Custom Text

Deel dit bericht

Alle nieuws / Blogs & Vlogs / Tips & tricks

Steunmaatregelen voor horecazaken n.a.v. het COVID 19 (Corona) virus

Coronavirus Horeca België

Om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan moesten op 13 maart om middernacht alle horecazaken verplicht sluiten. Hoewel deze maatregelen werden genomen voor het welzijn van de hele Belgische bevolking vreesden heel wat horeca-uitbaters dat dit een financiële aderlating zou betekenen voor hun zaak en uiteraard ook voor alle medewerkers. Op 17 maart werden de maatregelen nog verscherpt en werd er ook besloten dat alle niet-essentiële winkels en handelszaken – met uitzondering van voedingswinkels, apotheken, dierenvoedingswinkels, tankstations en krantenwinkels hun deuren moesten sluiten.
Iedereen is zich ondertussen bewust van het gevaar dat er voor het ogenblik overal ter wereld heerst. Deze maatregelen zijn er niet zomaar gekomen; de hele wereld bevindt zich in een gevaarlijke en onzekere situatie, niet alleen op vlak van gezondheid, maar ook op financieel vlak.
De overheid heeft dan ook niet alleen noodzakelijke maatregelen genomen om de gezondheid van iedereen zo goed mogelijk te waarborgen, maar ook om tegemoet te komen aan personen en handelszaken die het financieel ongetwijfeld moeilijk zullen krijgen.
Welke tegemoetkomingen de overheid voorziet voor horecazaken zet ik even graag kort voor u op een rijtje.

Overbruggingsrecht voor zelfstandigen

Het overbruggingsrecht – dat ook vroeger al in bepaalde gevallen gold – wordt versoepeld. Concreet voor de horeca – die verplicht moet gesloten blijven om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan – betekent dit het volgende:
Elke horecazaak heeft automatisch recht op de financiële uitkering van het overbruggingsrecht voor maart en april 2020. Deze maatregel geldt ook voor zaken die nog traiteurdiensten verzorgen. Voor horecazaken is er geen minimumduur van onderbreking vereist.
Wilt u meer te weten komen over de maatregelen ter ondersteuning van de horeca of wilt u weten of uw zaak hiervoor in aanmerking komt en welke extra vergoedingen uw horecazaak kan krijgen, dan verwijs ik u graag naar de website het VLAIO (Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen), via deze link https://www.vlaio.be.

Bron: Gino Vermeulen
Foto:Afbeelding van Juraj Varga via Pixabay

Meer interessante info over corona en compensatie, bezoek dan de blog van Gini Vermeulen.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>