Custom Text

Deel dit bericht

Alle nieuws / In de krant

Wedstrijd Maître d’Hôtel Junior G. Samain: podium voor 3 Vlaamse studenten

Horeca Magazine studenten

Op maandag 25 februari hing er spanning in de lucht op de hoogte van de Citadel van Namen. Die dag kwamen leerkrachten en studenten van zowat alle Belgische hotelscholen in het panoramisch restaurant van de provinciale hotelschool van Namen samen voor de prestigieuze wedstrijd Maître d’Hôtel Junior G. Samain.

Theorie en zes praktijkproeven

De deelnemers en hun coaches druppelden een voor een binnen en waren toch wel onder de indruk van de locatie. Maar tijdens de voormiddag hadden de studenten hun concentratie nodig voor de geschreven proef waarbij getoetst werd naar de theoretische kennis van de producten.

In de namiddag ging de stress merkbaar de hoogte in. De jury van maître d’hôtels en zaakvoerders van meerdere sterrenrestaurants nam plaats en de kandidaten konden aan hun parcours beginnen.
Niet minder dan zes proeven stonden hierbij op het programma.

De studenten werden beoordeeld op het versnijden van gevogelte, de theeservice, het aankleden van de tafel, het flamberen van een dessert, het kiezen van de juiste wijnen en ook het bedienen in een vreemde taal.

Flamberen van een dessert

Aandacht voor elk detail

De jury had aandacht voor elk detail, en ook het talrijk opgekomen publiek en de media hielden alles nauwlettend in het oog. Parameters bij de beoordeling waren de behendigheid en de precisie bij de uitvoering, de professionaliteit, de relatie met de klanten,…

De competitie nam een hoge vlucht, en het streven naar excellentie bewees eens te meer de uitstraling van deze wedstrijd.

Uitslag

Na meerdere uren van veeleisende proeven viel uiteindelijk het verdict. Provinciaal gedeputeerde voor het Onderwijs Richard Fournaux nam de presentatie van de resultaten voor zijn rekening. Het podium werd ingenomen door 3 Vlaamse studenten: goud voor Julie Diddens (hotelschool Spermalie Brugge), zilver voor Aurélie Determe (hotelschool Ter Duinen Koksijde) en brons voor Guillaume De Scheemaeker (hotelschool Ter Groene Poorte Brugge).

Bron: Horeca Magazine

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>