Iconische wijnkelders van Codorníu zijn het decor van Liefde voor Muziek

5/5
Iconische wijnkelders van Codorníu zijn het decor van Liefde voor Muziek Horeca belgië

Antwerpen, 30 maart 2020 – Maandag starte het nieuwe seizoen van het legendarische muziekprogramma Liefde voor Muziek. In deze moeilijke tijden biedt het programma hopelijk een beetje muzikale troost voor België. Niet in de laatste plaats omdat de opnames zijn gemaakt in de iconische cava kelders van Codorníu in Sant Sadurní d’Anoia nabij Barcelona. Klinkende namen als André Hazes, Regi, Karen Damen, Gene Thomas, Sean Dhondt, Peter Van Laet van Mama’s Jasje en Tom Dice & Kato Callebaut treden op in deze adembenemende Spaanse locatie die omgebouwd werd tot een unieke opnamestudio.

Iconische wijnkelders van Codorníu zijn het decor van Liefde voor Muziek Horeca belgië
Codorníu

“Dit nieuwe seizoen van Liefde voor Muziek belooft ook dit jaar een gepast muzikaal feest te worden. De artiesten reizen naar de inspirerende Spaanse zon om hun stempel te drukken op elkaars nummers. Catchy melodieën, verrassende lyrics en prachtige songs die vanaf 30 maart 2020 elke maandag om 20.35 weerklinken”, aldus VTM.

Over de locatie

Codorníu staat synoniem voor de geschiedenis van een familie van wijnbouwers die terug gaat tot de zestiende eeuw. Het is het oudste wijnbedrijf in Spanje.  Manuel Raventós, de drijvende kracht van Codorníu, huurde in 1895 de modernistische architect Josep Puig i Cadafalch in om de wijnmakerij uit te breiden. Caves Codorníu is in 1976 uitgeroepen tot nationaal historisch erfgoed, een prachtig staaltje architectuur die is gewijd aan de productie en rijping van ‘s werelds beste mousserende wijnen. Iedereen kan de wijnkelders bezoeken, meer informatie op: www.visitascodorniu.com/visit/codorniu-visit/

Over de Cava

Al meer dan een eeuw heeft Codorníu zijn tweede gisting en rijping altijd gedaan in een ondergronds kelderlabyrint op precies de juiste temperatuur. In 1872 maakte Josep Raventós Fatjó ’s werelds eerste Cava volgens de “Méthode Traditionelle” en gebruikte hij autochtone druivenrassen uit de streek Penedès: Macabeo, Xarel·lo en Parellada. Op deze manier kon hij een volledig nieuwe industrie in de regio tot stand brengen en het merk Codorníu koppelen aan de geschiedenis van Cava.

Bron & foto’s :pitchpr.nl

MIJN ZAAK ONLINE

Ook een artikel van uw zaak op Horeca België? Of heb je liever dat ons team bij je langskomt voor een persoonlijk bezoek en een leuk gesprek?

Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen snel contact met je.

Nieuwe berichten

Onze shop

Meest gelezen

Vegetarische Restaurants in België: Een Groene Revolutie in de Gastronomie

België staat bekend om zijn rijke culinaire tradities, met iconische gerechten zoals wafels, chocolade en frieten. In de afgelopen jaren is er echter een duidelijke verschuiving zichtbaar in de Belgische eetgewoonten, met een groeiende belangstelling voor plantaardige voeding en vegetarisch eten. Deze trend is niet alleen te danken aan gezondheidsbewuste consumenten, maar ook aan een groeiend milieubewustzijn en de wens om ethische keuzes te maken op het gebied van voeding. Het resultaat? Een explosie van vegetarische restaurants die zich richten...

Lees meer