Custom Text

Deel dit bericht

Alle nieuws / In de kijker

De gin van Vallina bestaat reeds 3 jaar

horeca belgie vallina gin

Het begon drie jaar geleden met de grote passie van Vallina om opmerkelijke en originele drankjes te creëren. Helemaal eigen aan haar stijl had ze al de gekste infusies gemaakt. En dat heeft Vallina gebracht tot haar grootste trots: Vallina’s Gin. Naar aanleiding van het driejarig bestaan deelt ze met ons twee van haar succesvolle gincocktails. En via de Social Media Winactie maak je kans om een fles van haar gin te winnen.

Mixologist Vallina

Vallina, een jonge dertiger en bedreven onderneemster is sinds jaar en dag de gastvrouw en mixologist bij O Geros, het Grieks restaurant dat haar grootouders opstartte in de Vennestraat in Genk. Samen met haar moeder Mariane verwelkomt ze er de gasten in een familiale sfeer om ter kunnen genieten van verfijnde, mediterrane gerechten met Griekse accenten.

Als medevoorzitster van Horeca Genk zet Vallina zich ook in voor haar collega’s en de horecasector.

Vallina met grootmoeder en moeder
Vallina met grootmoeder en moeder

Vallina’s Gin

Mixology, of het creëren van opmerkelijke drankjes, is altijd de passie geweest van Vallina. De gasten van het restaurant geraakten stilaan meer geprikkeld door haar eigenzinnige creaties, en begonnen spontaan te vragen naar de cocktail van de week of de nieuwste gin-infusie.

Dat leidde tot een bijzondere vondst. “Ik ging experimenteren met een infusie van de ‘tranen van de Griekse mastiekboom’ of de Maticha,” legt Vallina uit. De afgescheiden hars van de stam en takken van de mastiekboom zijn exclusief te verkrijgen op het Griekse eiland Chios en vormen een essentieel onderdeel van wat nu de Vallina’s Gin is geworden.

Vallina's Gin
Gin geparfumeerd met de tranen van de Masticha

De nieuwe gin viel direct in de smaak bij de klanten O Geros. Dit was het startschot om de Vallina’s Gin professioneel te gaan bottelen en op de markt te brengen in samenwerking met Distillery Massy in Houthalen. De eerste batch van 140 flessen is ondertussen allang de deur uit. En ondertussen kan je deze verfijnde gin ook al verkrijgen bij verschillende van haar collega-restauranthouders.

Vallina’s Gin is ook te koop via de webshop van Horeca België.

Speel mee met de winactie op Facebook en maak kans op een fles Vallina’s Gin Masticha 70cl.

Waarde € 44, gratis aan huis geleverd.

De winnares is gekend: Katleen Van den Bogaerd. Feliciteer haar gerust.

Het genieten van de fles wordt blijkbaar een vrouwenonderonsje.

Cocktails

De gasten van O GEROS raakten stilaan meer en meer geprikkeld door de eigenzinnige creaties van Vallina. Steeds opnieuw kijken ze uit naar de cocktail van de week of de nieuwste eigen gin-infusie.

Steeds opnieuw kijken de klanten uit naar mijn nieuwe gin-infusies.

Speciaal voor het driejarig bestaan van haar gin, deelt Vallina met ons hier twee van haar favoriete cocktails.

Vallina’s Basil Garden

  1. Plet ¼ citroen met 6 blaadjes basilicum met een mudler in een ‘old fashioned’-glas.
  2. Voeg in het glas sap van ¼ citroen, 3cl whiskey (een turf wiskey zoals Johnny Walker Black label), 2cl Vallina’s Gin, 2cl agavesiroop en 5 druppels selderijbitters.
  3. Vul het glas aan met gecrushed ijs en gemberbier.
  4. Werk af met een takje basilicum en een schijfje citroen.
Vallina’s Basil Garden

Blood Moon

  1. Plet een klein takje tijm met een theelepel ongeraffineerde suiker in een ‘old fashioned’-glas om zo de etherische oliën uit de tijm te persen en de smaak van het drankje te versterken.
  2. Vul het glas aan met crushed ijs en 5cl Vallina’s Gin, het sap van een halve bloedappelsien en 1 centiliter limoensap.
  3. Voeg een scheut goede premium tonic toe en werk af met een takje tijm.
Blood Moon

Meer recepten? Maak je als vriend(in) van @vallina en/of volg haar pagina op Facebook.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>