Custom Text

Deel dit bericht

Alle nieuws / In de kijker

Kwaremont: bier gebrouwen voor kopmannen

kwaremont horeca belgië

Liefde voor het brouwen zit in de genen van de familie De Brabandere. Eén van hun karaktervolle bieren is de Kwaremont. Een blond bier van hoge gisting gebrouwen voor kopmannen.

Rijke geschiedenis

Brouwerij De Brabandere kan terugblikken op een rijke geschiedenis. Maar kijkt met evenveel vertrouwen naar de toekomst. De droom die stichter Adolphe De Brabandere aan het eind van de 19de Eeuw koesterde wanneer hij in Bavikhove de fundamenten legde van zijn brouwerij, is realiteit geworden met de succesvolle onderneming van vandaag. Brouwen was, is en blijft een kunst bij Brouwerij De Brabandere. En beschouw dus de talrijke karaktervolle bieren waaronder de Kwaremont gerust als erfgoed.

horeca belgie kwaremont etiket oud
oorspronkelijke etiket van Kwaremont

Kwaremont  

Kwaremont is een blond bier van hoge gisting. En wordt reeds sinds 2010 gebrouwen. Het bier heeft dezelfde naam als de beroemde Oude Kwaremont berg in de Vlaamse Ardennen. Vele Vlaamse wielerklassiekers gaan over deze berg heen. Daarom stond op het oorspronkelijke etiket ook de kerk van Kwaremont boven een heuvel met twee fietsers. En dus is het geen toeval dat het alcoholpercentage van 6,6% gelijk is aan het stijgingspercentage van deze berg.

Beste product van het jaar

Kwaremont won de titel ‘Beste Product van het Jaar 2015 – 2016’.  De scores van alle genomineerde producten waren gebaseerd op vijf criteria. Prijs-kwaliteitverhouding, product-presentatie, gebruiks-tevredenheid, herhaalaankoop en aanbeveling. In totaal streden er 114 producten mee voor deze prestigieuze prijs, waarbij de consument de uiteindelijke winnaar koos. Meer dan 11.000 consumenten hebben via de website hun favoriete product beoordeeld. Daarmee is deze verkiezing één van de grootste consumentenonderzoeken in ons land waarbij de consument directe invloed heeft op de resultaten.

Proefnotitie

Zicht en kleur: goudgeel, soms licht troebel met een ferme stabiele witte schuimkraag

Geur: heel fris en is met name floraal en bloemig. Op de achtergrond is een licht zweem van honing herkenbaar. De fruitigheid komt met name van citrus en meloen tonen.

Smaak: stevige volle smaak, waarvoor je wel de rust moet nemen om deze goed te kunnen ervaren. Het koolzuur is duidelijk aanwezig en benadrukt nogmaals de frisheid. Het bier is heerlijk doordrinkbaar. En het heeft lichte citrustonen. De zoetigheid in het bier komt subtiel van karamel. Daarnaast is er een smaak van walnoten te herkennen. En naderhand meer bitterheid door de hop. Maar dit blondje blijft steeds zwaar van smaak. Het is een niet makkelijk te nemen bult, die Kwaremont. En iedere slok wordt op een gegeven moment een pittige trap op de pedalen.

Afdronk: in de nasmaak heeft het bier een vriendelijke smaak die zacht en licht droog is. En vloeit heel langzaam uit.

Foodpairing: Kwaremont is een goede combinatie met knolselderij en bloemkool, maar ook met blauwaderkaas.

horeca belgie kwaremont kwaremoment

Kwaremoment

Brouwerij De Brabandere nodigt iedereen uit om een favoriete #Kwaremoment te delen op Instagram

Van een noeste Oude Kwaremont-beklimming tot een gezellig afzakkertje in eigen tuin. Een Kwaremoment is elke keer opnieuw een bijzondere beproeving! Logisch dat je deze extra inspanning of deugddoende ontspanning graag vastlegt. En die zo snel mogelijk wilt delen met vrienden, familie, collega’s, fans, …

Deel uw favoriete #Kwaremoment. En wie weet, wordt jouw wielerportret of supporterpret wel vereeuwigd op een bierviltje of beloond met een VIP-ticket voor één van de voorjaarsklassiekers!

Meer over Kwaremont

En, deel je nu ook je ervaring met dit bier of andere bieren via de groep Belgische bieren?


Bronnen : Brouwerij De Brabandere, Wikipedia, Miltra, Biernet

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>