Custom Text

Deel dit bericht

Alle nieuws / In de krant

Vaste aanwerving verzekerd voor 15 jonge bartenders

bartenders horeca België

De horeca in Gent is wanhopig op zoek naar opgeleid personeel. Vijftien jonge werkzoekenden uit de regio krijgen de kans om een opleiding te volgen tot bartender. Het initiatief van Diageo wordt ondersteund door Horeca Vorming Vlaanderen en VDAB. Na hun opleiding kunnen de bartenders vrijwel zeker rekenen op een vaste aanwerving.

Bartenders

Vijftien jongeren, tussen 19 en 27 jaar, werden geselecteerd vanuit hun motivatie en interesse om in de horeca te werken. Zij zullen een doorgedreven programma van 260 uur volgen. Deze opleiding zal hen voorbereiden op een carrière als bartender. De tienweekse opleiding vindt voor het eerst plaats in de Arteveldestad. De Gentse horeca heeft interesse in het project. Niet minder dan 10 horecazaken stelden zich kandidaat. De meeste zaken meldden zich aan als stagebedrijf met het oog op vaste tewerkstelling. Anderen stelden dan weer hun bar ter beschikking als realistisch klaslokaal.

Praktische training

De focus ligt op productkennis en bereidingen van diverse dranken. Maar ook een doorgedreven praktische training maakt deel uit van de opleiding. Vanaf week 7 passen de cursisten de aangeleerde vaardigheden toe in de praktijk tijdens een stage van drie weken. De opleiding wordt verzorgd in het kader van Diageo Learning for Life. Het is een programma dat in 2008 werd opgezet en wereldwijd loopt. Diageo is een producent van gedistilleerde en alcoholische dranken.

horeca belgië vallina gin
Gesponsord

Duurzame tewerkstelling

De horecasector kent een groot verloop. Hoe worden de opgeleide jongeren beschermd tegen deze valkuil? Joris Rutsaert, Verantwoordelijke Arbeidsmarkt bij Horeca Vorming Vlaanderen legde het uit in De Standaard.

Heb jij ook een interessante opleiding?

Heb jij ook een interessante opleiding om hier te delen op de site? Stuur ons alle info en een leuke foto of filmpje. We plannen een gratis artikeltje in zoals dit van de opleiding tot bartender. Wil je meer zichtbaarheid? Bekijk de advertentiemogelijkheden.


Bron: De Standaard

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>