Custom Text

Deel dit bericht

Alle nieuws / Trending

Lafosse lanceert HandsHero en herschikt zijn activiteiten.

Lafosse lanceert HandsHero en herschikt zijn activiteiten.

Het gaat hard voor Lafosse uit Gullegem. Vorig jaar nam de specialist in het plaatsen van professionele keukens, het productiebedrijf Vermandere over en in maart van dit jaar lanceerden ze onder diezelfde naam desinfectiezuilen. Intussen zette het bedrijf al duizenden van deze desinfectiezuilen in de markt en om aan de vraag te kunnen voldoen werden 20 tijdelijke arbeidskrachten in dienst genomen, ondanks de corona tijden.

“De eerste hype is gaan liggen, maar we merken wel een veranderde mentaliteit wat handhygiëne betreft”, stelt Karel Lafosse, mede-zaakvoerder. “Dat maakt dat het een productgamma is dat blijft. Bovendien krijgen we nu regelmatig vragen uit het buitenland, waar de kwaliteit van onze inox zuilen duidelijk indruk maakt.”

“Om die internationale ambities waar te maken, gingen we op zoek naar een nieuwe naam voor de desinfectiezuilen”, vervolledigt Benjamin Vandorpe, mede-zaakvoerder. De keuze viel op HandsHero, met de bijhorende website www.handshero.com . “HandsHero, is iets wat in alle talen goed bekt, en meteen ook duidelijk maakt wat er mee bedoeld wordt.”, aldus Benjamin Vandorpe.

Benjamin Vandorpe (links) en Karel Lafosse (rechts) bij deel productgamma van HandsHero

Ook de productontwikkeling zit niet stil en het bedrijf lanceert niet minder dan drie nieuwe modellen, allen uniek in de markt, om het gamma te vervolledigen. De drie modellen voorzien alle drie in een hoge capaciteit aan alcoholgel. Terwijl het eerste model een capaciteit van 1 liter had, hebben de 3 nieuwe modellen een ingebouwd reservoir van 10 liter, goed voor 10.000 desinfecties alvorens er opnieuw aangevuld moet worden. Naast een rechttoe-rechtaan hoge capaciteit model, lanceert het bedrijf een versie met ingebouwde temperatuurmeting en een versie met digitaal scherm. Het mikt hierbij naast ziekenhuizen en woon-zorgcentra, ook op plaatsen waar verhoogde handhygiëne aangewezen is zoals de groenten- en fruitafdelingen in warenhuizen.

Met de nieuwe merknaam, komt er ook een herschikking van de activiteiten. De vennootschap wordt herdoopt tot LAVA groep, naar een samentrekking van de twee controlerende families, Lafosse en Vandorpe, die elk 50% van het kapitaal in handen hebben. Daaronder vallen drie activiteiten: Lafosse (ontwerp en realisatie van professionele keukens), Vermandere (productie van maatwerk dampkappen, inox-meubilair en vloergoten) en HandsHero (desinfectiezuilen).

Contact opnemen:
Benjamin Vandorpe 0476/810048
info@handshero.com
HandsHero, Nijverheidslaan 25, B-8560 Gullegem
www.handshero.com

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>