Logo icoon horeca belgie huisstijl (11)

Green Chef 2021

5/5
BBB Maastricht Horeca belgië

Op woensdag 13 oktober gaan leerlingen van de Cas Spijkers Academie op de beursvloer van BBB Maastricht strijden om de titel ‘Green Chef 2021’. Deze volledig fruit- and plant based wedstrijd is een samenwerking tussen BBB Maastricht, de Cas Spijkers Academie, Culinaire Saisonnier, het Gastronomisch Gilde en We’re Smart. Samen hebben zij de ambitie om de Green Chef in 3 jaar uit te laten groeien tot een Benelux scholenwedstrijd voor leerlingen van alle horecavakscholen. 

Tijdens de kookwedstrijd bereiden 6 teams van 2 personen een volledig fruit- and plant based voor- en hoofdgerecht. Zij presenteren de gerechten aan een vakjury bestaande uit o.a. Frank Fol van We’re Smart, Philippe Schroeven van vakblad Culinaire Saisonnier en een afgevaardigde van het Culinary Team The Netherlands (CTTN).

Naast een kookwedstrijd is er ook een bedieningswedstrijd waarbij leerlingen worden uitgedaagd aan tafel een alcoholvrije cocktail (mocktail) te bereiden op basis van gefermenteerde groente-of fruitsappen en daarbij hun kijk op duurzaamheid te geven. O.a. Ricardo Eshuis, directeur SVH, jureert dit onderdeel en beoordeelt de deelnemers op basis van presentatie, motivatie en smaak.

Moderator van de wedstrijden is Milo Berlijn.

De Green Chef wedstrijden vinden plaats op woensdag 13 oktober van 13:00 uur tot 15:00 uur tijdens horecavakbeurs BBB Maastricht – 11 t/m 13 oktober in MECC Maastricht.

BBB Maastricht Horeca belgië 1

Hoe kan ik deelnemen?

Inschrijven voor de Green Chef Battle is vanaf nu mogelijk! Hoe kun jij meedoen aan deze wedstrijd?! Maak een zelf opgenomen video met de omschrijving van je menu de motivatie van je team om mee te doen aan deze wedstrijd. 

De ingezonden video’s worden beoordeeld door teamleden van Culinaire Saisonnier en We’re Smart World Green Guide en het Gastronomisch Gilde.

Duur van het filmpje mag maximaal 1 minuut en 30 seconden. Video’s mogen worden ingezonden naar edwin@saisonnier.net

Prijzen

De winnaar van de kookwedstrijd en de bedieningswedstrijd ontvangt een royaal pakket samengesteld door de sponsoren van de battles. In het pakket zit onder andere een reportage in het blad Culinaire Saissonier.

Juryleden

Ricardo Eshuis
Ricardo Eshuis
Directeur Stichting Vakbekwaamheid Horeca

MIJN ZAAK ONLINE

Ook een artikel van uw zaak op Horeca België? Of heb je liever dat ons team bij je langskomt voor een persoonlijk bezoek en een leuk gesprek?

Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen snel contact met je.

Nieuwe berichten

Onze shop

Meest gelezen