Custom Text

Deel dit bericht

Recepten

Lekker veel recepten met groenten

Horeca België groenten

Om je goed in je vel te voelen is het belangrijk dat we iedere dag al onze organen voeden. En dat doen we vooral door groenten, veel groenten te eten. Je kan nooit teveel groenten eten! Om je te helpen stelt Lady Chef Rita je hier wekelijks een gemakkelijk te bereiden recept met lekker veel groenten voor.

Basis van alle bereidingen

Groenten zijn bij voorkeur de basis van alle bereidingen, want ze zorgen voor het evenwicht tussen de eiwitten (vlees, vis, ei, …) en de koolhydraten (brood, pasta, granen,…).  Omdat alle groenten verschillende eigenschappen bevatten, is het belangrijk om verschillende groenten te combineren in eenzelfde maaltijd of per dag. Elke bereidingswijze geeft een andere smaak en energie. Combineer in eenzelfde maaltijd steeds een korte, een middellange en een lange bereidingswijze. Dit geeft je een groter voldaan gevoel en je gaat hierdoor ook minder de neiging hebben tot snacken en snoepen in de namiddag.

Rita Buysens en vrouwelijke chefs in de keuken 

Vrouwen zijn sterk ondervertegenwoordigd in de culinaire wereld en treden daardoor ook minder vaak in de spotlight. Nochtans zijn het vooral de moeders die thuis dagelijks in de keuken staan. En die de kinderen de smaak van lekker en gezond eten meegeven. Sinds 1991 organiseert Green Seed samen met Culinaire Ambiance de verkiezing van de “Lady Chef of the Year”. In 1993 werd Rita Buysens, toen cheffe van restaurant Bel Air in Koksijde uitverkoren.

Horeca België moedigt deze verkiezing aan, maar ondersteunt liever alle vrouwen zonder onderscheid van rang, leeftijd of niveau die in de professionele keuken werken of hebben gewerkt via de Belgian Female Chefs & Cooks Community.

Recepten met groenten

Lady Chef Rita stelt u hier wekelijks een gemakkelijk te bereiden recept met lekker veel groenten voor. Klik op de naam van een gerecht voor het recept.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>