Logo icoon horeca belgie huisstijl (11)

Rock Café op de Oude Markt in Leuven

5/5
Rock Café op de Oude Markt in Leuven
Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email

Zaterdagnamiddag, 22 mei, een druilerige dag met donkere wolken, regenbuien en een zeurende wind. Van deze sombere, regenachtige sfeer is weinig te merken bij Rock Café op de Oude Markt in Leuven. Ondanks het slechte weer is het terras goedgevuld en de sfeer uitgelaten.

Deze bruine kroeg straalt gezelligheid uit en je voelt je er meteen welkom. Of je nu een rasechte rocker bent die houdt van een stevige portie gierende gitaren op de achtergrond, of gewoon rustig de krant wilt lezen met een fris pintje erbij.

Ik sprak met cafébaas Jeremy (Jerre) over de impact van corona op het verleden, het heden en de toekomst van de horeca.

Houtwerk, warm licht en coole decoratie maken van Rock Café een plek waar het aangenaam toeven is.

Hoe heb je 8 mei ervaren, de heropeningsdag van de horeca?

Zoals verwacht: heel goed en heel druk. Achteraf was ik heel moe en had ik zere voeten (lacht). Ik had die dag wel gemengde gevoelens. Enerzijds voelde ik me goed en was ik blij dat we terug open mochten. Anderzijds stel ik me nog altijd veel vragen over de toekomst.

De toog is het pronkstuk van het café. Een prachtig op maat gemaakt kunstwerk dat meteen de aandacht trekt.

Kijk je uit naar 9 juni, de dag waarop klanten terug binnen mogen zitten?

Op zich wel natuurlijk, maar ik kijk nog harder uit naar de dag waarop we ook terug aan de toog mogen zitten. Toen we dicht moesten, heb ik mijn baard laten groeien. Die doe ik pas af als we terug mogen tooghangen (glimlacht). Dat klanten tot 22.00 uur binnen mogen zitten, en buiten tot 23.30 uur, vind ik ook maar raar. Da’s niet zo tof natuurlijk.

Rock Café houdt als eens van een kwinkslag, toont de ludieke drankkaart.

Merk je qua publiek een verschil na de heropening?

Bij ons is er altijd een mix geweest van vaste klanten en andere gasten. Nu ook: ons vast cliënteel is terug van weggeweest en blij dat ze na al die tijd terug pintjes kunnen komen drinken in hun stamcafé. Maar er zijn ook veel nieuwe gezichten die zeker even welkom zijn. Over het algemeen houdt iedereen zich ook goed aan de coronaregels.

Binnen staan de tafeltjes voorlopig nog even aan de kant, maar die mogen gelukkig weldra terug uitgezet worden.

Hoe zie je de zomer tegemoet, wat zijn je verwachtingen en vooruitzichten?

Hmm (denkt na), rustig eigenlijk. Omdat er voor het tweede jaar op rij niets gepland wordt op de Oude Markt qua zomerfestiviteiten. Ik denk dus eerlijk gezegd dat het niet zo ‘wauw’ zal zijn en de grote drukte uit zal blijven.

Naast de schitterende toog heeft Rock Café nog meer kunstplekjes om te ontdekken. Tip: breng zeker eens een bezoekje aan het kleinste kamertje.

Welke boodschap geef je als afsluiter graag nog mee aan andere café-uitbaters en aan de terrasjesgangers?

Samen blijven pleiten voor een permanent lagere btw, om als horeca-uitbater te kunnen overleven en een goede toekomst op te bouwen. Tot slot zou ik willen zeggen dat het hier tof is. Er heerst altijd een goede sfeer, er wordt heel wat afgelachen, een echt sociaal gebeuren.

Daar ben ik het volkomen mee eens!

Maak dus tijdens je volgende cafébezoek op de Oude Markt in Leuven zeker eens een tussenstop bij Rock Café, een warme aanbeveling voor iedere terrasjesgenieter!

Warme groeten

De Schone Schrijfster

deschoneschrijfster.be

De Schone Schrijfster

-waar woorden ontwaken-

Als freelance tekstschrijver bied ik horecazaken eerste hulp bij (her)schrijven of corrigeren van teksten. Menukaarten, recepten, flyers, folders, affiches, website, sociale media … Ik doe met veel plezier een check op taalfouten en haal zo de haren uit de soep. Of ik mix jouw woorden tot een heerlijke tekst die je klanten doet likkebaarden. Bel of schrijf me. Kijk als voorsmaakje op mijn website www.deschoneschrijfster.be en volg me op facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

MIJN ZAAK ONLINE

Ook een artikel van uw zaak op Horeca België? Of heb je liever dat ons team bij je langskomt voor een persoonlijk bezoek en een leuk gesprek?

Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen snel contact met je.

Nieuwe berichten

Meest gelezen