Custom Text

Deel dit bericht

In de krant

Recordopkomst voor Langste Veggietafel in Mechelen

veggietafel Horeca België

De elfde editie van de Langste Veggietafel in Mechelen was een groot succes. Zo’n 2.000 mensen zakten vorige week donderdagavond af naar de Grote Markt in Mechelen voor een gezellige, vegetarische picknick. Organisatie Mechelen Klimaatstad wil met deze Langste Veggietafel mensen aansporen om iets te doen voor het klimaat.

Langste Veggietafel

Mechelen Klimaatstad nodigt mensen uit om zelf hun vegetarische, afvalarme picknick te houden op de Grote Markt. Daarvoor is zo’n 200 lopende meter aan tafels geïnstalleerd. Omdat er altijd mensen zonder eigen picknick komen opdagen, worden ook vegetarische maaltijden ter plaatse bereid. De opbrengst daarvan gaat naar een goed doel.

“We willen mensen tonen dat je iets doet voor het klimaat door vegetarisch of veganistisch te eten”, zegt Sofie Bouteligier van Mechelen Klimaatstad. “De vee-industrie is goed voor 18 procent van de CO2-uitstoot. Als iedereen één dag geen vlees zou eten, zou dat een enorme impact hebben op ons klimaat. Bovendien moet je er niets voor laten, want er zijn enorm veel goede en gezonde alternatieven.”

Afvalarm

De Langste Veggietafel wordt ook afvalarm georganiseerd. “We vragen aan mensen om alles in herbruikbare verpakkingen mee te brengen en hun afval ook mee naar huis te nemen. Wie bij onze standjes iets bestelt, krijgt dat in een glas of op een stenen bord. Voor de afwas wordt de Chiro ingeschakeld. Aan het eind van het evenement meten we ons totaal aan afval. Vorig jaar was dat slechts zes kilo. De elektriciteit die we verbruiken, wordt opgewekt door zonnepanelen”, aldus Bouteligier.

De Langste Veggietafel wordt al sinds 2010 georganiseerd en dat elke tweede donderdag van de paasvakantie. Ook volgend jaar wordt ze georganiseerd.

Lees meer over de Langste Veggietafel.

Heb jij ook nieuws?

Heb jij ook nieuws om hier te delen op de site? Stuur ons alle info en een leuke foto of filmpje. We plannen een gratis artikeltje in zoals dit van de Langste Veggietafel. Wil je meer zichtbaarheid? Bekijk de advertentiemogelijkheden.


Bron en foto: Radio 2 Antwerpen

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>