Custom Text

Deel dit bericht

Alle nieuws / Tips & tricks

Sparren voor horecaondernemers is waardevol

sparren horeca belgië

Een horecazaak leiden kan soms eenzaam zijn. Of juist complex en lastig. Je hebt niet altijd alle wijsheid in pacht. Maar er wordt wel naar je gekeken om de knopen door te hakken en om het voortouw te nemen. En als je dan met vragen zit, inzichten of inspiratie nodig hebt, is sparren heel waardevol. Een goed gesprek en een kijk op het vraagstuk vanuit een ander perspectief, doet wonderen.

Sparren

Sparren is met iemand anders van gedachten wisselen of brainstormen, bv. om samen een goed idee verder uit te werken. Het onderscheidt zich van coachen door de gelijkwaardigheid van de gesprekspartners. U kunt samen met uw sparringpartner alle zaken, waar je als leidinggevende mee te maken hebt, tegen het licht houden. Iemand die je niet naar de mond praat maar op gelijk niveau met je communiceert. En weet hoe de horecasector in elkaar zit. Iemand die je een spiegel kan voorhouden waardoor je scherp blijft. Tijdens het sparren kan van alles aan bod komen. Het is maar net wat dringend is of waar je focus op ligt. En het kan gerust in een gemoedelijke sfeer.

Hoe werkt het?

Sparren is voor elke ondernemer van toegevoegde waarde. Of je nu een starter bent of doorgewinterde ondernemer. Het werkt motiverend, stimulerend en inspirerend. Het zal je als horecaondernemer op een hoger niveau brengen.
Het kan zijn dat je een sparringpartner nodig hebt voor een lange termijn. Of enkel voor een paar maanden. Je kan ook lid worden van een sparringbijeenkomst.

Voor wie is het geschikt?

Sparren is voor iedereen geschikt die vanuit zijn of haar functie en positie in het bedrijf geen directe gesprekspartner heeft op niveau. Maar ook als je een ander inzicht, een alternatieve mening of andermans visie op je zaken wilt hebben. En daar voordeel wilt uithalen.


Lees het verhaal van Erik


Horeca België kan je in contact brengen met sparringpartners. Geef ons gerust een seintje mocht je ook sparringpartner willen worden.


Bron en foto’s: Horeca Agency

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>