Logo icoon horeca belgie huisstijl (11)

Uw goede voornemens: heeft u al actie ondernomen?

5/5
Uw goede voornemens: heeft u al actie ondernomen?

Het jaar 2020 is nu 2 volle maanden oud. Wat gaat de tijd snel…

Hopelijk heeft u het nieuwe jaar goed ingezet en heeft u al plannen gemaakt voor het komende seizoen. Traditioneel zijn de maanden in het begin van het jaar – met uitzondering van Valentijnsdag – rustige maanden. De eindejaarsdrukte is voorbij, net zoals de familiebijeenkomsten en personeelsfeestjes. Voldoende tijd dus om aan die goede voornemens te werken die u op het einde van 2019 hebt gemaakt. Misschien had u zich voorgenomen om uw interieur onder handen te nemen tijdens deze rustige periode of was u van plan om samen te zitten met uw team van medewerkers om te luisteren naar hun grieven en/of suggesties. Misschien vond u het de hoogste tijd om uw concept aan te passen en mee te gaan met de nieuwe trends.

Een klassiek probleem: van uitstel komt afstel

Ik hoop van harte dat u al een deel van deze voornemens verwezenlijkt hebt. Is dat niet zo, dan is het de hoogste tijd om dat alsnog te doen. Hoewel elke dag een nieuwe kans biedt om goede voornemens uit te voeren is het vaak zo dat uitstel afstel betekent. Goede voornemens op de lange baan schuiven is dan ook geen goed idee als u wil dat uw horecazaak blijft groeien.

De reden waarom goede voornemens vaak uitgesteld worden is omdat mensen de neiging hebben om te denken dat ze nog voldoende tijd hebben. Maar voor men het weet is het jaar alweer een aantal maanden oud en komt het drukke seizoen er weer aan. Een andere redenen waarom mensen goede voornemens vaak uitstellen is dat men niet goed weet hoe men de zaken moet aanpakken. Vaak zijn deze voornemens te hoog gegrepen en daarom kijkt men er vaak tegenop om ermee van start te gaan. Realistische voornemens en een beperkt aantal voornemens hebben een grotere kans op slagen dan wanneer u de zaken te groot ziet.
Bent u er nog niet aan toegekomen om uw goede voornemens waar te maken? Bent u ze vergeten? Of heeft u ze op de lange baan geschoven omdat u niet goed weet hoe eraan te beginnen? Beseft u dat er eigenlijk actie moet ondernomen worden, maar twijfelt u om de zaken concreet aan te pakken?

MIJN ZAAK ONLINE

Ook een artikel van uw zaak op Horeca België? Of heb je liever dat ons team bij je langskomt voor een persoonlijk bezoek en een leuk gesprek?

Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen snel contact met je.

Nieuwe berichten

Onze shop

Meest gelezen