Custom Text

Deel dit bericht

In de kijker

Broer en zus aan het roer van Gasthof De Zevensterre in Laarne

Broer en zus aan het roer van Gasthof De Zevensterre in Laarne

Sinds drie decennia staat Gasthof De Zevensterre in Laarne bekend als een gemoedelijke sfeervolle feestlocatie met een eigentijdse catering. Je kan er terecht voor zowel een klassiek huwelijksfeest als voor een hippe Wedding Party. Of voor een gezellige babyborrel, kindvriendelijk communie- of lentefeest, verrassende verjaardagsparty of een romantische huwelijksverjaardag. Deze sfeervolle feesten zijn slechts een greep uit wat het professioneel team onder leiding van Nathalie en Dominique voor je kunnen verzorgen. Af en toe organiseren ze ook wel een eigen activiteit, zoals de Gin & Tapas Tasting op 13 oktober. Lees er hier alles over. 

Drie decennia Gasthof De Zevensterre

de zevensterre emiel viviane

In 1984 besloten Emiel en Viviane Valcke het roer om te gooien en ruilden hun 9-to-5 jobs in voor een boeiend horecaleven. Menig vriend en kennis verklaarde hen ‘goed zot’ om dit risico te nemen.

Waar er een jaar voordien nog koeien rondliepen in de toenmalige Kortwagenstraat, werd een nieuwe feestzaal gebouwd. En die werd genoemd naar de nabijgelegen vijvers waar men aan zandwinning deed. Later werd de straatnaam gewijzigd naar de Zevensterstraat.

Emiel, eigenlijk afgestudeerd als bakker, had vooral keukenervaring opgedaan in het rusthuis van Heusden. Hij nam de keuken voor zijn rekening. En Viviane, tot dan bediende bij de Post, nam de bediening op zich. Het werd een succes en “Gasthof De Zevensterre” geraakte in geen tijd bekend in de streek en ver daarbuiten.

Nathalie en Dominique

Dat hun drie kinderen ook hotelschool zouden volgen, was zowat een evidentie. Na hun studies aan de hotelschool van Koksijde vervoegden twee van hen het team. Zoon Dominique in 1997 in de keuken, en dochter Nathalie in 2002 in de zaal. Hoewel je Nathalie ook in de keuken kan aantreffen tijdens de mise-en-place en bijvoorbeeld met het draaien van roomijs voor het dessertbuffet, één van de paradepaardjes van De Zevensterre.

Zijn het vooral Dominique en Nathalie die de laatste jaren aan het roer staan van deze mooie feestzaal, je kan er Emiel en Viviane nog wel tegen het lijf lopen. 

Nathalie: “Moeke en vake helpen nog veel in de zaak, want van stilzitten willen ze niets weten. En dat komt ons wel goed uit!” 

Sfeervolle locatie

Het basisconcept is gebleven: een gemoedelijke sfeervolle locatie voor 130 tot 160 zittende gasten naargelang de zaalindeling. En voor recepties en walking dinners is de zaal geschikt voor 200 personen. Het interieur is modern-rustiek, voorzien van airconditioning en sfeerverlichting. Qua meubilair zijn er ronde, vierkante en lange tafels met wit linnen. En stoelen met of zonder stoelhoezen, want dit mag je zelf bepalen.

De gezellige veranda biedt plaats voor 35 zittenden, maar die kan ook gebruikt worden als receptie- of buffetruimte. De verzorgde tuin met het terras en de pergola lenen zich perfect voor recepties. Maar dankzij de unieke eikenhouten buitenkeuken kan je er ook terecht voor barbecues en walking dinners.

De Zevensterre is vrij van discobar en er is geen sluitingsuur.

Steeds reden voor een feestje

de zevensterre foto party

In Gasthof De Zevensterre kan je terecht voor zowel een klassiek huwelijksfeest als voor een hippe Wedding Party. Of voor een gezellige babyborrel, kindvriendelijk communie- of lentefeest, verrassende verjaardagsparty of romantische huwelijksverjaardag. Deze sfeervolle feesten zijn slechts een greep uit wat het professioneel team onder leiding van Nathalie en Dominique voor je kunnen verzorgen.

Dominique: “Elke prijsverhoging wordt strikt tot in detail bekeken en wordt enkel ingevoerd wanneer het niet anders kan. Zo worden er steeds alternatieven gezocht om toch een zo breed mogelijk publiek te kunnen bedienen.”

Klik hier en download de brochure.

Verrassingsontbijt op zondag  

Nathalie en Dominique zijn ook niet vies om tussendoor zelf een feestje of activiteiten te organiseren. Zo kan je sinds halfweg september van dit jaar iedere zondagochtend in Gasthof De Zevensterre ook volop genieten van een verrassingsontbijt. Een mooi assortiment ontbijtkoeken, harde en zachte broodjes, speciaal brood, divers hartig en zoet beleg, yoghurt, granola, vers fruit, eitje, vers fruitsap,… en voor een paar eurootjes meer ook een heerlijk glas cava.

Groepsmaaltijden en bedrijfsevenementen

DE ZEVENSTERRE KASTEEL LAARNE

De Zevensterre is niet alleen een feestlocatie. Je kan er terecht voor allerlei groepsmaaltijden. Dankzij de talrijke toeristische trekpleisters is de regio geliefd bij verenigingen en dagtoeristen. En sedert jaar en dag komen dan ook autocarbedrijven en toeristische diensten van heinde en ver naar De Zevensterre voor een tussenstop of een lekkere lunch tijdens hun dagreis.

Dankzij de ideale ligging in hartje Oost-Vlaanderen is De Zevensterre ook een uitstekende locatie voor bedrijfsevenementen. Stuur je verwachtingen door naar Dominique en Nathalie, dan maken ze maken een mooi voorstel geheel volgens jouw wensen.

Afhaalgerechten

En heb je binnenkort een etentje of feestje bij u thuis, op het werk of in de vereniging? Dan vind je op de website ook een hele lijst gerechten die je op bestelling kan afhalen. Jij dekt de tafel, voor de rest zorgt het team van De Zevensterre.


Kent u Gasthof De Zevensterre? Heeft u er al gegeten of zelf een feest georganiseerd? Geef Nathalie en Dominique dan jouw review.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>