Custom Text

Deel dit bericht

Alle nieuws / In de krant

Grootste wijncollectie van de Benelux onder de hamer

horeca magazine wijncollectie

De Wijnmakelaarsunie, ooit de grootste wijnimporteur van België, is in juni 2018 failliet verklaard. De grootste wijncollectie van de Benelux zal vanaf medio maart in meerdere live en online veilingen worden geveild. Curator Mr. Hubert Berghs vertrouwde de unieke collectie toe aan veilinghuis Troostwijk Auctions. – Horeca Magazine

De Wijnmakelaarsunie

De Wijnmakelaarsunie stond bekend als de Belgische distributeur van iconische wijnhuizen als Leroy, Romanée-Conti en Petrus. Tijdens hun ruim vijftigjarige bestaan bouwde de unie een unieke wijncollectie op die zij koesterden in hun Diepenbeekse wijnkelders.

Gespecialiseerd veilinghuis

In juni 2018 werd De Wijnmakelaarsunie failliet verklaard. Curator Mr. Hubert Berghs vertrouwde de unieke wijncollectie toe aan veilinghuis Troostwijk Auctions. Omwille van het exclusieve karakter van een aantal wijnen werkt Troostwijk samen met het gespecialiseerde veilinghuis Winefield’s Auctioneers.
Troostwijk Auctions hoort samen met BVA tot TBAuctions, tot het grootste online veilingplatform van Europa.

Een enorme wijncollectie

Het logistieke centrum van de Wijnmakelaarsunie is enorm. De totale wijncollectie bevat ruim 130.000 flessen, waaronder zeer exclusieve wijnen. “Dat was voor ons reden om een gespecialiseerde partner te betrekken bij dit dossier. We zijn ervan overtuigd dat dit het resultaat positief zal beïnvloeden”, zegt Vons. “Met miljoenen bezoeken op de website per maand hebben wij het bereik om die waarde ook werkelijk te maximaliseren.”

“We zijn al enige maanden met de curator in gesprek”, zegt Diethard Huygen, de betrokken expert van Troostwijk Auctions. “Dat lijkt lang, maar een groot dossier als dit vraagt om een gedegen en professionele voorbereiding. Nu de plannen gereed en afgestemd zijn, kunnen we aan de slag.”

De wijnwereld zal versteld zijn van wat er op de markt komt,
volgens Milan Veld van Winefield’s Auctioneers

Exclusieve wijnen

Het logistieke centrum van de Wijnmakelaarsunie is enorm en bevat zeer exclusieve wijnen. “Dat was voor ons reden om een gespecialiseerde partner te betrekken bij dit dossier. En we zijn ervan overtuigd dat dit het resultaat positief zal beïnvloeden”, zegt Vons.

Milan Veld, de oprichter van Winefield’s Auctioneers, is enthousiast over de aanstaande samenwerking. “Wij zijn zeer verheugd om betrokken te zijn bij deze unieke collectie. Ons team van specialisten staat klaar om deze bijzondere flessen passend te beschrijven en te taxeren. Maar we hebben pas het topje van de ijsberg kunnen bewonderen. De wijnwereld zal versteld zijn van wat er op de markt komt.”

Meerdere veilingen

Vanaf medio maart zullen er meerdere live en online veilingen worden georganiseerd, dit zowel op www.troostwijkauctions.com als op www.winefields.com. De veilingkalender wordt op korte termijn bekendgemaakt.

Bron: Horeca Magazine

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>