Custom Text

Deel dit bericht

Alle nieuws / Gezondheid

Veganistisch alternatief gelanceerd voor Griekse yoghurt

Veganistisch alternatief gelanceerd voor Griekse yoghurt

Abbot Kinney’s, producent van plantaardige producten, viert haar vijfjarig bestaan met de lancering van een nieuw en volledig veganistisch product. Coco Greek Style is een plantaardig alternatief voor Griekse yoghurt, op basis van amandel en kokos.

DOOR: REDACTIE DUURZAAMBEDRIJFSLEVEN.NL

Volgens de Nederlandse Vereniging voor Veganisten telt Nederland nu zo’n 121.000 mensen die veganistisch eten; ongeveer 2,5 keer zoveel dan in 2014. Met andere woorden: veganistisch voedsel wordt steeds populairder.

Veganistische producten

Abbot Kinney’s speelt al vijf jaar in op die trend, door volledig veganistische producten op de markt te brengen. Coco Greek Style is het tiende veganistische product uit de koker van het Amsterdamse bedrijf. Het product is vanaf deze week verkrijgbaar bij Marqt en Ekoplaza.

Eerder lanceerde Abbot Kinney’s al verschillende veganistische soorten ijs, op basis van kokos. Ook kokosyoghurt en amandelyoghurt behoren tot het productportfolio van het merk.

Plantaardige Griekse yoghurt

Conventionele Griekse yoghurt is rijk aan vetten en eiwitten. Abbot Kinney’s heeft ervoor gezorgd dat hun plantaardige variant dezelfde kwaliteiten heeft. Coco Greek Style bevat dan ook precies hetzelfde proteïne- en vetgehalte als Griekse yoghurt op basis van zuivel. De yoghurt is daarnaast biologisch geproduceerd en heeft geen toegevoegde suikers.

Routine doorbreken

Uit onderzoek van Mintel Consulting blijkt dat de helft van de Nederlanders die al plantaardige melk drinkt, ook nog zuivelproducten in de koelkast heeft staan. Twintig procent van de ondervraagden wijdt dit aan routine. Abbot Kinney’s stelt dat het die routine wil doorbreken, door middel van plantaardige alternatieven.

Inmiddels heeft het bedrijf ruim 5,5 miljoen plantaardige yoghurts en ijsjes geproduceerd, waarmee een CO2-beparing van 368 ton werd bereikt.

Steeds meer producten krijgen een volledig plantaardig alternatief. Lees hier over nog een aantal voorbeelden:

BRON: ABBOT KINNEY’S | AFBEELDING: PIXABAY
DOOR: REDACTIE DUURZAAMBEDRIJFSLEVEN.NL

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>