Custom Text

Deel dit bericht

Alle nieuws / Evenementen

Antwerpse Smaakmeesters pakken uit met culinair lekkers in oktober

Antwerpse Smaakmeesters pakken uit met culinair lekkers in oktober
Door: Esther Boesten

23 september 2019Door Nieuws

Op zaterdag 5 oktober gaat de vijfde editie van het culinaire festival ‘Smaakmeesters’ van start. Stad Antwerpen en maar liefst 128 gepassioneerde horeca- en speciaalzaken slaan de handen ineen om Antwerpenaren en bezoekers twee weken lang culinair te verwennen.

Tijdens het openingsweekend van vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober is er in de binnenstad heel wat culinair plezier te beleven. Smaakmeesters serveren proevertjes voor 3, 5 of 8 euro en op de Groenplaats worden verschillende kookworkshops georganiseerd. Naast de Groenplaats als centraal infopunt, vindt het festival plaats in het historisch centrum, op het Eilandje en op het Zuid. Tussen deze drie zones wordt gratis vervoer voorzien met een toeristentram, elektrische tuktuks en fietstaxi’s. Wie toch liever zelf stapt, kan aan de hand van een enthousiaste gids een culinaire wandeling maken langs verschillende deelnemers. Dit kan overigens ook in het weekend van zaterdag 12 en zondag 13 oktober.

De 128 horeca- en speciaalzaken die deelnemen aan ‘Smaakmeesters’ zijn zowel brasseries en restaurants, koffiebars, wijn-, cocktail- en jeneverbars als bakkers en patissiers, chocolatiers, ijssalons en tearooms, slagers, traiteurs en andere speciaalzaken.

Na het openingsweekend kunnen bezoekers bij de deelnemende zaken twee weken lang speciaal geselecteerde Smaakmeestersuggesties kiezen. Deze gerechten en dranken vertellen het verhaal van het vakmanschap van de Antwerpse smaakmeesters. Op zondag 6 oktober vindt op het Zuid de eerste van vier bijzondere cocktailavonden plaats, waarbij bartenders van horecazaken uit andere steden op uitnodiging bij een Smaakmeester aan het werk zijn en hun creaties laten proeven. De overige drie cocktailavonden vinden plaats op donderdag 10, vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober, telkens bij een andere smaakmeester.

Bron: Ambiance.be

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>