Custom Text

Deel dit bericht

Alle nieuws / Evenementen

WEST4WORK HORECA voor een goed personeelsbeleid

WEST4WORK horeca belgië (2)

De West-Vlaamse horeca kent vele troeven en rijkdommen. Maar de cijfers liegen er niet om. De krapte op de arbeidsmarkt is een reële en actuele bedreiging voor de sector. Een gebrek aan goed opgeleid personeel. Problemen met personeelsretentie. Moeizame en tijdrovende communicatie met anderstalige werknemers,… En er springen je wellicht nog enkele uitdagingen te binnen. Tijdens ‘WEST4WORK HORECA’ op 30 april reikt de organisatie je tips en tools aan om deze uitdagingen aan te pakken. En een duurzaam personeelsbeleid uit te bouwen.

WEST4WORK

‘WEST4WORK’ werd in 2015 opgestart door VDAB, POM West-Vlaanderen en de West-Vlaamse RESOC’s. De organisatie heeft zich inmiddels ontpopt tot een sterk West-Vlaams merk met een ruim netwerk en een sterk verbindend potentieel. 

De organisatie ambieert méér samenwerking in West-Vlaanderen tussen werkgevers, middenveld, onderwijs, beleidsmakers,… En schouder aan schouder pakt de organisatie de krapte en uitdagingen op de West-Vlaamse arbeidsmarkt aan. Samenwerken in West-Vlaanderen! – daar wil ‘WEST4WORK’ voor gaan!

Activiteiten

WEST4WORK organiseert tweejaarlijks een arbeidsmarkt roadshow doorheen West-Vlaanderen. Bijna 2000 deelnemers schreven zich in 2015 en 2017 in voor een of meerdere WEST4WORK-sessies. En de focus lag hierbij telkens op ‘werkbaar werk’.

WEST4WORK Horeca België

Daarnaast lanceerde WEST4WORK in februari 2019 het arbeidsmarkt vademecum. Dit is een wegwijzer en matchmaker voor intermediaire arbeidsmarktactoren met het oog op slimme samenwerking in West-Vlaanderen. Een beter geïnformeerd middenveld dat bereid is om met elkaar samen te werken, leidt immers tot beter geïnformeerde ondernemingen en besturen. En die kunnen meer op maat ondersteund worden inzake hun arbeidsmarktbehoeften. Op die manier wil WEST4WORK meer samenwerking realiseren. Maar ook een optimaler gebruik van de bestaande tewerkstellingsinstrumenten, subsidies en projecten in West-Vlaanderen.

WEST4WORK HORECA

Tijdens de roadshow op 30 april in Oostende reikt de organisatie tips en tools aan om deze uitdagingen aan te pakken. En een duurzaam personeelsbeleid uit te bouwen. Tijdens de workshops komen verschillende thema’s aan bod. Eén van de acht workshops wordt aangeboden door Horeca Agency. Ongetwijfeld voor jou geen onbekende als je hier geregeld de tips en tricks raadpleegt. Ashley helpt je tijdens haar workshop op weg om je werkwijze, je ingesteldheid én communicatiestijl in vraag te stellen. En dit met doel om de juiste mensen aan boord te halen en te houden.

Horeca Agency België dienstverlening
Gesponsord

Je kan zelf je programma samenstellen met de sessies die voor jouw het meest relevant zijn.

Tijdens het symposium belichten Vlaams Minister-president Geert Bourgeois, burgemeester van Oostende Bart Tommelein en CEO van Horeca Vlaanderen Matthias De Caluwé de actuele en toekomstige uitdagingen in de horecasector. 

Gratis evenement

Dit gratis evenement mag je als horeca-ondernemer of tewerksteller in de sector niet missen! Je gaat er ongetwijfeld nieuwe inzichten en best practices ontdekken. En je zal je netwerk kunnen uitbreiden met de juiste mensen en organisaties.  

Praktisch

Inschrijven

Klik hier om in te schrijven

Locatie

Cultuurcentrum De Grote Post
Hendrik Serruyslaan 18a
8400 Oostende

Transport

Het cultuurcentrum ligt tegenover het Leopoldpark. En is makkelijk bereikbaar met de fiets, het openbaar vervoer of de auto. Klik hier voor meer info.  

Contact

Streekoverleg Kust: Ellen Bruynoghe, projectmedewerker

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>