Custom Text

Deel dit bericht

Alle nieuws / Communicatie

Engels sprekende bediening is de redding van de Horeca!

Engels sprekende bediening is de redding van de Horeca!

Door Wouter Verkerk op 2 augustus 2019

Bij tijd en wijlen steekt de discussie over niet-Nederlands sprekende medewerkers in de horeca weer de kop op. Ik kon wegens verblijf in het buitenland niet deelnemen aan een discussie op Radio 1 deze week, ik had het anders graag gedaan.  In ‘De Telegraaf’ van zaterdag 18 maart 2018 schreef ik de volgende bijdrage in de discussie rond de ergernissen aan Engelssprekend personeel in de Nederlandse horeca.

‘Dat is raar! We zijn hier toch in Nederland?’ Steeds vaker word je op het terras in grote steden en drukke gebieden aangesproken in het Engels. Maar bedenkt u voordat u het afkeurt wel: Het is de redding van de horeca! Zeker wanneer deze buitenlandse medewerkers gevoel hebben voor gastvrijheid en hun best doen het gasten naar de zin te maken. Wanneer zij zich inspannen lokale gasten (die de Engelse taal niet vloeiend spreken) goed te begrijpen, is er niks aan de hand en kunnen we dankzij hen genieten van goede service in de Nederlandse horeca.

Het gehele artikel lezen van Wouter Verkerk? Klik hier

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>