Custom Text

Deel dit bericht

Alle nieuws / Winkelen

Waarom ook jij een shop moet hebben op Horeca-Winkel.be

shop

B2B e-commerce kan je verkoopprocessen stroomlijnen terwijl je jouw klantenservice ook verbetert. Ermee van start gaan kan intimiderend zijn. En het is heel normaal dat je je hier enkele vragen bij stelt. Is dit wel goed voor mijn bedrijf? Hoe bepalen of een business-to-business-shopping werkt zoals het zou moeten? Kies ik voor een eigen webwinkel of open ik een shop op multivendor-webplatform zoals Horeca-Winkel.be? We hebben deze introductie gemaakt om je te helpen beter te begrijpen wat B2B e-commerce zijn zodoende je kan bepalen wat de juiste keuze is voor je bedrijf.

Wat is e-commerce?

E-commerce of e-business is een verzamelnaam voor transacties die op digitale wijze worden afgehandeld. Bijvoorbeeld de aankoop van een product in een webwinkel. In de jaren ’70 kwamen de eerste netwerken op waarmee door banken op elektronische wijze geld uitgewisseld kon worden. Nu ruim 40 jaar later is internet niet meer weg te denken in ons dagelijks leven.

Wat is B2B e-commerce?

Alle professionele klanten hebben hetzelfde doel: de beste oplossing vinden voor hun behoeften aan de best mogelijke prijs. B2B e-commerce helpt de klanten te navigeren in jouw gamma wanneer zij dat wensen. Het productengamma is vaak complex, en ze bestellen meestal in grote hoeveelheden. B2B-klanten zijn ook gewend aan het hebben van klant-specifieke overeenkomsten met leveranciers en de best mogelijke prijs. Soms moeten offertes en orders geplaatst door andere collega’s of ondergeschikten worden goedgekeurd door een overste of directeur.

B2B e-commerce maakt gelukkigere klanten.

75% van de B2B-bedrijven hebben reeds de vraag gekregen van klanten om online aan te kopen. En kan je je een klantvriendelijk bedrijf voorstellen die haar klanten niet de mogelijkheid biedt om te winkelen op hun eigen ritme?

Een webwinkel biedt je klanten een niveau van gemak: open 24/7, duidelijke informatie en controle. Dit heeft lichtjaren voorsprong op gelijk welk ander verkoopkanaal. Onmiddellijke, ononderbroken inzicht in de info dat je klanten nodig hebben om besluiten aan te kopen, met een gegarandeerde toegang tot de speciale prijzen. Geen enkel ander kanaal geeft jouw klanten deze service!

Waarom willen uw klanten online kopen?

shop

Verschillende onderzoeken – zoals bv. Sapio Research – ontdekt wat digitale transformatie en de aanvaarding van B2B e-commerce wereldwijd drijft.

  • Het gemak van online kopen: 70%
  • Direct inzicht in prijzen en berekeningen: 60%
  • Gemakkelijk zoeken een online catalogus: 50%
  • Bestelhistorie online te zien: 40%
  • Toegang tot meer productdetails: 25%
  • Livechat: 20%

Digitale strategie

E-commerce is echter slechts een deel van het digitale plaatje. Een webwinkel alleen is niet genoeg. Een complete digitale strategie omvat interactie op elk punt in het verkoopproces, met inbegrip van het vinden van winkels, maken van lijsten, prijzen controleren, beschrijven van de producten, delen van inhoud en het aankoopproces. Om je klanten tevreden te stellen moet je een webplatform hebben dat vlot werkt, gebruiksvriendelijk en responsief is en altijd up-to-date. Dat is gemakkelijker gezegd dan gerealiseerd.

Eigen winkel of een shop op een platform?

Je kan de diensten inhuren van een groot team van e-commerce specialisten om uw webplatform te bouwen en te laten onderhouden. Of je kan kiezen voor een slimme aanpak en als leverancier een shop openen op het multivendor-platform Horeca-Winkel.be van Horeca België.

Horeca-Winkel.be

Horeca-Winkel.be is een webplatform waarop je als leverancier (vendor) een eigen shop kan aanmaken en beheren. De grote voordelen zijn dat jouw shop een onderdeel is van een groter geheel met heel wat andere producten en dat het je helemaal niks kost als er geen verkoop is!

Via het formulier op de site kan je heel gemakkelijk een aanvraag doen. Bij ontvangst ervan nemen we contact met je en sluiten een overeenkomst. Via de applicatie kan je dan zelf heel gemakkelijk je producten in de shop inbrengen, de prijs bepalen en de bestellingen opvolgen. We helpen je uiteraard mocht het niet zo goed lukken.

Horeca-Winkel.be garandeert ook alle marketing en reclame zodoende jij alleen maar hoeft te leveren. Registreer je nu en begin te verkopen!

Deel dit bericht

Hallo, ik ben Yasmine Gerard en zelfstandige Social Media Community & Communication Manager voor horecazaken en horeca-gerelateerde bedrijven zoals Horeca België. Wenst u de online communicatie van uw zaak of merk te vergroten? Heeft u hiervoor (een beetje) ondersteuning nodig? Aarzel niet om me om hulp te vragen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>