Custom Text

Deel dit bericht

Alle nieuws / Horeca

Werkt u pro-actief of re-actief in Coronatijden?

Werkt u pro-actief of re-actief in Coronatijden?

Ieder nadeel heeft zijn voordeel is een gekende uitspraak van een groot voetballer. Hoe gaat u om met de situatie in Coronatijden? Is uw plan B klaar? Pro-actieve ondernemers bekijken in deze tijden hun zaak vanop een afstand en maken een SWOT-analyse (toegegeven is het momenteel nog koffiedik kijken) maar we kunnen alvast een balans opmaken van de voorbije periode en het post-Coronatijdperk.

Makkelijk is het in deze tijden zeker niet om vooruit te kijken. Net zoals ik, bent u er waarschijnlijk van overtuigd dat de maatregelen die genomen werden beslist nodig waren om de gezondheid van ieder van ons te waarborgen. Dit betekent echter niet dat iedereen hier op een even positieve manier mee omgaat. De meeste horeca-uitbaters hebben het voor het ogenblik heel moeilijk met deze onzekere situatie. Toch wil ik een oproep doen om zeker niet bij de pakken te blijven zitten en pro-actief te denken en te handelen.

Eigen aan pro-actief denken en handelen is dat men zich niet laat overrompelen door dingen die men niet in de hand heeft. Hoe u het ook draait of keert: als ondernemer heeft u geen andere keuze dan een pro-actieve houding aan te nemen. 

Volgende vragen dienen we te stellen:

Wat gaan we nog doen en wat niet meer?

Wat gaan we anders doen?

Hoe leg ik een buffer aan indien dit zich nogmaals voordoet?

Ga ik me meer profileren als ondernemer dan als zelfstandige? En hoe doe ik dat?

Wat zijn mijn verdien modellen?

Blijf ik bij mijn zelfde formule?

Los van alle financiële gevolgen is het leven gemaakt van tijd. Waar wilt u nog uw kostbare tijd aan besteden?

De re-actieve ondernemer wacht af en komt pas in actie wanneer de economie terug op gang komt en dan is het meestal te laat …

Dus aan de slag!!!

Volgens de huidige berichten heeft u nog genoeg tijd om uw plannen op te maken. Excuses worden niet aanvaard!

Heeft u het moeilijk om een antwoord te vinden op bovenvermelde vragen of wilt u daadwerkelijk bepaalde zaken veranderen maar weet u niet goed hoe u deze het best aanpakt, aarzel dan zeker niet om mij vrijblijvend te contacteren. Samen kunnen we een oplossing vinden om het Coronatijdperk te overwinnen!

Veel goede moed, zorg goed voor uzelf en voor elkaar.

Vriendelijke groeten,

Gino Vermeulen

PS: De besloten Facebookgroep ‘Horeca na CORONA’ is opgestart.
In deze Facebookgroep zullen tal van zaken besproken worden die te maken hebben met de horeca in tijden van en na Corona. Wenst u lid te worden van deze besloten Facebookgroep, dan kan dit via deze link. De enige voorwaarden zijn dat u horecaondernemer bent en een zaak uitbaat.

Lid worden van deze besloten Facebookgroep is volledig vrijblijvend en gratis gedurende de lockdown.

Deel dit bericht

De laatste jaren profileer ik me als horeca consultant. Niet toevallig, want ik ken de sector door en door. Ik werkte vroeger bij gerenommeerde restaurants in België en Frankrijk. Daarna richtte ik zelf horecazaken op. Nu begeleid ik horecaprojecten en geef ik advies aan horecazaken. Niets is leerrijker dan de praktijk. Met meer dan 25 jaar ervaring in elk onderdeel van het vak, kan ik mij als consultant inleven in elk aspect en een meerwaarde betekenen binnen uw bedrijf.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>