Custom Text

Deel dit bericht

Alle nieuws / In de krant

Pastoor geeft naam aan restaurant, en ander nieuws

nieuws 1 horeca belgië

Het nieuws van deze week is toch dat de voormalige pastorie van Watervliet, een pand uit 1774, vanaf dit weekend een tweede leven krijgt. “In vier maanden tijd hebben we het gebouw omgetoverd tot een restaurant”, zegt uitbater Tim Haers. “Het draagt de naam van de legendarische paster Sies.Lees meer.

nieuws horeca belgië
Tim Haers gooit de deuren van restaurant Sies vrijdag 5 april voor het eerst open. Foto: EMT

Binnen langs het achterpoortje

Wat doe je als je culinair restaurant midden een bouwwerf ligt, en de klanten niet met droge voeten aan je zaak geraken? Leg dan een nieuw tuinpad aan en zet gewoon de achterpoort open. Broes Tavernier en Lien D’hooge van ’t Vijfde Seizoen uit de Stationsstraat in Aalter laten alle klanten nu binnen langs het achterpoortje in de Brouwerijstraat. “Klagen en zagen helpt niemand vooruit”, klinkt het. Lees meer over dit nieuws.

Aalter horeca belgië
Lien D’hooge en Broes Tavernier aan de achterpoort van het restaurant, dat je nu van uit de Brouwerijstraat kan bereiken. Foto: Joeri Seymortier

50 jaar restaurant Figaro in Hasselt

Vijftig jaar geleden opende Jacques Colemont (73) zijn eerste restaurant in Rapertingen bij Hasselt. Het werd een klassiek Vlaams restaurant waar frieten en mosselen op tafel kwamen. Maar Jacques had ook een opleiding genoten bij sterrenchef Roger Souvereyns. Hij wist dus hoe hij kon toveren met ingrediënten en hoe hij de juiste culinaire snaar moest raken. Zo verhuisde de zaak stilaan naar de Mombeekdreef, waar hij vandaag nog altijd achter het fornuis staat van de ‘Figaro’. “Mijn gasten? Dat zijn mijn vrienden geworden,” verklapt hij aan de reporter van Het Laatste Nieuws.

Hasselt horeca belgië
Restaurant Figaro. Uitbater Jacques Colemont. Foto: Benoit De Freine

Gastronomisch restaurant in ‘mooiste bibliotheek’ opent deze zomer

Deze zomer opent topchef Ken Verschueren Tinèlle, zijn nieuw gastronomisch restaurant in het voormalig en indrukwekkend gerestaureerde Predikherenklooster in Mechelen. Het nieuwe restaurant is ook een stuk groter dan zijn vorige zaak, sterrenrestaurant De Tuinkamer in Putte (Beerzel). Het nieuwe restaurant in de Mechelse binnenstad zal enkel tijdens de week geopend zijn, van maandag tot vrijdag. “Uiterlijk op 1 september als de nieuwe bibliotheek opent zal het restaurant toegankelijk zijn en zelfs liefst iets vroeger”, vertelde hij aan de reporter van de Gazet van Antwerpen die het nieuws gaarde.

Mechelen horeca belgië
Chef-kok Ken Verschueren. Foto: Sven Van Haezendonck

Jouw nieuws hier?

Iedere week deelt Horeca België op vrijdag het meest opmerkelijke nieuws van de horeca dat de afgelopen week is verschenen in de Vlaamse kranten. Heb je ook nieuws? Stuur het ons!


Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>