Custom Text

Deel dit bericht

Alle nieuws / In de kijker

Rodenbach FruitAge: nieuwe ‘blend’ en uitstraling

Rodenbach FruitAge: nieuwe ‘blend’ en uitstraling

Dingen zijn niet altijd wat ze lijken. Neem Rodenbach bijvoorbeeld: het ziet er donker uit, maar is verrassend licht en fris bier. Rodenbach Fruitage werd voor het eerst in de US gelanceerd en in april 2018 ook op de Europese markt gebracht. Met het nieuwe receptuur en schenkritueel speelt Rodenbach in op de behoefte aan minder alcohol en meer beleving.

Rodenbach

Een bier dat er zwaar uitziet, maar even verfrissend is als een douche onder een waterval. Traditioneel gebrouwen, maar allesbehalve traditioneel van smaak. Met een roodbruine kleur, maar zonder de donkerrode aroma’s. Gerijpt volgens de regels van de kunst, maar geperfectioneerd met jong bier. Met roots in het hart van West-Vlaanderen, maar klaar om de wereld te veroveren. Dit is Rodenbach.

Brouwerij

In het West-Vlaamse Roeselare stichtte de familie Rodenbach in 1821 de brouwerij. Het bier dankt z’n unieke kwaliteit en meesterlijk karakter aan de eikenhouten foeders waarin het rijpt. Rodenbach is het typevoorbeeld van de Vlaamse roodbruine bieren van West-Vlaanderen. Het werd erkend als streekproduct en is waarschijnlijk het meest bekroonde bier ter wereld.

Tijdens een bezoek van 2 uur ontdek je wat de Rodenbach-bieren speciaal en uniek maakt.

Rodenbach FruitAge

Rodenbach Fruitage werd voor het eerst in de US gelanceerd en in april 2018 ook op de Europese markt gebracht. De brouw- en keldermeesters hebben de ‘blend’ van Rodenbach FruitAge verder verfijnd. Dit laag alcoholisch fruitbier wordt gebrouwen met enkel 100% natuurlijke ingrediënten zoals jong bier, tweejarig op eikenhout gerijpt Rodenbach-bier en het sap van rode vruchten. Om de doordrinkbaarheid te verhogen bevat de Rodenbach FruitAge minder 3,9 % vol./alc..

Rodenbach FruitAge ‘Serving Ritual’

Gelijktijdig met de lancering van het nieuwe receptuur krijgt Rodenbach FruitAge ook een eigen glas en ‘Serving Ritual’. Het aperitiefglas op hoge, rode voet wordt gevuld met ijsblokjes, hierop wordt de FruitAge geschonken en afgewerkt met een schijfje limoen en munt.

Horeca België Nederland Rodenbach FruitAge

Inspelen op consumentenbehoefte

Dit verfrissend fruitbier is een mooie toegangspoort om later de rijpere bieren van Rodenbach te ontdekken! Met het nieuwe receptuur en schenkritueel speelt Rodenbach in op de behoefte aan minder alcohol en meer beleving.

Horeca België Nederland Rodenbach FruitAge
Heb je een dorpscafé? Doe mee met onze campagne!

Heb jij ook nieuws?

Heb jij ook nieuws om hier te delen op de site? Stuur ons alle info en een leuke foto of filmpje. We plannen een gratis artikeltje in zoals dit van de Rodenbach FruitAge. Wil je meer zichtbaarheid? Bekijk de advertentiemogelijkheden.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>