Custom Text

Deel dit bericht

Alle nieuws / Tips & tricks

Zet je aan tafel met een wit blad papier

Horeca België wit blad horeca agency

Soms is het goed om eens aan tafel te gaan zitten met een wit blad en alles neer te pennen wat er in je om gaat.

✔️ Waar sta je vandaag en waar wil je staan binnen 1, 3, 5 en 10 jaar?

✔️ Wat is er dan (nog) wel en wat niet (meer)?

✔️ Hoe ga je dat doen?

✔️ Wat wil je anders doen?

✔️ Met wie wil je dat doen?

✔️ Wat gaat er vandaag minder goed, en hoe komt dat?

✔️ Welke stappen ga je zetten om dat te veranderen?

✔️ Welke stappen heb je al gezet, en welk resultaat heeft dat opgeleverd?

✔️ En wat heb je eruit geleerd?

Schrijf alles van je af

Maak je hoofd eens leeg en schrijf alles van je af. Zowel je frustraties – hetgeen je boos maakt – als je dromen waar je blij van wordt.

Gebruik kleurtjes. Zoals bv. rood en oranje voor de minder positieve dingen en ook groen en geel voor de positieve dingen. Of gewoon de kleuren die bij jou en je gevoel passen.

Je zal ervan versteld staan wat er allemaal op je blad komt. En als je dát hebt gedaan en je durft het met mij delen, dan schrijven we samen een actieplan. Deal?

Bijstellen businessplan

Dit actieplan zal je ook toelaten om je businessplan bij te stellen. Het bijwerken van je ondernemingsplan zal je toelaten om de kwaliteit van je zaak aan al je stakeholders, de voornaamste risico’s te identificeren, je strategie te bepalen en nieuwe duidelijke meetbare doelstellingen vast te leggen. Dit zal vooral zijn nut bewijzen wanneer uit het actieplan blijkt dat je op zoek moet gaan naar nieuwe partners. En je die moet overtuigen om mee te stappen in je zaak.

Een dergelijk plan opstellen is niet altijd evident. Indien u zich daartoe in staat voelt, des te beter. Mocht dit toch niet het geval zijn, dan is dat geen schande. Daarvoor bestaan consultants.  En investeren in extern advies en goede raadgevingen is niet altijd zo duur als u wel denkt.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>