Logo icoon horeca belgie huisstijl (11)

Uw menukaart terrasproof maken

5/5
menukaart terras

De terrassen doen het goed de laatste tijd. Niet alleen hebben we al prachtige dagen gehad, maar ook het coronavirus ziet hier voor iets tussen. Sommige consumenten zijn nog wat weigerachtig om binnen in een horecazaak te zitten en kiezen als aangenaam alternatief het terras. De zomer is nog lang niet voorbij en ook het coronavirus is nog steeds onder ons. De populariteit van uw terras zal dus wel nog even aanhouden. Wie had ooit gedacht dat corona ook nog voordelen zou hebben…?

De hoogste tijd om uw menukaart terrasproof te maken zodat uw gasten ook op het terras ten volle van uw gerechten kunnen genieten!

Heel weinig consumenten kiezen voor een uitgebreide maaltijd op het terras en dat is heel begrijpelijk. Voorgerecht, hoofdgerecht en dessert met aangepaste wijnen doen het omwille van verschillende redenen niet zo goed op een terras. 

Een eerste reden hiervoor zijn de weersomstandigheden. Als het te warm is hebben uw gasten vaak helemaal geen zin in een uitgebreide maaltijd. Is het te koud of waait het flink, dan is een uitgebreide maaltijd op een terras ook niet zo aangenaam. 

Een andere reden is dat eten op een terras toch een heel andere horecabelevenis is dan binnen genieten van een uitgebreide maaltijd. De sfeer is losser en daarbij horen ook een vrijer gevoel aan tafel en een snellere hap. 

Welke gerechten zoekt de consument op een terras?

Een croque-monsieur, een spaghetti, een pizza en kaas-of garnaalkroketten zijn klassiekers die altijd al populair waren op een terras. Deze herkenbare gerechten kunt u dus gerust op uw menukaart laten staan.

Toch is het belangrijk om uw terrasgasten in deze tijden ook een ruimere keuze aan te bieden. Het terras is immers niet alleen meer een plaats om een snelle hap te eten. Sommige gasten vinden het in deze tijden prettiger om plaats te nemen op het terras en willen er net zo goed van een wat uitgebreider of kwaliteitsvollere maaltijd genieten.

Waar moeten uw terrasgerechten aan voldoen?

  • Makkelijk klaar te maken gerechten

Hoewel sommige mensen het heerlijk vinden om lang op een terras te blijven zitten, willen anderen net snel bediend worden. Ook voor u als horecaondernemer is dit voordelig want als uw gasten niet te lang blijven plakken, is er snel weer ruimte voor andere gasten.

Zorg ervoor dat de gerechten die u op uw terras serveert niet al te veel tijd vragen om klaar te maken. Zo houdt u niet alleen de klant tevreden, maar dit is ook goed voor uw omzet. 

  • Eenvoudige presentatie

Als u uw gerechten binnen serveert, dan besteedt u misschien extra aandacht aan de presentatie van het gerecht. Bij een gerecht dat u op het terras serveert is deze presentatie minder belangrijk. Begrijp me vooral niet verkeerd: het is echt de bedoeling niet op zomaar iets op het bord te gooien, maar omwille van praktische redenen is het vaak handiger om borden niet te veel te versieren. Het zal je ober maar overkomen dat hij te maken krijgt met een felle windstoot terwijl hij het gerecht naar het terras brengt en het torentje dat uw chef-kok met zoveel geduld op het bord heeft geplaatst omvergeblazen wordt.

  • De temperatuur

Op koude dagen wilt u uw gasten uiteraard geen gerechten serveren die lauw zijn. Warm daarom van tevoren de borden op zodat het gerecht niet te snel afkoelt. Een andere mogelijkheid is om uw gerechten veel warmer te serveren dan u normaal binnen zou doen.

  • Gerechten die buiten klaargemaakt kunnen worden

Gerechten die buiten klaargemaakt worden zullen voor extra gasten zorgen. Als u op of naast uw terras een barbecue kunt installeren, doe dit dan zeker. De geur van een sappig stukje gegrild vlees of gegrilde gamba’s zal niemand kunnen weerstaan als ze uw terras voorbijkomen. 

Advies nodig omtrent de menukaart voor uw terras? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op.

Vriendelijke groeten,

Gino Vermeulen

PS: De besloten Facebookgroep ‘Horeca na CORONA’ is opgestart.
In deze Facebookgroep zullen tal van zaken besproken worden die te maken hebben met de horeca in tijden van en na Corona. Wenst u lid te worden van deze besloten Facebookgroep, dan kan dit via deze link. De enige voorwaarden zijn dat u horecaondernemer bent en een zaak uitbaat.

Wenst u uw huidige situatie te bespreken? Klik hier om een afspraak in te plannen

MIJN ZAAK ONLINE

Ook een artikel van uw zaak op Horeca België? Of heb je liever dat ons team bij je langskomt voor een persoonlijk bezoek en een leuk gesprek?

Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen snel contact met je.

Nieuwe berichten

Onze shop

Meest gelezen