Custom Text

Deel dit bericht

Alle nieuws / Recepten

Verras je gasten met een mocktail

mocktail Horeca België

Mooi weer staat gelijk aan terrasjestijd en genieten van de zon. Natuurlijk doen je gasten dat niet met lege handen. Niets is lekkerder voor hen dan een mocktail of alcoholvrije cocktail waar ze zorgeloos van kunnen drinken. We geven je alvast drie recepten voor heerlijke zonnige drankjes!

Mmmmmojito

Een mojito is natuurlijk de cocktail bij uitstek. Niemand die deze cocktail niet kent. De klassieke versie is lekker, maar de alcoholvrije variant is misschien wel nog extra verfrissend. Met enkele ingrediënten tover je in een minium van tijd deze heerlijke mocktail op tafel.

Benodigdheden (4 personen)

  • 1 bos munt
  • 4 limoenen
  • suikerrietsiroop
  • bruiswater
  • ijsblokjes

Bereidingswijze

  • Doe in 4 grote glazen het sap van een halve limoen.
  • Snijd de overige twee limoenen in schijfjes en verdeel die over de glazen. Houd ook vier schijfjes bij om de cocktails af te werken.
  • Verdeel de munt over de glazen en stamp deze wat aan met een vijzel.
  • Voeg per glas twee eetlepels suikerrietsiroop toe.
  • Doe zo’n 4 ijsblokjes (gecrusht) in elk glas.
  • Vul de glazen aan met koud bruiswater
  • Werk af met een schijfje limoen en serveer onmiddellijk.

Tip: personaliseer de mocktail met seizoenfruit.

Pompelmoes-rozemarijn mocktail

Deze combinatie is niet zo voor de hand liggend. Maar net daarom – letterlijk en figuurlijk – zo verfrissend. Je moet wel houden van de ietwat bittere smaak. Dankzij de siroop zit er gelukkig ook een zoet kantje aan.

Benodigdheden (4 personen)

  • 25cl water
  • 225gr (ongeraffineerde) suiker
  • 7 takjes rozemarijn
  • 50cl vers pompelmoessap
  • 50cl bruiswater
  • 4 schijfjes pompelmoes
  • ijsblokjes

Bereidingswijze

  • Maak enkele uren op voorhand de rozemarijnsiroop. Hiervoor laat je de 25cl water met 225gr suiker en 3 takjes rozemarijn op een zacht vuurtje pruttelen tot je een mooie siroop bekomt. Laat enkele uren afkoelen.
  • Doe in elk glas 4 ijsblokjes en een koffielepel siroop.
  • Verdeel het pompelmoessap en het koude bruiswater over de glazen.
  • Werk af met een schijfje pompelmoes en een takje rozemarijn.
Beccaria glutenvrij terras
Gesponsord

Hibiscus-frambozen mocktail

Voor deze mocktail heb je maar enkele ingrediënten nodig. De thee moet je wel even van tevoren zetten en laten afkoelen. Maar daarna is je drankje zo klaar. Heerlijk verfrissend en met relatief weinig toegevoegde suikers!

Benodigdheden (4 personen)

  • 1 liter afgekoelde hibiscusthee
  • 200gr frambozen + 8 om mee af te werken
  • 4 eetlepels suikerrietsiroop
  • een scheutje bruiswater
  • 4 partjes citroen
  • 2 eetlepels citroensap
  • ijsblokjes

Bereidingswijze

  • Zet de hibiscusthee en laat afkoelen.
  • Plet de verse frambozen, zeef en voeg toe aan de thee.
  • Voeg de siroop toe en meng goed.
  • Doe ongeveer 4 ijsblokjes in elk glas en vul de glazen ongeveer voor 3/4 met het theemengsel.
  • Verdeel het citroensap over de glazen.
  • Garneer met sateetjes van citroen en frambozen om de mocktails mee af te werken.

Ook recepten om te delen?

Heb jij ook een recept om hier te delen met de collega’s en/of hobbykoks Stuur het ons.


Deel dit bericht

Hallo, ik ben Yasmine Gerard en zelfstandige Social Media Community & Communication Manager voor horecazaken en horeca-gerelateerde bedrijven zoals Horeca België. Wenst u de online communicatie van uw zaak of merk te vergroten? Heeft u hiervoor (een beetje) ondersteuning nodig? Aarzel niet om me om hulp te vragen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Horeca België is het platform voor horeca-uitbaters, horecaleveranciers, horecamedewerkers, en voor iedereen die de horeca een warm hart toedraagt.

REGISTREER JE GRATIS

en ontvang naast alle nieuws van, door en met passie voor de horeca, 10 punten als welkomstgeschenk in het getrouwheidsprogramma.