Custom Text

Deel dit bericht

Recepten / Tips & tricks

Voedselsoorten die je al heel je leven verkeerd eet.

Horeca België voedselsoorten tips eten

Het is vaak moeilijk om gewoontes te doorbreken die je al je hele leven hebt. Maar deze kleine veranderingen in het bereiden, koken en eten van deze voedselsoorten zijn zo handig dat het toch de moeite waard is om enkele van je vaste eetgewoontes te doorbreken!

Boerenkool

Je kan boerenkool zowel rauw als gekookt eten. Maar rauwe boerenkool bevat meer vitamine C dan gekookte. Rauwe boerenkool kan je prima door smoothies en salades doen. Rauwe boerenkool is ook goed voor kankerpatiënten. Neem het liefst de biologische variant.

Cupcakes

Hoe voorkom je nou dat als je een cupcake eet je hele neus onder het glazuur zit? Snijd de cupcake door het midden door en zet de onderkant omgekeerd op de bovenkant.

Erwten

Het wordt gezien als slechte tafelmanieren om met een vork je erwten van je bord op te vegen. In plaats daarvan is het netter om de erwten aan je vork te prikken, en dus minder tegelijkertijd te eten.

Paddenstoelen

Gebakken paddenstoelen zouden bruin en licht taai moeten zijn wanneer je ze eet, niet slijmerig. De enige manier om dit te bereiken is door een mengsel van boter en olie in een hele hete pan te verhitten, en een enkel laagje paddenstoelen tegelijkertijd te bakken.

Wortelen

Veel mensen zijn ervan overtuigd dat het gezonder is om groenten rauw te eten dan gekookt. Toch is door onderzoek gebleken dat wanneer je wortelen kookt, je lichaam een derde meer vitamine A uit de bètacaroteen haalt. Bij tomaten is het ook zo dat de ingeblikte versies meer van de anti-kankerstof lycopeen bevatten dan rauwe tomaten.

Klik hier voor meer voedselsoorten die je al heel je leven verkeerd eet.


bordeel horeca belgië vallina gin
Gesponsord

Ook tips?

Heb jij ook tips voor een vegetarische BBQ? Deel ze in de community voor kookliefhebbers.


Bron: LOVE Food

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>