Custom Text

Deel dit bericht

Alle nieuws / In de kijker / Interieur

3 geheimen om het interieur in je horecazaak sfeervol te maken

Feluce-horeca-belgie-online-horeca-beurs-leverancier-groothandel

Zoek je ook een manier om de inrichting van jouw zaak sfeervoller te maken?

Mensen gaan graag naar plaatsen waar het leuk en gezellig is om te vertoeven. Niets is leuker om in een sfeervol restaurant of café uren te verpozen en te genieten van heerlijke schotels en een fris aperitiefje.

Wanneer de atmosfeer in de zaak leuk en intiem is, willen ze doorgans langer blijven en dat kan alleen maar goed zijn voor de zaak. Maar hoe begin je met het creëren van een goede sfeer?

Wist je dat verlichting alvast voor een groot deel bijdraagt aan de schepping van een gezellige sfeer?

Bij het binnenwandelen van een zaak die een gezellige sfeer uitstraalt, zullen klanten zich gelukkig voelen. Ze zijn op zoek naar ontspanning en zijn benieuwd naar het interieur.

De juiste sfeer creëer je door rekening te houden met volgende punten:

  1. Kies voor een stijl die past bij je zaak:

De vormgeving van je zaak is superbelangrijk. Alles moet kloppen. De gevel moet een voorsmaakje zijn van hetgeen de klant binnen kan verwachten. Indien deze sober is, kan de klant misschien verwachten dat de inrichting ook zo zal zijn en zal hij misschien minder geneigd zijn om binnen te gaan. Een warme, sfeervolle gevel nodigt uit om de zaak te betreden.

Welke stijlen kunnen we onderscheiden en welke effecten creëren die stijlen? We beperken ons hieronder tot de 4 belangrijkste stijlen:

  • Moderne stijl: Deze stijl herken je aan zijn strakheid. Het is een stijl waarin iedereen zich thuis voelt: zowel jong als oud. Het is trendy en stijlvol. Het is niet de stijl die een warme sfeer uitademt, dus geen soort stijl waarbij je vaak de neiging hebt om er lang te blijven hangen. De lampen die hier gebruikt worden zijn vaak strak en doen denken aan een stijl die de meeste mensen wel graag zien. Het is een stijl die soms koud overkomt en niet meteen een warme sfeer creëert. Echter wordt moderne stijl ook soms gecombineerd met andere stijlen zoals klassiek of landelijk. Op die manier wordt het kille karakter van de stijl gecompenseerd met warmere elementen. Zo zal voor de verlichting een koperen of goudkleurige  hanglamp bijdragen tot de creatie van een warmere sfeer. De combinatie met vierkante inbouwspotjes wordt ook veel gebruikt. De inbouwspots worden dan gebruikt als algemene verlichting terwijl de hanglampen dan boven tafels geplaatst worden om extra te gaan belichten.

   

  • Industriële stijl: Deze stijl wordt ook wel de vintage stijl genoemd. Het is de stijl die je vroeger ook zag in fabrieken. Ze wordt gekenmerkt door een ruw decor met veel gebruik van metalen en weinig accessoires. De vloer is meestal strak, bijvoorbeeld een betonnen gietvloer. De lampen zijn veelal ruw en worden gebruikt als eyecatchers en doen vaak denken aan oude fabriekslampen. De stijl is mooi, maar het ruwe uitzicht draagt niet bij tot de creatie van een warme sfeer. Daarom wordt de verlichting soms in warmere kleuren geleverd. Ee wandlamp in roestkleur of een hanglamp in lichtbruine tint zal het geheel zachter en warmer maken.

    Klassieke stijl: Deze stijl herkent men door zijn tijdloze karakter. Er zijn soms elementen van de barokstijl aanwezig. Er worden veel decoratie-elementen gebruikt, zoals oude schilderijen en kandelaars. Het meubilair is vaak stijlvol en heel decoratief en er worden ook veel tierlantijntjes gebruikt,  zoals stoffen met flossen. Het is een warme stijl die ook de nodige rust brengt en die je laat genieten. Kandelaars en kroonluchters passen uitstekend bij deze stijl. Kandelaars en kroonluchters passen uitstekend bij deze stijl. Die meubelstukken zijn namelijk heel decoratief en roepen nostalgie op.

Feluce-horeca-belgie-online-horeca-beurs-leverancier-groothandel
  • Landelijke stijl: Deze stijl wordt ook wel de Engelse stijl of “cottage” genoemd. Het is de stijl die je vindt in landhuizen op het platteland. Kenmerkend zijn de vele decoratieve elementen en gebruik van pastelkleuren in beige en grijs. De landelijke stijl roept rust en gezelligheid op. Hout, smeedijzeren deuren, rustieke bakstenen en een haard zorgen voor de perfecte harmonie van deze stijl. De verlichting is vaak zeer kwalitatief en bestaat uit brons of andere edele metalen. Lusters in brons, bijvoorbeeld met kaarsen dragen sterk bij tot de schepping van een warme sfeer.
Feluce-horeca-belgie-online-horeca-beurs-leverancier-groothandel

   

  • Kies voor een mooie samenhang tussen de kleuren. De kleuren moeten aangepast zijn aan de stijl. De klassieke stijl combineert heel mooi met bordeaux rood en donkerbruin. Modern is vaak wit. Bij industrieel gaan baksteenrood, donkerbruin en zwart vaak heel goed samen. Voor de landelijke stijl kies je best pastelkleuren. Te felle kleuren zullen bij deze stijl moeilijker te combineren zijn. Vaak wordt bij deze stijl beige of taupe gebruikt.
  • Kies voor kwaliteitsvolle verlichting: Verlichting is het sluitstuk van jouw inrichting en vaak laat het budget niet toe om nog dure armaturen te kopen. Budgeteer jouw verlichting zo vroeg mogelijk, want die is bepalend voor het grootste deel van de sfeer in jouw zaak. Kies voor kwaliteitsvol materiaal, want de levensduur is lang.

We helpen je graag om jouw interieur sfeervol te maken met verlichting.

Wij kunnen je helpen met gratis advies. Heb je ook nood aan advies? Stuur ons een foto van jouw interieur (info@feluce.be) en we maken voor jou een verlichtingsplan waarmee je het extra gezellig maakt in jouw interieur waardoor jij nog meer kunt genieten.

www.feluce.be

Bezoek Feluce op onze online horeca beurs

De mooiste landelijke verlichting

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>