Custom Text

Deel dit bericht

Alle nieuws / Leveranciers

Kompel EST. 2015

Kompelbier-Horeca-belgie-online-horeca-beurs

Brouwerij Kompel is opgericht in 2015 te Maasmechelen als eerbetoon aan mijnwerkers.

Vandaag de dag is Kompel ook de naam van een uitzonderlijk Belgisch Craft Bier. De bieren zijn al meermaals in de prijzen gevallen.

Mijnwerkers gaan door het leven als ‘kompels’. Het Duitse Kumpel betekent ‘vriend’ of ‘makker’. Het is ook de naam van een reeks nieuwe streekbieren uit Maasmechelen. Het rijke Limburgse mijnverleden – meer bepaald de mijn van Eisden – bleek daarin bron van inspiratie.

Twee Eisdenaren waarvan de grootouders nog in de mijn werkten, ontwikkelden de bieren. Sandro Di Pietro en
Alessio Di Pietro. Dit samen met Frederic Fabry.

De eerste liters bier stroomden uit de tanks bij Brouwerij Anders! Kompel Bovengronds kende al snel succes en een half jaar later kwam Kompel Ondergronds op de markt.

Kompelbier-Horeca-belgie-online-horeca-beurs
Blond speciaalbier
6%

In 2019 wonnen de bieren van van deze brouwerij maar liefst 5 medailles tijdens de International Beer Challenge en 3 gouden medailles op de World Beer Awards. Mondjesmaat groeit nu een reeks bieren waarop de mijnwerker, gewapend met helm, lamp en stofdoek, het etiket siert.

Kompelbier-Horeca-belgie-online-horeca-beurs
Donker speciaalbier
6%

Kompel bovengronds, Kompel ondergronds, Kompel l’or noir, Kompel prion des fleurs, kompel kriek en Kompel pils zijn de meest in het oog springende beieren. Voor de kerst periode hebben ze het speciale Kompel christmas bier?

Op zoek naar een gepast geschenk? 

Ben jij op zoek naar een origineel en lekker geschenk? Wil je iemand verrassen met een leuke samenstelling van onze Kompel bieren?

Kies je voor één van onze verpakkingen? Of geef je er graag een persoonlijke touch aan?  Bezoek dan zeker even de website vie deze link: Kompel.be

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>