Custom Text

Deel dit bericht

Alle nieuws

Mariane: de madre van de Vlaamse horeca

Horeca België campagne Belgian Female Chefs Week Mariane

Geen Belgian Female Chefs Week zonder Mariane. Ze is ook voor jou ongetwijfeld geen onbekende meer; we schreven in onze kolommen al verschillende keren over haar en het familierestaurant O GEROS. Als gedreven zaakvoerster barst Mariane van de ideeën. En ze staat ook steeds paraat om haar collega’s met raad en daad bij te staan. Het is dan ook geen wonder dat Mariane als de “madre” van de Vlaamse horecafamilie wordt aanzien. We proberen je hier wat neer te pennen dat je nog niet wist. En als je eens wenst te worden uitgenodigd door ‘ons’ moederke dan moet je nummer 1 noteren in de winactie op Facebook.

Reeds 35 jaar

Mariane nam zowat 35 jaar geleden de pollepel van haar moeder over. En over de jaren heen bouwde ze O Geros in Genk uit tot een gastronomisch restaurant waar je aanschuift aan een gezellige familietafel om te genieten van verfijnde mediterrane gerechten met Griekse accenten. Geruggesteund in de zaal door haar dochter Vallina – ja, ja de mixologist waarover we vorige week schreven – deelt ze met haar gasten culinair genot, een fijne babbel en een hartelijke lach. Zo zetten moeder en dochter de familietraditie van Yaya verder om mensen met elkaar te verbinden.

Gezellig delen en verbinden

Delen is het geheime ingrediënt van Mariane. Koken en samen eten betekent voor deze hartelijke female chef mensen dichter bij elkaar brengen. Samen aan tafel gaan is een bijzonder moment om te verpozen. En om met oprechte aandacht te luisteren naar elkaars verhaal. Zo versterk je de band. Zowel met familieleden en vrienden, als met zakenrelaties.

Culinair genieten

Je geniet bij Mariane van verfijnde gerechten die geïnspireerd zijn door de traditionele familiekeuken van de ‘madre familias’ Anna. De mama van Mariane bracht met haar kookkunsten al mensen dichter bij elkaar. Mariane erfde haar culinaire talent. Zij kruidt de zinnenstrelende recepten van haar moeder vandaag met moderne kooktechnieken. En dankzij co-creaties met sterrenchefs start je bij elk bezoek aan O GEROS een nieuw culinair avontuur. De liefde voor lekker eten proef je niet alleen in de gedurfde creaties. Maar die herken je ook in de eigenwijze presentatie van de gerechten.

Je geniet bij Mariane van verfijnde gerechten die geïnspireerd zijn door de traditionele familiekeuken van de ‘madre familias’ Anna.

De menukaart van Mariane

De kleine menukaart bevat pure mediterrane gerechten met Griekse accenten. Gerechten die één na één zullen verrassen door de originele smaken. Er zijn drie menu’s die kunnen aangepast worden aan je wensen. Vegetarisch, glutenvrij en lactosevrij is mogelijk. Het volstaat het te laten weten bij de reservatie.

Eens uitgenodigd worden bij Mariane?

De winnares van de winactie is: Sanne Derkx

De keuken van Yaya

“Hoewel de Griekse keuken gezond en heel toegankelijk is, heeft ze nog weinig ingang gevonden in de lage landen. Nochtans zijn de recepten eenvoudig in te passen in onze eigen Vlaamse keuken“, vertelt Mariane.

Mariane heeft er haar missie van gemaakt om een paar jaar geleden al in een boek haar Griekse familiekeuken naar Vlaanderen te brengen. In “De keuken van Yaya” – ‘oma’ in het Grieks – wordt je vergast op recepten uit de familiekeuken en authentieke verhalen. Het boek weerspiegelt het familiegevoel van één van de eerste “migranten”. Ook doorspekt met tips and tricks. Zowel van Mariane als van Yaya!

Ze heeft er dan ook haar missie van gemaakt om een paar jaar geleden al in een boek haar Griekse familiekeuken naar Vlaanderen te brengen. In “De keuken van Yaya” – ‘oma’ in het Grieks – wordt je vergast op recepten uit de familiekeuken en authentieke verhalen. Het boek weerspiegelt het familiegevoel van één van de eerste “migranten”. Ook doorspekt met tips and tricks. Zowel van Mariane als van Yaya!

Deel dit bericht

5 reacties

 1. Bij zo een lieve en vriendelijke madame wil ik graag eens langs komen om kennis te maken met haar culinaire verwennerij

  Reply
 2. al veel van gehoord dus hoog tijd om eens te gaan proeven

  Reply
 3. Mariane kookt met haar hart en dat proef je zeker terug in het eten. Alles wordt tot in de puntjes perfect bereid en geserveerd. Het eten is hemels, geweldig gewoon. Net zoals Mariane, Valina, Sari en Marcel, super mensen die heel hard werken en er voor zorgen dat jij een geweldige avond hebt beleefd.

  Reply
 4. Altijd lekker en gezellig tafelen daar, de huiselijke sfeer en het lekker eten is absoluut een aanrader

  Reply
 5. Het Limburgse horeca landschap heeft aan Marianne een fantastische leermeester en ambassadeur voor het vak! Een bezoek aan O Geros staat dan ook al even op mijn verlanglijstje.

  Reply

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>