Custom Text

Deel dit bericht

Alle nieuws

Rietjes gemaakt van Rijst

Horeca Belgie online horeca beurs Green straws with bag

De rietjes gemaak van rijst zijn wel degelijk de oplossing ten opzichte van plastic en papieren rietjes

Afbreekbaar binnen de 90 dagen

De ZotiYuri rietjes gemaakt van rijst, breken op een natuurlijke wijze af binnen de 90 dagen.  Na gebruik kan je ze in de compost bak werpen, meegeven met het gewone afval of als voedsel geven voor je vissen.  In water en/of zeewater zijn de rietjes volledig afgebroken binnen de 7 dagen.  Dit in tegenstelling tot plastieken rietjes, die 200 jaar nodig hebben om te verdwijnen, waarbij het afbrekingproces niet op een natuurlijke manier gebeurt.

Verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Natuurlijke en kleurrijke ingredienten

De ZotiYuri drink rietjes zijn 100% natuurlijk.  De hoofdbestanddelen zijn Rijstmeel en Tapioca zetmeel.  Er werden hier geen chemische of onnatuurlijke aanpassingen gemaakt om een vaste structuur te verkrijgen.  Er zijn 4 kleuren beschikbaar, wit (rijst), groen (spinazie), paars (rode biet) en grijs (sesam zaden).  Let wel, de rietjes zijn smaak- en geurloos.

Gebruik

De ZotiYuri rietjes zijn voor eenmalig gebruik, met koude dranken.  De rietjes houden hun vorm tot 2 uur in een koude drank.  We raden niet aan de rietjes te gebruiken voor warme dranken, daar ze zullen smelten en een rijstsmaak zullen vrijgegeven.  De rietjes zijn 100% natuurlijk en bijgevolg ook eetbaar, alhoewel we afraden de rietjes zelf op te eten, en enkel te gebruiken om te drinken.

Veilig

De rietjes werden getest en hebben de nodige certificaten voor verkoop in Europa – BRC Certificaat, en voor verkoop in de US – FDA certificaat.  Daarnaast werden alle rietjes geproduceerd volgens de ISO 22000 standaard.

Verpakking en Bewaring

De ZotiYuri rietjes zijn verpakt in papieren zakken van 500g.  Er zijn ongeveer een 85-tal  rietjes in een zak op basis van de afmetingen 22 cm lang en 8mm diameter.  De rietjes kunnen tot 18 maanden na productie bewaard worden, op een droge plaats en bij normale kamertemperatuur.   De productiedatum staat vermeld op de verpakking.

ZotiYuri B.V. werd opgericht in mei dit jaar (2019) waarbij we met een mix in nationaliteiten van owners zitten.  Ikzelf ben Belg en ik werk samen met iemand van Vietnam.  We geloven dat het naar België brengen van echte eco-vriendelijke producten, zoals rietjes gemaakt van rijst, een oplossing kan bieden aan de overvloed van plastic.  We zorgen ervoor om goede kwalitatieve producten op de markt te brengen aan een redelijke prijs.  En natuurlijk zijn dit plastic vrije, natuurlijk afbreekbare en milieu vriendelijke producten.  Ons eerste product, geproduceerd in Vietnam, is het rietje gemaakt van rijst.  Andere producten zoals bestek, borden, schalen, kommetjes, …. voor eenmalig gebruik zullen volgen.

Deel dit bericht

4 reacties

 1. pak beter dan die bamboo spullen, die me amper milieuvriendelijk lijken, wegens hergebruik en niet af te wassen.

  Reply
  • Daar heb je wel gelijk in. De bamboo, glazen en metalen rietjes dienen allemaal gereinigd te worden. Glas is heel fragiel, maar je kan wel makkelijk zien of ze wel degelijk proper zijn. Metalen rietjes kunnen in de vaatwas, maar op termijn is er aanslag. Indien zichtbaar kan je dit mooi afwassen, maar aan de binnenzijde kan je dit niet zien. En bamboo is op zich heel mileuvriendelijk, maar voor hergebruik niet hygienisch. Met een borsteltje kan je alle rietjes wel reinigen, maar bij gebruik van smoothies, cocktails, sappen en limonades zal er door de suiker altijd een contaminatie zijn, welke al dan niet succesvol wordt afgewassen.

   Reply
 2. Daar heb je wel gelijk in Guy. De bamboo, glazen en metalen rietjes dienen allemaal gereinigd te worden. Glas is heel fragiel, maar je kan wel makkelijk zien of ze wel degelijk proper zijn. Metalen rietjes kunnen in de vaatwas, maar op termijn is er aanslag. Indien zichtbaar kan je dit mooi afwassen, maar aan de binnenzijde kan je dit niet zien. En bamboo is op zich heel mileuvriendelijk, maar voor hergebruik niet hygienisch. Met een borsteltje kan je alle rietjes wel reinigen, maar bij gebruik van smoothies, cocktails, sappen en limonades zal er door de suiker altijd een contaminatie zijn, welke al dan niet succesvol wordt afgewassen.

  Reply
 3. Hey Youri, mijn naam is Guido Castelein. Ik ben invoerder in de Benelux van rietjes die gemaakt zijn van avocadopittenen geproduceerd zijn in Mexico: Biofase Benelux. “Maybe” kan ik jouw product ook mee verdelen. Laat eens iets weten, zoals prijzen, etc . op mijn persoonlijk Emailadres: guido2652@yahoo.com.ar Ik heb ook een site: http://www.biofase.be
  Laat maar iets weten he !

  Reply

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>