen zijn heeft onze ober nog even tijd om verder een praatje te maken met ons. En nergens zwaaiende handen in de lucht die aandacht vragen om te bestellen. Wetende dat het geen vaste medewerkers zijn, maar tijdelijke zomerkrachten, is het fantastisch om te zien hoe perfect de bediening hier verloopt.

Wens je meer informatie om ook in uw zaak gebruik te maken van deze digitale ober?
Neem dan contact op met LIGHTSPEED via deze link.

Bied een veilige restaurantervaring met digitale menu’s en contactloos betalen aan tafel — geen pinterminals vereist. Verhoog uw omzet en efficiëntie, zelfs bij een minimale personeelsbezetting, door gasten vanaf hun telefoon te laten bestellen en betalen.

  • Heropen veilig uw restaurant met contactloos bestellen en betalen

  • Vervang traag en handmatig bestellen door bestellen via een QR-code waardoor gasten meer controle hebben over hun eigen gastervaring

  • Laat gasten bestellen via hun telefoon voor afhalen, bezorgen en eten in het restaurant

  • Verhoog de bonwaarde, ook als u uw restaurant managet met beperkt personeel, door bestellingen rechtstreeks van de gast naar de keuken te sturen
Lightspeed Q-beach house Horeca Belgie

MIJN ZAAK ONLINE

Ook een artikel van uw zaak op Horeca België? Of heb je liever dat ons team bij je langskomt voor een persoonlijk bezoek en een leuk gesprek?

Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen snel contact met je.

Nieuwe berichten

Onze shop

Meest gelezen