Mijn favoriete Horecazaak 2018

Mijn favoriete horecazaak facebook add

Mijn favoriete Horecazaak 2018

Horeca België nodigde van 29 oktober tot 15 november via haar Facebookpagina alle bourgondische levensgenieters uit om de horecazaak waar ze het liefste vertoeven te nomineren tot ‘Mijn Favoriete Horecazaak 2018’.  Hiermee wou Horeca België alweer eens voldoen aan haar belangrijkste missie: Belgische horecazaken een vitrine bieden.  Tijdens de spannende Social Media Winactie tagden welgeteld 1.214 bourgondische levensgenieters één of meerdere van hun favoriete horecazaken. Met zowat 27% van de 1.413 tags haalde Plein12 in Dilbeek de felbegeerde titel binnen. Maar ook Robette’s en Yucca konden rekenen op hun achterban om hen tot op het erepodium te taggen.

Horeca België

Horeca België heeft als doel een vitrine te bieden aan de Belgische Horeca. Uitbaters kunnen een gratis bedrijfspagina aanmaken en gebruiken maken van de diverse diensten aan voordelige tarieven. Consumenten kunnen zo gemakkelijk via de zoekmotor en sleutelwoorden een horecazaak in hun buurt vinden.

Mijn favoriete Horecazaak 2018

Om haar doel te bereiken organiseert Horeca België op regelmatige basis in opdracht van of in partnership met gedreven horecazaken ook pretentieloze Social Media Winacties.

De Social Media Winactie ‘Mijn Favoriete Horecazaak 2018’ die liep van 29 oktober tot 15 november werd opgezet om extra interactie te creëren tussen de achterban en de uitbaters van de horecazaken.

mijn favoriete horecazaak LOGO transparant

Dat deze winactie op bijzonder veel bijval kon rekenen bewijzen de cijfers. Met exact 1.413 tags van 1.215 bourgondische levensgenieters, net iets meer dan 47.000 bereikte mensen en 12.000 betrokkenheidsacties mogen we dus stellen dat Horeca België in haar opzet is geslaagd. Het moet gezegd, de inzet was ook niet min. Horeca België loofde een waardebon van € 200 uit die de winna(a)r(es) zal kunnen spenderen in zijn/haar favoriete horecazaak.  

Na een aantal spannende dagen met horecazaken die in de laatste opeens uit het niets kwamen opgedoken, werd Plein12 uit Dilbeek uiteindelijk de eervolle winnaar met zowat 27% van de totale tags.

Hierbij lieten Mieke en Stijn de concullega’s Robette’s met 14% en Yucca met 13% van de tags, ver maar toch verdienstelijk achter zich.   

Restaurant Plein12

De uitbaters van Plein12 zijn dus Mieke de Laat en Stijn Tiebout. Het koppel nam begin 2015 ‘Pastagenoeg’ over. “Toen we het restaurant in januari 2015 overnamen, beslisten we om nog even door te gaan als Pastagenoeg”, zegt Stijn. “En na een jaartje vonden we het tijd om onze eigen stempel te drukken op de zaak. Daarom kozen we voor een nieuwe naam én nieuwe kaart.”

Op de kaart van Plein12 draait veel rond verse kwaliteitsvolle hamburgers. Stijn werkt met ‘Black Agnus Beef’ voor het burgervlees omdat hij dit kwaliteitsvlees van de bovenste plank vindt. Daarom kwamen ze ook op het idee van de slogan ‘Voor burgers met smaak’. Burgers in de zin van zowel de consument als het gerechtje zelf.

Maak ook kennis met Restaurant Plein12 via het filmpje op Horeca BE TV.

Erepodium

Van de tientallen horecazaken die de achterban wisten te motiveren om te taggen, zagen we nog 4 horecazaken heel regelmatig terugkeren, waaronder ook Bierpunt Tongeren en Delta, maar finaal haalden Robette’s en Yucca het erepodium.

Robette's

 

Robette’s

Sinds 1984 verrast chef Jan met zijn eigenzinnige toets en passie voor eten menige levensgenieter. Tine en dochter Shannah weten deze gerechten altijd met de glimlach te serveren. Lees meer.

 

Yucca

Yucca

Yucca is reeds 15 jaar een gezellige studentencafe op het Gentse Kramersplein, het bruisende centrum van het studentenleven. Lees meer.

 

Waardebon € 200Benita Van Belle

Uit de 387 voorkeurstemmen voor Restaurant Plein12 werd via een online random lottrekking een winnares aangeduid.

We wensen Benita Van Belle een dikke proficiat, en een héél aangenaam moment met familie en/of vrienden in haar favoriete horecazaak Restaurant Plein12.

Stuur jij haar ook jouw felicitaties?


Ook een winactie organiseren in samenwerking met Horeca België? Vraag ons de condities.


Yasmine schrijft en deelt SEO artikels over voeding, gastronomie en horeca.

Yasmine schrijft en deelt artikels over voeding, gastronomie en horeca.