Wijn Wijn Wijn livestream – De zin of onzin van wijnrecensies

5/5
Wijn Wijn Wijn livestream – De zin of onzin van wijnrecensies

Nu de nieuwjaarsmaand ten einde loopt, maken we ons op voor de volgende Wijn Wijn Wijn-livestream.


Op 7 februari a.s. praten we met 3 eminente wijnschrijvers/wijnjournalisten. Voor het eerst hebben we daarbij ook een Nederlandse gast – en niet de minste!In het panel:
– Cees van Casteren MW. Master of Wine, wijnconsulent, -docent, -schrijver en freelance journalist. Auteur van het onlangs verschenen wijnboek ‘Proeven als een Pro’.
– Frank Van der Auwera. Auteur van de jaarlijkse Wijnkoopgids, andere wijn- en culinaire boeken, en wijnjournalist bij o.a. De Tijd, L’Echo, De Morgen en Newsweek België.
– Simonne Wellekens. Wijndocente, wijnjournaliste bij De Standaard, auteur van onder meer de vroegere reeks Supermarktgidsen, eindredactrice van Ken Wijn-magazine en België’s Wine Lady of the Year 2019.

We spreken met hen over de subjectiviteit van wijnproeven; de bedoeling en waarde van wijnbeoordelingen; verschillende evaluatiemethodes; hoe een professionele wijnrecensie tot stand komt; hun relaties met wijnmakers en -handelaars en nog veel meer.

Kortom: het dagelijkse leven van een wijnjournalist of -schrijver. Met pittige, uit-het-leven-gegrepen anekdotes, maar ook reflecties over wijnproeven, kennis en ervaring, eerlijkheid en authenticiteit.We hopen jullie talrijk online te verwelkomen op zondag 7 februari 2021 om 17u, hier bij Wijn Wijn Wijn.Mocht je de vorige livestreams nog even willen bekijken:

Bezoek hier het evenement op facebook

MIJN ZAAK ONLINE

Ook een artikel van uw zaak op Horeca België? Of heb je liever dat ons team bij je langskomt voor een persoonlijk bezoek en een leuk gesprek?

Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen snel contact met je.

Nieuwe berichten

Onze shop

Meest gelezen

Vegetarische Restaurants in België: Een Groene Revolutie in de Gastronomie

België staat bekend om zijn rijke culinaire tradities, met iconische gerechten zoals wafels, chocolade en frieten. In de afgelopen jaren is er echter een duidelijke verschuiving zichtbaar in de Belgische eetgewoonten, met een groeiende belangstelling voor plantaardige voeding en vegetarisch eten. Deze trend is niet alleen te danken aan gezondheidsbewuste consumenten, maar ook aan een groeiend milieubewustzijn en de wens om ethische keuzes te maken op het gebied van voeding. Het resultaat? Een explosie van vegetarische restaurants die zich richten...

Lees meer