Custom Text

Deel dit bericht

Alle nieuws / Buitenland

Sergio Herman keert terug naar Sluis

Sergio Herman België

Stilzitten is niet aan Sergio Herman besteed. Terwijl hij zopas in Brussel nog een Frites Atelier opende, is hij al plannen aan het maken voor een nieuw restaurant. En dat zou er dit keer eentje worden in het dorpje Retranchement, nabij Sluis.

Sergio Herman

De Nederlandse kok en ondernemer Sergio Herman staat bekend om zijn feilloze gevoel voor schoonheid. En zijn liefde voor Zeeuwse producten. Ondanks zijn constante hang naar vernieuwing, vormt de klassieke keuken altijd de basis van zijn creaties.

Sergio begon zijn carrière in het familierestaurant Oud Sluis in Sluis waar hij vijfentwintig jaar werkte. Hij had sinds 2005 drie Michelinsterren en stond acht jaar in de Top 50 van The World’s 50 Best Restaurants.

Restaurants en luxefrituren

Ondanks dit succes besloot Sergio in december 2013 de deuren van Oud Sluis te sluiten, om zich toe te leggen op nieuwe projecten. Inmiddels heeft Sergio vier restaurants: The Jane** in Antwerpen en Pure C**, AIRrepublic* en Blueness in Cadzand. Daarnaast is hij medeoprichter en culinair verantwoordelijk voor het frites-concept Frites Atelier, dat inmiddels drie vestigingen in Nederland en drie vestigingen in België heeft.

Sergio Herman Frites Atelier België
Frites Atelier Antwerpen

Opnieuw zelf achter de potten

Sergio Herman gaf in een interview met Het Nieuwsblad in december al aan dat hij graag opnieuw zelf achter de potten zou gaan staan. Heeft hij dan met zijn 4 restaurants en zes luxefrituren heel wat zaken in zijn portefeuille zitten, in de keuken is hij er niet al te vaak terug te vinden.

“Kom ik nu in de restaurants, dan is dat ­eigenlijk de keuken van iemand ­anders”, zei hij daarover. “Geregeld kriebelt het om nog eens die eigen zaak te hebben. Maar geen haar op mijn hoofd denkt eraan terug naar dat keurslijf van vroeger te gaan. Ik werk nu ­zeker even hard, maar kan mijn momenten meer kiezen. Die vrijheid geef ik niet meer af.”

Privérestaurant

En nu blijkt dat die kriebels behoorlijk concreet aan het worden zijn. Volgens de Nederlandse krant De Volkskrant is er al een architect bezig met het ontwerp voor een nieuw restaurant in Retranchement, een plaats in Sluis die grenst aan Knokke-Heist. “Dat nieuwe ding wordt een privé­restaurant waar ik een keer of acht per maand ga koken. Niet meer elke dag, dat heb ik gehad”, zegt hij.

Lees meer over het nieuwe restaurant van Sergio Herman.


Smartways horeca belgië Sergio Herman
Gesponsord

Heb jij ook nieuws?

Heb jij ook nieuws om hier te delen op de site? Stuur ons alle info en een leuke foto. We plannen een gratis artikeltje in zoals dit van Sergio Herman. Wil je meer zichtbaarheid? Bekijk de advertentiemogelijkheden.


Bronnen: De Standaard, Sergio Herman | Foto: Geert Van de Velde, Frites Atelier

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>