Custom Text

Deel dit bericht

Alle nieuws / In de krant

De symboliek achter het Petit Beurre-koekje

petit-beurre-koekje horeca belgie

Digitaal Vlaanderen was afgelopen weekend in de ban van de Petit-Beurre. Een tweet over het verhaal achter de vorm van het koekje werd massaal gedeeld. En dat doen we nu ook ;-). 

Koekje

Het Petit Beurre-koekje is een begrip in Vlaanderen en ver daarbuiten.

Volgens de fabrikant bestaat de Petit Beurre van LU uit: tarwebloem, suiker en glazuur, boter, volle melk, zout, bakpoeder, natriumbicarbonaat, ammoniumbicarbonaat, citroenzuur en smaakstoffen.

Minder gekende aspecten

Enkele aspecten van het koekje zijn echter minder gekend.

Over het Petit Beurre-koekje van producent Lu zou zeer goed zijn nagedacht.

Digitaal Vlaanderen was afgelopen weekend in de ban van de Petit-Beurre. Een tweet over het verhaal achter de vorm van het koekje werd massaal gedeeld.

De rand bestaat uit 52 rondjes, die staan voor het aantal weken in het jaar. De vier rondjes op de hoeken zijn wat groter en duiden het aantal seizoenen aan.

Een Petit Beurre meet verder 7 cm en staat voor de 7 dagen van de week.

En de 24 puntjes in het midden staan voor de 24 uren in een dag!

Tot slot staat ook ‘Nantes’ erop, omdat het koekje daar ge­creëerd werd door banketbakker Louis Lefèvre-Utile. Zijn initialen? Inderdaad: LU.

Waarheid of onzin?

Hoewel het ons aannemelijk lijkt, bestaat er geen waterdicht bewijs dat Louis Lefèvre-Utile dit daadwerkelijk zo heeft bedoeld.


Bron: Waarom weet ik dit?  | Foto’s: ANP

Deel dit bericht

2 reacties

  1. Leuk om weten

    Reply
  2. Reply

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>