Custom Text

Deel dit bericht

Alle nieuws / Tips & tricks

Personeel vinden begint met een goede vacature.

Horeca België personeel vacature

Een succesvolle werving- en selectieprocedure kan niet zonder een pakkende personeelsadvertentie. Maar een goede vacature schrijven vraagt tijd en kennis van zaken. Gek genoeg is er weinig op het Net te vinden hoe. Dus hoog tijd om er verandering in te brengen. Hieronder vind je een hoop tips voor het schrijven van aantrekkelijke jobaanbiedingen die je straks kan plaatsen op deze website.

AIDA

Om een krachtige vacature op te stellen, kan je een techniek uit de marketing gebruiken: AIDA. Deze letters staan voor Aandacht (Attention), Interesse (Interest), Drang (Desire) en Actie (Action).
Je vacature moet met andere woorden de aandacht trekken van de geschikte kandidaten. En hun interesse opwekken. Hen doen verlangen naar de post en hen aansporen om te solliciteren.

horeca belgie aida vacature

Tips voor een goede vacature per aandachtspunt 

Aandacht

Denk vanuit de lezer. Stel jezelf de vraag: “Welke informatie is relevant voor de kandidat(e)?” Het is bijvoorbeeld goed om te beschrijven wat de activiteiten en de verwezenlijkingen zijn van je zaak of bedrijf. Maar treed niet teveel in detail. Gebruik zo weinig mogelijk bedrijfsjargon anders haakt de potentiële kandida(a)t(e) af. Gebruik ook een titel die uitspringt tussen alle andere vacatures. Dus wees een beetje creatief, hetzij met woorden of een gepaste tekening, foto of cartoon. Gebruik ook de correcte functienaam. Zorg dat de vlag de lading precies dekt. En vermeld ook waar de
kandida(a)t(e) effectief zal moeten werken. Dat kan ergens anders zijn dan waar je bedrijf gevestigd is. Dat moet duidelijk zijn.

Interesse

Omschrijf de jobinhoud zo precies mogelijk. Licht de taken en verantwoordelijkheden toe. Wees eerlijk en realistisch, want anders schep je verkeerde verwachtingen.
Beschrijf eventueel ook waarom je iemand nieuw zoekt. Is het door de groei van je horecazaak, om nog betere kwaliteit af te leveren? Of door een reorganisatie, langdurige ziekte, enz.
Probeer zo helder mogelijk je verwachtingen te verwoorden. Veel sollicitanten ergeren zich aan Engelstalige termen. En ook aan nietszeggende eigenschappen als ‘slagkracht’, ‘hands-on-mentaliteit’, dynamisch, enz.

Drang

Zet in de verf wat je te bieden hebt. Bijvoorbeeld loon, arbeidsvoorwaarden, opleidingskansen, loopbaanperspectieven, enz.
Beschrijf de sterke en aantrekkelijke kanten van je bedrijfscultuur. Zoals aangename werksfeer, een team met enthousiaste mensen, enz.
Omschrijf hoe de functie bijdraagt aan het realiseren van de bedrijfsdoelen. Zo geef je de kandidaat het gevoel dat wat hij zal doen ook echt relevant is.

Actie

Beschrijf hoe de kandida(a)t(e) kan solliciteren. En aan wie hij/zij de sollicitatie moet richten. Als je de mogelijkheid biedt om te mailen, vergroot je de snelheid van de sollicitatieprocedure. En verlaag je de drempel om te solliciteren.
Vermeld eventueel een telefoonnummer van de contactpersoon waar men terecht kan voor meer informatie. Dat is klantvriendelijk. En het kan een manier zijn om de minder geschikte sollicitanten meteen weg te filteren.
Vermeld ook de verschillende stappen van de selectieprocedure. En plak er eventueel een termijn op. Ook dit bevordert de transparantie.

Heldere tekst

Tot slot moet een vacature – zoals elke goede tekst – helder geschreven zijn. Logisch opgebouwd. En overzichtelijk.

Nog enkele tips:

  • Werk met tussentitels die duidelijk maken waar de tekst over gaat. Bijvoorbeeld: ‘bedrijfsomschrijving’, ‘functiebeschrijving’, ‘profiel’, ‘aanbod’ en ‘interesse’. Of: ‘we verwachten’, ‘we bieden’, ‘plaats van tewerkstelling’ en ‘zo solliciteren’.
  • Splits de info op in alinea’s. En behandel maar één onderwerp per alinea. Dat maakt het gemakkelijker voor diegene die je vacature leest.
  • Laat voldoende witruimte tussen de alinea’s. Dit zorgt voor rust en overzicht.
  • Maak de tekst actief. Gebruik ‘jij’ of ‘u’, en niet een passieve vorm zoals ‘hij/zij’ of ‘de kandidaat’. Zo’n passieve vorm maakt een tekst afstandelijk. En geeft aan de kandidaat het signaal dat je bedrijfscultuur formeel en strikt is.
  • Gebruik korte zinnen. Hoe langer een zin, hoe lastiger het wordt om de essentie eruit te halen.
  • Werk met opsommingen. Zo bevorder je de overzichtelijkheid.
  • Laat weg wat je weg kan laten. Indien iets niets of weinig toevoegt aan de vacature, is weglaten de juiste optie. De tekst wordt er beter leesbaar door. En krachtiger.

Update

Wil je echt het verschil maken met je collega’s? Schrijf dan een sterk positief verhaal over je personeel. Of laat er iemand over schrijven. Dergelijke waardering zal mensen aantrekken om in jouw zaak te komen werken.


Op zoek naar hulp om een vacature te schrijven? Klik dan hier, en vertel ons waarmee wij je kunnen helpen.


Ken jij andere professionals die ook wat kunnen hebben aan dit blogartikel? Dank je wel voor het delen ervan in jouw netwerk deelt.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>