Custom Text

Deel dit bericht

In de krant

Restaurant Atomium blijft zeker open tot eind september

restaurant Atomium horeca België

Alle pers kopte vandaag dat het restaurant van het Atomium te koop staat. Maar in kleinere lettertjes dat het nog minstens open blijft tot eind september 2019.

Belgium Taste

Belgium Taste baat sinds de laatste renovatie van het Atomium in 2007 het restaurant in de hoogste bol uit. En ook de snackbar aan de voet van het monument. De BVBA heeft nu bij de ondernemingsrechtbank een aanvraag ingediend voor een procedure van gerechtelijke reorganisatie.

Dat heeft Nicholas Ouchinsky, de advocaat van de bvba Belgium Taste aan L’Echo bevestigd. Het is al de derde keer in zeven jaar dat het etablissement een dergelijke aanvraag doet. Ditmaal wordt gemikt op een overdracht van de activiteiten.

“Wat frustrerend is, is dat het restaurant tegenwoordig behoorlijk draait en werk levert aan 25 mensen. Ik wil niet te snel de handdoek in de ring gooien”, aldus chef-kok Alexandre Masson aan L’Echo.

vzw Atomium

De vzw Atomium is ervan overtuigd en hoopt dat Belgium Taste, of de rechter, een oplossing zal vinden. Een oplossing die voor alle partijen aanvaardbaar is. En die de voorwaarden respecteert die de uitbater van het monument liet opnemen in het contract tijdens de renovatie in 2006. Dit wil zeggen: de nadruk op een Belgische keuken. Op kwaliteit en de intentie om korte ketens te gebruiken. En samen te werken met lokale producenten, met als resultaat een gastronomische keuken.

Nog tot eind september 2019

De uitkomst van de gerechtelijke beslissing wordt pas verwacht eind september 2019. Tot dan zal er niets veranderen. Het restaurant in de hoogste bol van het Atomium blijft open en ook de openingsuren blijven behouden.

Heb jij ook nieuws?

Heb jij ook nieuws om hier te delen op de site? Stuur ons alle info en een leuke foto of filmpje. We plannen een gratis artikeltje in zoals dit van het restaurant van het Atomium. Wil je meer zichtbaarheid? Bekijk de advertentiemogelijkheden.


Bronnen: De Standaard, Atomium

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>