Logo icoon horeca belgie huisstijl (11)

7 Tips voor meer bereik op social media in de horeca

5/5
Social media bereik in de horeca

Bekijk hier het originele blog.

Het gebruik van social media is tegenwoordig essentieel voor horecagelegenheden. Aangezien bijna iedereen tegenwoordig actief is op social media, kan jouw horecazaak een enorm publiek bereiken. Dit kan resulteren in nieuwe klanten en een hogere omzet, wat natuurlijk wenselijk is. Hieronder vind je enkele tips om social media effectief in te zetten voor jouw horecazaak.

1. Aantrekkelijke visuele content

In de horeca draait het om beleving en visuele aantrekkingskracht. Zorg voor hoogwaardige foto’s en video’s van je gerechten, drankjes en de sfeer in je zaak. Mooie beelden kunnen mensen aantrekken en hen overtuigen om jouw horecagelegenheid te bezoeken.

Het doel is om een emotionele reactie bij de klant op te roepen en hen te verleiden met jouw gerechten. Zo wordt de vraag niet of ze komen, maar wanneer!

2. Consistente branding

Houd je social media-profielen consistent in stijl, kleuren en toon. Dit zorgt voor herkenbaarheid en een professionele uitstraling. Gebruik een herkenbaar logo en een vaste stijl voor je berichten, zodat volgers je direct herkennen. Denk hierbij aan specifieke kleuren, fotografiestijlen, lettertypes en meer.

Wil je meer leren over het verbeteren van je branding? Of heb je nog geen merk opgebouwd voor je horecazaak? Lees dan dit blog dat alles stap voor stap uitlegt.

3. Interactie op social media

Wees actief op social media, wat betekent dat je niet alleen vaak post, maar ook actief reageert, liket en berichten deelt van anderen. Dit vergroot je bereik en helpt je meer volgers te krijgen. Deel bijvoorbeeld posts van anderen op je verhaal of stel vragen aan je volgers via je verhaal.

4. Gebruik van influencers

Werk samen met lokale influencers of food bloggers. Zij hebben vaak een groot bereik en kunnen jouw horecagelegenheid onder de aandacht brengen bij een breed publiek. Zorg ervoor dat de samenwerking authentiek en geloofwaardig is.

Wanneer anderen jouw gerechten beoordelen, voelt dit betrouwbaarder voor potentiële klanten. Ze krijgen als het ware een goedkeuring van iemand die ze al volgen en vertrouwen.

5. Acties en aanbiedingen

Deel exclusieve acties, kortingen en speciale aanbiedingen via je social media kanalen. Dit kan volgers stimuleren om jouw horecazaak te bezoeken. Organiseer bijvoorbeeld een winactie om ervoor te zorgen dat veel mensen je bericht delen, wat je bereik vergroot.

Dit kan variëren van een gratis etentje onder bepaalde voorwaarden, een gratis drankje, tot een seizoensaanbieding. Wees creatief en zorg ervoor dat de aanbieding te aantrekkelijk is om te weigeren.

6. Gebruik van hashtags

Gebruik relevante hashtags om je bereik te vergroten. Creëer ook een eigen hashtag voor je zaak die klanten kunnen gebruiken. Dit vergroot de zichtbaarheid en helpt bij het opbouwen van een online community.

Gebruik een keyword generator om goede keywords te vinden met weinig concurrentie en veel vraag. Dit vergroot de kans dat je bericht gezien wordt.

7. Content kalender

Werk met een content kalender om je social media activiteiten te plannen en te organiseren. Post minimaal één keer per dag en houd dit vol. Social media accounts die vaak posten, worden vaker opgepikt door het algoritme. Consistentie is dus cruciaal.

Vind je het moeilijk om te groeien op social media en consistent te blijven? Dat begrijpen we! Laat ons je social media beheren, zodat jij je volledig kunt richten op je zaak! Neem hier contact met ons op

MIJN ZAAK ONLINE

Ook een artikel van uw zaak op Horeca België? Of heb je liever dat ons team bij je langskomt voor een persoonlijk bezoek en een leuk gesprek?

Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen snel contact met je.

Nieuwe berichten

Onze shop

Meest gelezen

7 Trends voor het ontwerpen van een menukaart in 2024

De menukaart speelt een cruciale rol in de eetervaring van een gast, het optimaliseren hiervan verbeterend niet alleen de ervaring van de gast, maar zorgt ook voor een betere eerste indruk. In dit blog vertellen we je hoe jij je menukaart kan verbeteren met deze 7 menukaart ontwerp trends. 1. Minimale menukaart ontwerp In 2024 geldt: minder is meer. Strakke, eenvoudige ontwerpen met veel witruimte verbeteren de leesbaarheid en geven de menukaart een moderne, elegante uitstraling. Dit soort ontwerpen helpt...

Lees meer